Home => Kaartleggen-orakelen => Tarot kaarten => Osho Zen Tarot => De Waterreeks => Schildknaap van water – Inzicht

Schildknaap van water – Inzicht


De vogel die op deze kaart is afgebeeld kijkt uit een ogenschijnlijke kooi naar buiten. Er zit geen deur in en de tralies zijn bezig te verdwijnen. De tralies waren een illusie en dit vogeltje wordt aangetrokken door de gratie, de vrijheid en de aanmoedigingen van de andere vogels. Het spreidt zijn vleugels uit, klaar om voor de allereerste keer uit te vliegen.

Het dagen van een nieuw inzicht – dat de kooi altijd open heeft gestaan en dat de hemel ons altijd al ter beschikking stond om te verkennen – kan ons in het begin een ietwat onzeker gevoel geven. Het is prima, het is logisch dat je je onzeker voelt, maar laat dat de kans die je geboden wordt niet overschaduwen, de kans om mét je onzekerheid de lichtvoetigheid en het avontuur te ervaren. Houd het lieflijke en zachtaardige van deze periode in ere. Voel de vlinders in je buik. Sla Je vleugels uit en wees vrij.

Je bent de gevangenis uit, de kooi uit; je kunt je vleugels uitslaan en de hele hemel is van jou. Alle sterren en de maan en de zon behoren je toe. Je kunt in de blauwe verten verdwijnen… je hoeft alleen maar de kooi los te laten en eruit te vliegen, dan is de hele hemel van jou. Spreid je vleugels uit en vlieg als een adelaar naar de andere kant van de zon. In de innerlijke hemel, in de innerlijke wereld is vrijheid het hoogste goed – al het andere komt op de tweede plaats, zelfs gelukzaligheid en extase. Er zijn duizenden bloemen, ontelbare bloemen, maar die gedijen alleen in een klimaat van vrijheid.(Uit: Christianity, the deadliest poison and Zen, the antidote to all poisons, hoofdstuk 6)

Bekijk ook

9 - Luiheid (Water)

9 – Luiheid (Water)

Deze meneer vindt duidelijk dat hij het gemaakt heeft. Hij zit in zijn grote luie …