Home => Lichaam & Geest => Gezondheid => Voedingsgids => TriboMechanische Activatie, de geniale uitvinding van Tihomir Lelas.

TriboMechanische Activatie, de geniale uitvinding van Tihomir Lelas.


</P>

Tihomir Lelas heeft een uitvinding gedaan waardoor voedingssupplementen vele malen efficiënter worden in hun werking. Mineralen, vitaminen en zelfs schoonheidsproducten worden hierdoor superproducten. TriboMechanische Activatie (TMA) van met name het vulkanische gesteente zeoliet heeft geleid tot prachtige resultaten door het stimuleren van het zelfgenezende vermogen van zowel mens als dier. Dezelfde techniek toegepast in de veeteelt en landbouw zorgt eveneens tot geweldige resultaten: dieren die beter groeien, gezonder zijn en minder antibiotica nodig hebben en landbouwgewassen die veel minder water nodig hebben, sneller groeien en temperatuurbestendiger worden.

Wie is dr. Tihomir Lelas en hoe kwam hij tot deze uitvinding?

Dr.Tihomir Lelas is een alleskunner, een onderzoeker en uitvinder die al meer dan 300 uitvindingen op zijn naam heeft staan. Hij is een enthousiaste vernieuwer die altijd gedreven te werk gaat.

In het jaar 1986 kreeg Lelas de technische leiding van de firma FDP in Wenen voor de ontwikkeling van bouwstoffen. Het was de bedoeling om de maaltechnieken voor gesteenten te verbeteren en zo bouwmaterialen te produceren van een hogere kwaliteit. Eén van deze bouwmaterialen was zeoliet. Gedurende vijf jaar zou onderzocht worden wat de invloed van zeoliet op het milieu zou zijn.

Door dit onderzoek kwam Tihomir Lelas erachter dat zeoliet vele kwaliteiten heeft. Toen hij in 1987 gevraagd werd iets te doen aan de ammoniakstank van een varkensbedrijf dacht hij dan ook aan zeoliet omdat dit middel gemakkelijk giftige stoffen absorbeert.

De varkens kregen zeoliet in de vorm van poeder toegediend en behalve dat de stank voor tachtig procent verdween, gebeurden er meer opmerkelijke dingen. De dieren werden gezonder, hadden minder antibiotica nodig en werden rustiger waardoor ze elkaar minder beten. Ook kregen ze minder vaak diarree, en er stierven een lager percentage van de dieren dan gebruikelijk. De vleesopbrengst per dier nam toe.

Lelas zag deze verbetering van de gezondheid en het welzijn van de dieren en ging het mineraal zelf slikken omdat hij een reumatische aandoening aan zijn knie had. Hij genas van zijn klachten en ging het middel aan andere mensen uitdelen die ook opknapten door het mineraal.

De Balkanoorlog brak uit en het project bleef liggen gedurende zes jaar.

Daarna hervatte Lelas zijn onderzoek van het geneeskrachtige mineraal.

Wat is zeoliet precies?

Zeoliet is een mineraal dat in de natuur voorkomt en met name in vulkanische rotsen. De chemische formule is Al2SiO4. Zeoliet uit de natuur bestaat uit aluminiumsilicaat, calcium, kalium of barium.

Er bestaan 106 soorten zeoliet en meestal is het mineraal ongeschikt voor menselijke of dierlijke consumptie.

Zeoliet is een poreus mineraal dat een soort van honinggraat structuur heeft en daardoor uitermate geschikt is voor het absorberen van giftige stoffen, zware metalen etc. Verder is zeoliet een belangrijke Kationen (=positief geladen ionen) uitwisselaar, dat wil zeggen dat ze negatief geladen moleculen (bijv. zuurstof of stikstofradicalen) neutraliseren.

Aan de afmetingen en de vorm van de holtes is te zien om welk type zeoliet het gaat.

Voor het maken van de zeoliet producten die wel geschikt zijn voor consumptie wordt Clinoptitoliet, een zeer zuivere vorm van zeoliet, gebruikt.

Prof.dr. Kresimir Pavelic die gepromoveerd is in de geneeskunde en experimentele oncologie heeft uitgebreid onderzoek gedaan naar de veiligheid van Clinoptitoliet en kwam tot de conclusie dat het middel volkomen veilig voor consumptie. Er is geen enkel negatief neveneffect geconstateerd, geen opeenhoping van het materiaal in het lichaam, geen aluminium vergiftiging doordat het aluminium in het molecuul ingebouwd zit en het lichaam weer verlaat. De FDA (Food and Drug Administration) heeft TMAZ toegelaten mede door het onderzoek van Pavelic.

Wat is tribomechanische activatie?

De TMA machine bestaat uit twee roterende schijven die tegenover elkaar liggen. De grondstof komt de machine binnen via het centrale deel van het rotorsysteem.

Door middel van deze desintegrator (TMA machine) worden deeltjes op hoge snelheid (ongeveer drie à vier keer de snelheid van het geluid) met elkaar in botsing gebracht. Hierdoor worden de deeltjes veel en veel kleiner gemaakt. We moeten hierbij denken in termen van 5 nanometer tot 1 micrometer. (Een micrometer is een miljoenste deel van een meter en een nanometer is een duizendste deel van een micrometer).

De kracht van de door TMA behandelde producten ligt nu juist in hun extreem kleine afmetingen. Hierdoor wordt de oppervlakte van de deeltjes velen malen vergroot en zo hun werkzaamheid verhoogt. Een gram TMAZ heeft de oppervlakte van drieënveertig vierkante meter. Dit toont aan hoe groot de neutraliserende werking van het bewerkte zeoliet op schadelijke stoffen kan zijn.

Wat ook heel erg belangrijk is, is dat door de kinetische activatie een opeenstapeling van elektronen aan het oppervlak van de deeltjes ontstaat, waardoor de ionenwisselingscapaciteit toeneemt. Een elektron is een negatief geladen deeltje dat de positieve ladingen van de vrije radicalen neutraliseert. Vrije radicalen veroorzaken onder anderen DNA beschadigingen en daardoor vroegtijdige veroudering van de cellen. Behalve dat TMAZ ontgift, werkt het middel dus ook regenererend.

Kortom de tribomechanische activatie zorgt dat de positieve effecten van Clinoptitoliet enorm toenemen.

Tribomechanische activatie van bijvoorbeeld andere mineralen en vitaminen zorgt eveneens voor een veel krachtiger resultaat. Vitamine C bijvoorbeeld dat op deze manier bewerkt is, wordt dertienhonderd maal krachtiger dan gebruikelijk.

Tegen welke ziekten is tribomechanisch geactiveerde zeoliet effectief?

TMAZ is een zeer goed middel bij allerlei soorten kanker blijkt uit verschillende onderzoeken. Daarnaast is het middel uitermate geschikt om het hart- en vaatstelsel beter te doen functioneren. Het bespoedigt het herstel na een hartaanval. Ook is het van nut voor het spijsverteringsstelsel en helpt TMAZ het lichaam om voedingsstoffen beter op te nemen. Bovendien helpt het tegen alle typen reumatische aandoeningen en kan het middel het functioneren van de nieren verbeteren.

Mensen met diabetes die het middel gebruiken zien hun suikerspiegel stabiliseren en krijgen minder snel last van hun nieren en beschadiging van het gezichtsvermogen wordt voorkomen. Verder werkt het prima tegen brandwonden en zorgt het voor een toename van het uithoudingsvermogen. Schimmelinfecties en allergieën worden ook veelal genezen door toediening van TMAZ.

Inmiddels is er uitgebreid wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de effecten van TMAZ op allerlei vormen van kanker, suikerziekte en andere kwalen. De resultaten van deze onderzoeken waren unaniem verbijsterend.

Behalve dat de patiënten grote kans op herstel of stabilisatie van allerlei ernstige ziekten kregen, waren de bijwerkingen praktisch nihil. Niet meer dan wat duizeligheid, soms een lichte pijn in de onderrug, of tijdelijk wat diarree. Uiteraard is dit niet te vergelijken met de zware bijwerkingen van bijvoorbeeld chemokuren die nog steeds op grote schaal toegediend worden bij de bestrijding kanker. TMAZ zorgt er trouwens voor dat chemotherapie beter verdragen wordt en kan dus naast deze reguliere methode worden gebruikt.

TMAZ bindt direct de toxinen en daardoor komen er geen afvalstoffen in het lichaam terecht en krijgen mensen geen last van hoofdpijn of misselijkheid.

Is het in Nederland te koop?

Gelukkig zijn middelen die gemaakt zijn door de TMA techniek in Nederland te koop, en wel bij het Centrum voor Innovatieve Training en Therapie in Enschede waar Rinno Heidstra directeur van is.

Hij is een natuurgeneeskundig therapeut die vooral op zoek is naar methoden om de gezondheid te herstellen en te verbeteren en dan liefst zonder schadelijke neveneffecten. Tijdens ons gesprek benadrukt hij meerdere malen dat hij tegen het gebruik van gifstoffen is om ziekten te bestrijden. Zijn aanpak is vooral gericht op het aanwakkeren van het genezende vermogen van het lichaam zelf.

In zijn gezondheidscentrum was hij al jaren op zoek naar middelen die het lichaam sneller ontlasten van afvalstoffen en toxinen. Hij was er achter gekomen dat veel van de klachten ontstonden doordat mensen belast waren met zware metalen, vrije radicalen en schadelijke stofwisselingsproducten in hun lichaam. Flink water drinken, meer groente en fruit consumeren en meer bewegen waren adviezen die hij mensen gaf. Toch bleef het een feit dat een lichaam dat jaren en jaren afvalstoffen opgehoopt had niet zomaar hier van bevrijd raakte.

Op een gegeven moment ontdekte Rinno TMAZ. Dit was een prachtig middel om samen met een verandering van levensstijl mensen sneller gezond te maken.

Hij vertelt over de verbluffende resultaten die hij in zijn werk heeft gezien bij ziekten zoals longkanker, leukemie en maagkanker wanneer TMAZ werd toegediend. Toch wordt TMAZ niet een geneesmiddel, maar een voedingssupplement genoemd.

Behalve dat de middelen helpen tegen (en ondersteunen bij) hele ernstige kwalen kunnen ze ook preventief worden gebruikt.

Tribomechanisch geactiveerd zeoliet zorgt ervoor dat de zuurgraad van het lichaam verbetert. Door ons hedendaags voedsel hebben veel mensen een veel te lage zuurgraad en dit kan op den duur allerlei ziekten veroorzaken of zorgen voor een vermoeid gevoel.

Rinno benadrukt dat het essentieel is om de juiste producten te gebruiken. Er is helaas ook zeoliet te koop dat met zware metalen verontreinigd is en het zeoliet dat niet met de TMA is behandeld is sowieso wat werkzaamheid betreft veel en veel minder dan het zeoliet en de andere producten die door Tihomir Lelas worden vervaardigd.

Mijn eigen ervaringen.

Natuurlijk is een persoonlijk relaas over de producten niet met een wetenschappelijk onderzoek te vergelijken. Bovendien is er reeds uitgebreid wetenschappelijk onderzoek naar de producten gaande of al gedaan.

Rinno Heidstra heeft me echter een aantal van zijn producten gegeven om ze eens uit te proberen en dit was voor mij heel prettig omdat het lezen over resultaten niet te vergelijken is met het zien en ervaren.

Rinno had mij revitaliserende crème (zowel voor mens als dier te gebruiken) gegeven en huidpoeder voor paarden dat ook voor honden te gebruiken is.

Eén van mijn honden, die reeds bejaard is, had kort daarvoor een redelijk zware operatie ondergaan en daardoor behoorlijke grote operatiewonden op haar lichaam.

De wonden waren na een dag reeds dichtgegroeid omdat ik het dier gemagnetiseerd had, maar ik voelde nog harde plekken in de huid die open gesneden was door de dierenarts. Ik heb het dier ingesmeerd met de revitaliserende crème en vervolgens huidpoeder (TMAZ) op de littekens gestrooid. Na een paar dagen was de hardheid praktisch verdwenen. Ik vind dat de huid van het littekenweefsel door de revitaliserende crème er erg goed uitziet. Hierdoor zal ze minder littekenweefsel krijgen.

Verder krijgt de hond eveneens dagelijks het Skalaris voedingssupplement voor dieren.

De hond is erg levendig en een paar uurtjes na de operatie stond het dier alweer op de achterste poten de deuren in huis te openen.

De hond kreeg het voedingssupplement dus terwijl het al heel goed met het dier ging na de operatie, maar ik denk dat het TMAZ ervoor zorgt dat de schade van de noodzakelijke antibiotica die de hond tien dagen moet slikken veel minder is. In de toekomst zal ik het dier zeker het middel blijven geven.

Verder ben ik zelf de dagcrème aan het uittesten. Tijdens mijn gesprek met Rinno Heidstra vroeg ik hem naar de meerwaarde van de crème. In mijn ogen is de kwaliteit van de menselijke gezichtshuid vooral een kwestie van erfelijkheid, met mate van het zonlicht genieten en alcohol als een genotsmiddel gebruiken dat niet dagelijks in grote hoeveelheden geconsumeerd moet worden. Rinno vertelde dat door de tribomechanische activatie de cosmetica lijn van Skalaris een werking heeft die veel krachtiger is dan wat we gewend zijn van de gebruikelijke schoonheidsmiddelen. De plantaardige oliën die in de crèmes zitten kunnen veel beter door de huid benut worden.

Het middel komt bij mij heel natuurlijk over. Geen geparfumeerde chemisch middeltje, maar een natuurlijk biologisch product dat niet op dieren getest is en ook geen dierlijke bestanddelen bevat.

Wat de Skalaris huidverzorgingsproducten vooral uniek maakt, zijn de tribomechanische geactiveerde deeltjes clinoptitoliet. Interessant detail is het feit dat zeoliet al ten tijde van de farao’s in schoonheidsproducten werden verwerkt.

Ook ben ik Skalaris Detox Basic aan het uittesten. Dit middel bestaat uit het met TMA bewerkte mineraal clinoptilotiet met twintig procent dolomitische calcium en magnesium dat eveneens met de TMA techniek behandeld is.

Gelukkig heb ik een goede gezondheid en kan ik niet voelen dat ik energieker van het middel word omdat ik me eigenlijk nooit moe voel. Wel merk ik dat ik aanmerkelijk meer dorst heb en daardoor krijg ik wel het idee dat mijn lichaam schoongemaakt wordt.

Net als Rinno Heidstra ben ik van mening dat het middel ook preventief kan worden gebruikt. De meeste mensen hebben worden door bijvoorbeeld de hedendaagse voeding en door het drinken van redelijk veel koffie frequent blootgesteld aan overvloed aan producten die ons lichaam verzuren. Ook al geniet iemand een uitstekende gezondheid dan nog kan een kuur preventief werken.

TMA in landbouw en veeteelt.

Megagreen/Herbagreen kan worden gebruikt om planten te voeden. Het bevat Tribomechanisch geactiveerde calciet met zeoliet, brandnetel en zelfs spirulina (een groene alg). Het is geschikt voor bloemen en planten, maar ook voor fruitbomen, groenten en andere gewassen.

Eigenlijk is het een natuurlijk kunstmest.

Het zorgt voor een betere groei van de planten.

De toepassingen in de landbouw van de TMA techniek zijn ronduit spectaculair te noemen.

Veel van de resultaten komen overeen met hetgeen momenteel nagestreefd wordt door genetische manipulatie van gewassen (zie Spiegelbeeld december 2008. Interview Han Somsen). TMAZ is een natuurlijk product en heeft het keurmerk ECO.

Planten en gewassen behandeld met door TMA calciet hebben een zeer hoge opbrengst, zijn minder gevoelig voor temperatuurschommelingen en ze hebben zeventig procent minder water nodig voor hun groei. Dit laatste is van essentieel belang gezien het feit dat het zoetwatertekort steeds meer prangend wordt op deze planeet evenals het voedseltekort.

Dieren die behandeld worden met TMAZ zijn gezonder, hebben minder antibiotica nodig en groeien sneller. Koeien krijgen een hogere melkproductie door het middel. Ook nemen de dieren de voeding beter op waardoor ze er minder van nodig hebben.

Conclusie:

De uitvinding van Tihomi Lelas, tribomechanische activatie van het mineraal zeoliet en van tal van andere stoffen, kent tal van toepassingen. Behalve dat het opmerkelijke resultaten geeft bij veel ernstig en minder ernstige ziekten en daarnaast geen schadelijke neveneffecten heeft, kan het toegepast worden in de veeteelt en de landbouw.

Het is inmiddels al velen malen wetenschappelijk uitgetest en volkomen veilig bevonden voor mens en dier.

In mijn ogen zijn de producten die ontstaan door tribomechanische activatie één van de goede oplossingen voor tal van problemen die de planeet aarde teisteren. Het aantal mensen met welvaartziekten door juist slechte voeding neemt schrijnend toe. Nog nooit zijn de percentages van onze wereldbevolking die lijden aan kanker, hart- en vaatziekten, allergieën en suikerziekten zo hoog geweest als vandaag de dag.

De wetenschappelijke onderzoeken wijzen uit dat TMAZ enorm goede resultaten oplevert bij al deze ziekten.

Ook hebben we momenteel te maken met een aantal uitdagingen die steeds groter worden. De tekorten aan voedsel en zoetwater in de wereld nemen steeds meer toe. Technieken die ervoor zorgen dat er op een efficiëntere manier met het water kan worden omgegaan in de landbouw en die voor een hogere opbrengst zorgen zijn steeds meer noodzakelijk. Ook verandert ons klimaat en gewassen met een hogere temperatuurbestendigheid zijn heel belangrijk om het aantal mislukte oogsten te reduceren.

Persoonlijk ben ik van mening dat in een wereld die gebukt gaat onder zoveel ernstige moeilijkheden het tijdsverspilling is om de uitvinding van Tihomir Lelas niet op korte termijn en op grote schaal toe te passen.

Door Irma Ellens Maat.

Dit artikel is verschenen in Spiegelbeeld juni 2009.

Bekijk ook

Chronisch moe door vitamine D tekort

Chronisch moe door vitamine D tekort

Vitamine D is nog steeds een onderschatte vitamine, of eigenlijk gezegd hormoon, maar krijgt gelukkig steeds meer bekendheid door de vele boeken en publicaties van de afgelopen tijd. Hoewel men bij vitamine D in de meeste gevallen alleen maar aan sterke botten denkt levert een gebrek aan vitamine D een breed scala aan klachten op.