Home => Oosterse Stromingen => Feng Shui - Windrichtingen => Zuiden – Roem & Erkenning

Zuiden – Roem & Erkenning


Het zuiden staat voor roem en erkenning in je leven. Deze sector in je huis beheerst de goede naam naar de buitenwereld. Een sterk geactiveerd zuiden maakt trots op wat je doet en zal gewaardeerd worden. Het element dat hier overheerst is vuur, werk dus met veel rood. De zuidkant is vaak erg zonnig, zorg ervoor dat het zonlicht niet recht de kamer in schijnt en scherm het af met gordijnen of luxaflex. Teveel rechtstreekse zon heeft vermijdingsgedrag tot gevolg en maakt een ruimte oververhit.

Kleuren

Vuur overheerst. Daarbij hoort de kleur rood en oranje maar ook paars omdat dit kleur is die waardigheid uitstraalt. Hele mooie combinaties in het zuiden zijn :
Groen-rood
Beige-rood
Een combinatie die absoluut af te raden is zwart met rood.

Getallen

Het getal van het zuiden is negen. In de Feng-Shui is het gebruikelijk alles in paren neer te zetten omdat dit harmonie bevordert, je kunt ook het getal aanhouden dat bij deze hoek hoort. Bijvoorbeeld een houten windgong met negen holle staven.

Materialen

Een vuurtje houd je brandende met hout dus dit materiaal is hier erg op zijn plaats. Ook hoge planten activeren deze plek sterk. Licht wordt zeer zeker gezien als vuur, dus hoe meer licht hoe beter. Ik las een tip, die ik nog nooit heb kunnen waarmaken, maar negen lampjes in het zuiden schijnen een zeer verrassend effect te hebben. Natuurlijk kun je in deze hoek naar hartelust kaarsen gebruiken, met name in de kleur groen, rood en paars. Kaarsen versterken deze hoek enorm. Wil je een teveel aan chi dempen gebruik dan houtskool in een lage stenen pot.

Objecten

Hier huist de feniks, een vogel die steeds uit de as herrijst om hulp te bieden. Daarom is het goed een afbeelding of een beeldje van deze gevederde vogel hier te plaatsen. Je moet dan wel een groot oppervlak tot je beschikking hebben en een feniks is moeilijk om aan te komen, is mijn ervaring, maar een haan doet het hier ook goed. Aan pauwenveren worden dezelfde eigenschappen toegeschreven als aan de feniks. Deze plaatste ik een tijd geleden in mijn zuidhoek, de veren maakte de hoek zo vurig dat het ten koste ging van mijn concentratie. Waarschijnlijk is de zuiderruimte die ik heb voor zo’n object te klein.

Motieven

De beste motieven voor deze sector bestaan uit puntige sterren en driehoeken.

Bekijk ook

Zuidwesten - De relatiehoek

Zuidwesten – De relatiehoek

Element: Aarde Getal: 2 Kleur: Geel-Beige