Home => Lichaam & Geest => Inspiratiepad => Uit het leven gegrepen... => Voeding is je medicijn en vormt je zoals je “wil” worden

Voeding is je medicijn en vormt je zoals je “wil” wordenWat loopt het in het leven toch allemaal mooi als je de dingen ziet tenminste!! Jullie weten dat ik dus veel bezig ben met natuurvoeding en dan wel speciaal met macrobiotiek…..hoe unique,hahaha!


Nu komt er al een tijdje een mevrouw voor haar weeklijkse privé kookles naar mij toe. Ik heb haar leren kennen in de natuur voedingswinkel en ze zag er wanhopig uit. Ze liep met een boodschappenlijstje in haar hand en wist niet waar ze moest beginnen zoeken om haar lijstje te kunnen invullen. Ik zag het aan haar en bood mijn hulp aan. Ik loodste haar door de winkel van hot naar haar of beter van zeezout naar zeewier en van rijststroop naar suikervrije koekjes….de namen van alle Japanse ingrediënten vlogen rond haar oren en ze had het gevoel dat het een spoedcursus Japans was,slik slik!

Ik vertelde tussen het winkelen door dat ik kookles hierin gaf en ik zag haar blik al wat ontspannen…ze gaf toe dat ze niet veel van koken afwist en op deze manier al helemaal niet….ze was echt blij dat ik haar verder wilde helpen in dit mysterieuze wereldje van Yin en Yang?

Haar zoontje en haar man waren (op aanraden van hun Osteopaat ) naar de huisarts gestuurd om een bloedtest te laten nemen. Ze hebben allebei namelijk darm problemen. Nu zeggen mij die bloedtesten niet zoveel en ga ik meer af op mijn gevoel en kennis wat betreft de vertering en begin ik van nul af met de opbouw van een sterker darmsysteem (nee nee niet met een yakultje iedere dag!!).

Ik heb haar een schema gemaakt en iedere week maken we allerlei gerechten die medicinaal zijn en natuurlijk toch erg lekker. Nu wil het natuurlijk zo zijn dat het zoontje vroeger nooit wilde eten en nu flink zijn bordje leeg eet zonder mokken…het is precies “zijn” voeding,dat blijkt wel want hij voelt zich steeds beter worden.

Die Osteopaat trok ook hoge ogen op toen ze terug op consultatie gingen…..hij belde mij en vroeg of ik eens bij hem langs wilde komen om een gesprek te hebben over hoe ik dat klaar had gekregen? Ik was ook wel nieuwsgierig naar hem en zo hebben we dus afgesproken.

Het klikte heel goed en we zaten qua voedings ideeën en idealisme op dezelfde lijn. Nu gaan we samen werken bij hem in de praktijk. We starten met een lezing in het Cultureel Centrum van Riemst en gaan daarna verder met aangepaste behandelingen op bewegings vlak en op vlak van voeding. We merken namelijk allebei dat er zoiets moet komen omdat situaties zoals ik hierboven beschrijf steeds vaker voorkomen.

Mensen moeten zich meer en meer bewust worden van hun voeding. Voeding is je medicijn en vormt je zoals je “wil” worden. Kijk maar eens om je heen dan weet je wat ik bedoel met de slogan “je bent wat je eet”…..
Een fijne “bijna voorjaar” maand en tot volgende keer,

Joyce.


Joyce Parren – Limburg (BE)
Ik geef vegetarische en macrobiotische (yin-yang) kooklessen bij mij thuis of op locatie. Ook geef ik (op)voedingsconsulten en maak ik gelegenheidsbuffetten klaar.

Mijn maandelijkse bijdragen kan je terug vinden onder de rubriek: Gezondheid Voeding > Positive Cooking

Bekijk ook

Spannende dingen...

Spannende dingen…

Ik weet niet wat het is, maar ik voel zo’n enorme veranderingen de laatste tijd? Hebben jullie dat ook dat je die energie bijna niet volhoudt? Ik heb zoveel ideeën en dromen over wat ik nog graag wil gaan doen mijn verdere leven...