Home => Lichaam & Geest => Inspiratiepad => Uit het leven gegrepen... => Nieuwe ronde, nieuwe kansen…

Nieuwe ronde, nieuwe kansen…Het nieuwe jaar staat weer voor de deur…..een tijd van gezelligheid, warmte en genegenheid laten we achter ons. De vele lichtjes en versieringen voor kerst verlaten de struiken en bomen in de voortuinen en meteen lijkt de avond veel donkerder en eenzamer dan ooit te voren….

Dit wordt een periode van nog meer naar binnen keren, letterlijk en figuurlijk natuurlijk!! Figuurlijk in de vorm van meer binnen verblijven omdat het daar lekker droog, warm en gezellig is. En letterlijk bedoeld ik in de vorm van naar je binnen wereld keren, je echte ‘ik’ met zijn emoties en gevoelens leren kennen.

Een mooie spirituele reis kan beginnen!

Laat je op een rustige donkere januari avond maar eens lekker los gaan tijdens een meditatie op een warme matras, rustige muziek, wat wierook en mooie kaarsen.

Laat je emoties en blokkades de vrije loop gaan en verwijder de ‘rotzooi en bekommeringen’ tijdens de uitademing. Tijdens de inademing , adem je positieve energie in zodat je de plaats van de rotzooi kan vervangen door positieve energie in je lichaam.

Zo voel je je al een heel stuk beter na deze meditatie.

Hierbij geldt ook de spreuk “nieuwe ronde,nieuwe kansen” ten volste!! Laat de problemen, moeilijkheden en obstakels die je op je pad tegen kwam het afgelopen jaar voor wat het is, leer er je les uit en neem ze mee in positieve zinnaar het nieuwe jaar.

Vandaar ook dat het oude jaar wordt afgerond met vuurwerk om de ‘boze geesten ‘te verjagen.

Ik maak zelf altijd een balans op van het afgelopen jaar. Ik schrijf aan de ene kant van een blad alle positieve momenten en leerzame lessen en aan de andere kant schrijf ik mijn moeilijkheden en stukken waar ik nog aan moet werken. Ik heb ze nu al van een paar jaar bewaard en als ik ze nalees, zie ik toch een mooie evolutie.

Sommige zaken komen toch nog ieder jaar terug bij de punten waar ik nog aan moet werken. Andere zaken maken een goede evolutie door, al zeg ik het zelf,ahum!!

Ik ben zoveel zelfverzekerder geworden dan vroeger en weet wat ik wil in mijn leven. Aan de andere kant moet ik meer letten op mijn eigen energie. Meer rust inplannen en tijd voor mezelf. Ik heb vrij veel energie en ben erg gepassioneerd in wat ik allemaal doe, toch loert ook de ‘te ver gaan’ vriend om de hoek mee. Ik voel het af en toe ook aan mezelf en weet dat ik het dan wat rustiger aan moet doen. Toch maar wat vaker mediteren in januari en dit motto de rest van het jaar vast proberen houden is voor mij dit jaar de sterkste boodschap!!

Ik wens jullie allen een hele fijne jaarwisseling toe met veel spannende en leerzame momenten natuurlijk, samen gaan we de ‘nieuwe tijdperk energie’ goed beleven in mooie en trieste momenten, wie weet wat de natuur nog in petto heeft in zijn jaren van voorbereiding op…)

Joyce


Joyce Parren – Limburg (BE)
Ik geef vegetarische en macrobiotische (yin-yang) kooklessen bij mij thuis of op locatie. Ook geef ik (op)voedingsconsulten en maak ik gelegenheidsbuffetten klaar.

Mijn maandelijkse bijdragen kan je terug vinden onder de rubriek: Gezondheid Voeding > Positive Cooking

Bekijk ook

Spannende dingen...

Spannende dingen…

Ik weet niet wat het is, maar ik voel zo’n enorme veranderingen de laatste tijd? Hebben jullie dat ook dat je die energie bijna niet volhoudt? Ik heb zoveel ideeën en dromen over wat ik nog graag wil gaan doen mijn verdere leven...