Home => Kaartleggen-orakelen => Tarot kaarten => Osho Zen Tarot => De Waterreeks => 3 – Feestvieren (Water)

3 – Feestvieren (Water)


Deze drie vrouwen die dansen in regen en wind herinneren ons eraan dat een feest nooit afhankelijk hoeft te zijn van de uiterlijke omstandigheden. We hoeven niet op een speciale dag of officiële gelegenheid te wachten, en ook niet op een zonnige, wolkeloze dag. Een echt feestgevoel komt voort uit de vreugde die eerst diep van binnen wordt gevoeld en overstroomt in een stroom van zang en dans en gelach, en ja, zelfs tranen van dankbaarheid.
Als je deze kaart gekozen hebt, is dat een aanwijzing dat je je steeds meer openstelt voor de vele kansen die het leven biedt om feest te vieren en anderen hiermee aan te steken. Je hoeft niet de moeite te nemen een feestje in je agenda te plannen. Doe je haar los, trek je schoenen uit en ga meteen in de plassen spetteren. Ieder moment is het feest om je heen aan de gang.

Het leven is een moment om te vieren, om van te genieten. Maak er iets leuks van, een feest, dan zul je de tempel binnengaan. De tempel is niet voor mensen met lange gezichten, voor hen is hij nooit geweest. Kijk eens naar het leven. Zie je ergens chagrijn? Heb je ooit een gedeprimeerde boom gezien? Heb je ooit een vogel in kommer en kwel gezien? Nee, het leven is niet zo, absoluut niet. Alleen met de mens is het ergens fout gegaan en het is ergens fout gegaan omdat hij zichzelf zo ontzettend slim vindt.

Je slimheid is je ziekte. Wees niet te wijs. Weet altijd wanneer je moet stoppen, verval niet in uitersten. Een beetje dwaasheid en een beetje wijsheid zijn goed, en de juiste combinatie maakt je tot een boeddha…

(Uit: I celebrate myself, hoofdstuk 4)

Bekijk ook

5 - Aan het verleden hangen (Water)

5 – Aan het verleden hangen (Water)

De figuur die op deze kaart staat afgebeeld houdt haar doos met herinneringen zo krampachtig …