Home => Oosterse Stromingen => Feng Shui - Windrichtingen => Noordoosten – kennis en studie

Noordoosten – kennis en studie


Noordoosten – kennis en studie

Studeren en kennis is een belangrijk aspect dat deze hoek vertegenwoordigt. Het is een aarde sector.

Kleurgebruik

Aardekleuren en of okerkleuren doen het hier goed. Een goede combinatie in het Noordoosten is rood-geel. De kleurstelling van groen-geel dient hier vermeden te worden.

Objecten

Alles van keramiek, klei en zachte steen of stof. Met regenboogkristallen kun je deze sector sterk activeren. Maak er maar eens een lamp van. De ombouwtjes van kleine kroonluchters zijn te vinden in Turkse winkels en bij de Expo. Deze zijn vaak versierd met plastic kralen die je kunt vervangen door echte kristallen. Het effect is prachtig en het hele huis profiteert van de krachtige energie die deze lamp teweegbrengt. Een aardbol symboliseert de aarde en is hier dus op zijn plaats. Het getal van het Noordoosten is 8. Wil je chi versterken gebruik dan kaarsen, met witte bloemen houd je ‘m instant en afzwakken doe je met zeezout in een wit rond porseleinen kommetje.

Vormen

Met brede rechthoeken, ruiten en horizontale strepen houd je de Chi instant, met cirkels, bogen en ovalen zwak je deze af. Je kunt deze hoek versterken met puntige vormen, sterren en zigzag strepen. Deze sector is actief in de maanden februari, maart en april omdat het valt in de late winter. Het trigram is Gen (berg) dat hoort bij het Noordoosten. Het seizoen dat bij het Noordoosten hoort is de overgang tussen de winter en de lente. Het is een prima tijd om opgedane kennis uit te gaan proberen. Ook de natuur maakt aanstalten om weer op te komen na een donkere tijd van introvertheid. De chi van het Noordoosten is scherp. Wil je rust brengen dan is het goed om in deze hoek witte tulpen te plaatsen.

Bekijk ook

Oosten - Materiële rijkdom en groei.

Oosten – Materiële rijkdom en groei.

Element: Groot hout Getal: 3 Kleur: Groen