Home => Oosterse Stromingen => Feng Shui - Windrichtingen => Oosten – Materiële rijkdom en groei.

Oosten – Materiële rijkdom en groei.


De hoek van je huis vertegenwoordigt groei en materiële welvaart. Het is een levendige sector waarin je hele leuke dingen kunt doen om meer rijkdom te creëren. Het is de hoek van groot hout die de opwaartse beweging van groei symboliseert.

Materialen

Het Oosten is erg gebaat bij levendige planten en hout. Ook water doet het hier erg goed omdat water het hout laat groeien! Mijn ervaring met water in het oosten is dat er ineens wel erg veel spullen mijn richting opkwamen. Alles wat groeit en bloeit kan deze sector versterken. Het getal van dat hier hoort is drie. Drie planten zijn hier dus op hun plaats.

Kleuren

Uitstekende kleuren die je kunt gebruiken in het Oosten zijn alle natuurlijke tinten uit de natuur zoals alle beige, bruin en groen. Ook blauw, aangezien dit een waterkleur is. Gunstige combinaties zijn: Groen-rood (vooral tijdens de wintermaanden) en blauw-groen. Vermijd metaalkleuren zoals wit en zwart in het Oosten. Metaal hakt het hout, hout kan dan niet overwinnen. Met name groen-wit en groen-zwart zijn schadelijk in deze hoek.

De vormen

Rechthoekig en opwaarts.

Objecten

Het Oosten is de plek van de draak, plaatsing van een beeld van dit dier zou veel geluk en bescherming bieden. Zet er geen drie neer, dat is een beetje teveel van het goede. Eentje is voldoende. Zet ‘m op een schap en niet in een kast, een draak moet kunnen wegvliegen. Verder alles van hout, riet, bamboe en eventueel kunstplanten om uitstekende hoeken mee te camoufleren. De chi wordt hier versterkt door een waterelement, in stand gehouden door hoge planten en verzwakt door kaarsen.

Bekijk ook

Centrum - Voor een goede gezondheid

Centrum – Voor een goede gezondheid

Element: Aarde Getal: 5 Kleur: Geel-Beige