Home => Natuurlijke geneeswijzen => Ontzuren en ontspannen met de Basische kruidenstempelmassage

Ontzuren en ontspannen met de Basische kruidenstempelmassage


Kruidenstempelmassage: een wegwijzer naar innerlijke balans en ontspanning!

De oudste en gemakkelijkste methode om lichaam en geest te verwennen is een massage.

Als er aan deze massage nog kruiden en aromaten, samen met een weldoende warmte toegevoegd worden, is het gegarandeerd genieten.

Van alle massages werkt de kruidenstempelmassage het meest doordringend.
Een kruidenstempelmassage is ideaal voor wie gespannen, moe en lusteloos is.

De Basische Kruidenstempelmassage is een dieptemassage met warme kruidenbuiltjes met zowel reinigende, activerende als ontspannende kruiden die een krachtige en helende werking hebben.Deze aangename massage bestaat uit een manuele massage waarbij gebruik wordt gemaakt van (warme) olie, eventueel een basisch zout en de warme kruidenstempels.


De kruidenstempelmassage is een eeuwenoude massage uit Thailand, die herontdekt werd. Deze massage is nu aangepast aan de behoeften van de Westerse mens. De zorgvuldig uitgebalanceerde kruidenmix in de stempels bestaat uit Europese kruiden die beter afgestemd zijn op onze westerse noden en bijgevolg voor ons een betere en diepere werking hebben.

Doordat wij dagelijks te veel zuren opnemen geraakt ons lichaam uit balans.

Speciaal voor de warme kruidenstempelmassage is er een bijzonder huidversterkend en huidreinigend recept met Europese kruiden ontwikkeld door de Heer P. Jentschura uit Duitsland, reeds jarenlang gekend voor zijn ontzurende producten waaronder het Orgon MeineBase© badzout, de 7 x 7 kruidenthee en wortelkracht.

De kruiden werken respectievelijk bloedreinigend, krampwerend, celopbouwend, deblokkerend en ontspannend en vooral ontslakkend. Dit dankzij de kruidenmengeling van 12 verschillende kruiden en planten waaronder berkenbladeren, bonenkruid, kervel, komkommerkruid, smeerwortel, groot hoefblad, zilverschoon, rozemarijn, frambozenbladeren, hopbloemen, lavendelbloemen en paardenstaart.

Door de massage met de kruidenstempels gaat het lichaam ontgiften. Afvalstoffen die zijn opgebouwd door te leven in een verontreinigende omgeving, verkeerde voeding en stress, komen vrij.

De warmte van de kruidenstempels heeft een positieve invloed op de doorbloeding.
De bloedvaten zetten uit, de huid wordt intensiever doorbloed.

Schadelijke stoffen in gespannen spieren kunnen sneller afgevoerd worden.
Energieblokkades worden door de stempelmassage opgeheven.
De aroma’s van de kruiden werken helend en ontspannend.

Het lichaam wordt dus aangezet om beter te functioneren en tegelijkertijd tot rust gebracht. Spanningen lossen op en de huid krijgt een zuiveringsbehandeling.

Het is één van de meest intensieve applicaties voor de zuivering en de regeneratie van de huid. Door de warmte trekken de kruiden diep in de huid en geven daar een helende werking af.

Voor elke nieuwe behandeling met de kruidenstempels dient men ook nieuwe stempels met verse kruiden te gebruiken. Dit omdat de afval- en gifstoffen van de klant wel degelijk worden opgenomen door de kruiden in de stempel.

Met de kruidenstempels met 12 kruiden kan een volledige lichaamsbehandeling gegeven worden met grote en kleine stempels.

De kruidenstempeltjes van 20 of 30 gram zijn ideaal om te gebruiken als extra behandeling bij voetreflexologie om de zuren, die vaak opgeslagen zitten bij de enkels, te verwijderen. Ook voor een bijkomende gezichtsbehandeling zijn deze stempeltjes een aanrader. Zo worden schouders en nek, waar de meeste stress zit opgeslagen, nog eens extra behandeld. Door op deze plaatsen vooral de aandacht te vestigen kan de stress losgelaten worden. Pure ontspanning en gezichtsreiniging in één.

Werken met kruidenstempels is zowel voor de klant (ontvanger) als de masseur (gever) een intense ervaring op hoog niveau.

Interesse in de kruidenstempels of wens je hierover meer informatie?

Contacteer Marleen van Kalijn, zij beantwoordt al jou vragen.

Website Kruidenstempels