Het Relatiespel


1

Deze geeft de situatie weer waarin de relatie zich bevindt. Het is tevens het thema dat de relatie beheerst.

7 + 2

Deze vertellen hoe de partners op het bewuste vlak met elkaar omgaan en laten ook zien wat iedere partner denkt en hoe zij de relatie bewust inschatten.

6 + 3

Deze tonen het vlak van de psyche, de ziel van de relatie. Zij laten zien wat de partners voelen en wat hun verlangens of angsten zijn.

5 + 4

Deze beelden de houding uit die de partners naar buiten toe laten zien. Het zou een masker kunnen zijn dat men, onafhankelijk van de achterliggende gedachten (bovenste 2 kaarten) of gevoelens (middelste kaarten) voor de buitenwereld draagt.

Voordat je de kaarten gaat schudden concentreer je je op de vraagstelling. De vraag moet als volgt gesteld kunnen worden: Wat kan ik doen om…te bereiken, of Hoe kan ik dit probleem oplossen? Je kunt dus geen ja/nee vraag stellen, er bestaat wel een legging waarbij je de gevolgen kunt zien wanneer je wel en niet iets zou doen.
De kaarten staan voor verleden, heden en toekomst, de plek waarop zij liggen bepaald het tijdstip.
Er zijn kaarten die het bewustzijn aangeven, en kaarten die staan voor wat zich onbewust afspeeld. Kaarten die naast en boven elkaar liggen houden verband met elkaar, die kun je dus niet afzonderlijk interpeteren.
Voor beginners is het raadzaam eerst een periode 1 legsysteem te gebruiken, totdat je de kaarten en legging goed kent.
Je kunt een legging maar 1x doen, je kunt het niet direkt opnieuw doen, het is beter een paar dagen te wachten. Wanneer je een legging echt niet begrijpt, kun je kijken welke kaart precies onduidelijk is voor jou, en eventueel “Het Kruis” leggen met als vraagstelling: “Wat betekent kaart X in de laatste legging?”
Het is goed om, zeker wanneer je er net mee begint, de leggingen te noteren, zodat je het later nog eens kunt teruglezen. Wanneer je voor een ander kaarten legt zou je voor die persoon zeker alles moeten opschrijven, en meegeven.

Bekijk ook

De Blinde vlek

De Blinde vlek

Deze legmethode heeft zelfkennis tot doel! De meest voorkomende vragen zijn: "Wie ben ik?" of "Waar sta ik?"