Home => Oosterse Stromingen => Bewegingsvormen => Falun Dafa (Falun Gong)

Falun Dafa (Falun Gong)


Falun Dafa (Falun Gong) is een oude vorm van Qigong uit China. Het is in 1992 geopenbaard door dhr. Li Hongzhi. Sinds de openbaring is Falun Dafa één van de snelst groeiende Qigong-praktijken op Aarde, slechts binnen 10 jaar is het aantal beoefenaars gestegen naar ongeveer 100 miljoen.

Het wordt over de hele wereld beoefend en heeft miljoenen mensen meer innerlijke rust gegeven, evenals een betere gezondheid geschonken.

Wat maakt Falun Dafa dan zo populair? En door wat onderscheid Falun Dafa zich van andere Qigongpraktijken?

Falun Dafa is een praktijk voor zowel verbetering van lichaam, en geest. Dat betekend dat bij Falun Dafa niet de nadruk word gelegd op de ‘cultivatie’ (verfijning, verbetering) van het menselijk lichaam, maar op de cultivatie van het morele karakter (innerlijke). Men probeert zich te vereenzelvigen met de karakteristiek van het universum, namelijk om Waarachtig, Mededogend, en Verdraagzaam te zijn. Zo leert men op keer op keer een steed beter persoon te worden in de maatschappij, tegenover alles en iedereen. Daarnaast kent Falun Dafa slechts 5 simpele oefeningen (inclusief meditatie), in plaats van hele waslijsten oefeningen en houdingen. Het zijn krachtige allesomvattende oefeningen die de beoefenaar kan uitvoeren wanneer het hem/haar uitkomt. Men hoeft s’morgens niet vroeg op te staan om te oefenen, en vervolgens weer laat in de avond te stoppen.

Falun Dafa is daarin erg flexibel, men is in staat om snel doorbraken te maken naar hogere niveau’s en om een krachtige energiepotentie te ontwikkelen. Falun Dafa is geheel gratis.

Op deze website: www.falun.nl kun je meer info hierover vinden. Je kunt op de website alles vinden om met Falun Dafa aan de slag te kunnen gaan, van het downloaden van filmpjes waarop de oefeningen worden voorgedaan, van het online lezen van de boeken van dhr. Li Hongzhi.

In China heb je het Communisme nog heel sterk. De Chinese Communistische Partij (CCP) regeert daar met ijzeren vuist en heeft vele Chinese tradities evenals cultuur kapot gemaakt sinds de revolutie. Zolang je in China blijft ja-knikken tegen de regering is alles oke. Maar zodra je iets anders denkt of wil dan word je meteen als staatsbedreigend gezien en dient vervolgens uitgeschakeld te worden. Nergens in een land word zoveel de doodstraf toegepast als in China.

Ook heeft China vele werkkampen die ons terugdoen denken aan WOII. Meer info over de kwade achtergrond van de CCP kun je vinden op deze website: www.hetnieuwetijdperk.com

Waarom vertel ik dit allemaal? Wat heeft dit met Falun Dafa te maken?

Het is namelijk zo dat sinds 1999 Falun Dafa werd verboden in China door de regering. Tot op de dag van vandaag worden beoefenaars (jong en oud) illegaal naar werkkampen gestuurd waar ze in de meest onmenselijke omstandigheden terechtkomen. Van dwangarbeid tot marteling, van verkrachting tot verminking, van verhongering tot zelfs de dood zijn dingen waar al meer dan tienduizenden beoefenaars mee te maken hebben gehad.

Waarom al deze gruwelpraktijken tegen mensen die juist aan zichzelf willen werken en hun gezondheid willen verbeteren?

Falun Dafa werd razend poplulair in China, het aantal beoefenaars groeide enorm snel. Op een gegeven moment was het aantal zo hoog dat het aantal leden van de CCP beduidend minder was. Waarschijnlijk zag de CCP dit als een bedreiging voor haar macht en invloed in China. Wat onnodig is, Falun Dafa heeft geen politieke doeleinden, men wil alleen zichzelf verbeteren en daarbij niemand storen. Toch besloot de CCP om Falun Dafa te verbieden en het compleet weg te vagen. Ook Tibetanen, Christenen en vele andere religieuze mensen worden flink onderdrukt in China. Falun Dafa word al meer dan 10 jaar over de hele wereld beoefend en het is alleen de Chinese regering die moeilijk doet, geeft dit dan niet aan dat er iets niet klopt met hun?

Op deze website: www.faluninfo.nl kun je meer info vinden over de vervolging. Ook kun je bij tabblad petities online je handtekening zetten zodat de kans groter is dat het Internationaal Gerechtshof de zaak in behandeling neemt tegen de verantwoordelijke voor de vervolging van Falun Dafa.

Alvast erg bedankt voor eventuele steun.

Groeten van Guus

Bekijk ook

De energetische en ontspannende waarde van Tai Chi Tao

De energetische en ontspannende waarde van Tai Chi Tao

In tai chi tao heb je nog meer mogelijkheden van oefenen, bijvoorbeeld de vijf elementen oefeningetjes en vormpjes waarmee je nog beter en gerichter kan werken om blokkades weg te nemen, energie te laten circuleren en in korte tijd vitale energie op te doen.