De Weg


1 = Essentie, hier gaat het om

De linker kolom (kaarten) toont het gedrag tot op heden.

2 = Bewustzijn, tot nu toe (verleden)

3 = Gevoelens (verleden)

4 = De manier waarop je te werk bent gegaan (verleden)

De rechter kolom (kaarten) laat de voorstellen zien voor het toekomstig gedrag.

5 = Hoe je je zou moeten gedragen (toekomst)

6 = Advies over je emotionele houding (toekomst)

7 = Advies over je handelswijze in de toekomst

Voordat je de kaarten gaat schudden concentreer je je op de vraagstelling. De vraag moet als volgt gesteld kunnen worden: Wat kan ik doen om…te bereiken, of Hoe kan ik dit probleem oplossen? Je kunt dus geen ja/nee vraag stellen, er bestaat wel een legging waarbij je de gevolgen kunt zien wanneer je wel en niet iets zou doen.
De kaarten staan voor verleden, heden en toekomst, de plek waarop zij liggen bepaald het tijdstip.
Er zijn kaarten die het bewustzijn aangeven, en kaarten die staan voor wat zich onbewust afspeeld. Kaarten die naast en boven elkaar liggen houden verband met elkaar, die kun je dus niet afzonderlijk interpeteren.
Voor beginners is het raadzaam eerst een periode 1 legsysteem te gebruiken, totdat je de kaarten en legging goed kent.
Je kunt een legging maar 1x doen, je kunt het niet direkt opnieuw doen, het is beter een paar dagen te wachten. Wanneer je een legging echt niet begrijpt, kun je kijken welke kaart precies onduidelijk is voor jou, en eventueel “Het Kruis” leggen met als vraagstelling: “Wat betekent kaart X in de laatste legging?”
Het is goed om, zeker wanneer je er net mee begint, de leggingen te noteren, zodat je het later nog eens kunt teruglezen. Wanneer je voor een ander kaarten legt zou je voor die persoon zeker alles moeten opschrijven, en meegeven.

Bekijk ook

Het Relatiespel

Het Relatiespel

Dit spel wordt alleen door de vraagsteller gelegd. De uitkomst laat zien hoe 2 mensen tegenover elkaar staan in een relatie. Je kunt het voor jezelf leggen maar ook voor je partner. Een typische vraag zou zijn: "Hoe ziet mijn relatie met X eruit?"