Home => Oosterse Stromingen => Feng Shui - Windrichtingen => Zuidoosten – Rijkdom en voorspoed

Zuidoosten – Rijkdom en voorspoed


Rijkdom

Als je geld wil aantrekken is het belangrijk deze hoek actief te maken. Het is de sector van financiële zaken en welvaart. Het element dat hier overheerst is klein hout.

Kleurgebruik

De kleur die hier past is groen. Een goede combinatie is rood-groen en blauw-groen. Metaalkleuren zoals wit, zwart, goud en zilver samen met groen doen deze sector geen goed.

Materialen

Planten werken hier zeer weldadig en staan voor de groei van vermogen. Een andere zeer actieve manier om meer geld aan te trekken is door het plaatsen van water in deze hoek. Een fonteintje of een aquarium zijn beide goed. Wees ook hier voorzichtig met de afmeting. Zet het water ook altijd in het zicht zodat je het kunt ‘controleren’, het kan symbolisch overstromen waardoor het weer leidt tot financieel verlies.

Objecten

Alles van hout, riet, bamboe, en rotan. Het getal van deze windrichting is vier, vier met name kleine planten staan voor groei. Als je een windgong wilt gebruiken, neem een houten met vier holle buizen. Een waterelement versterkt de energie, hoge planten houden ‘m instant en zeezout in een porseleinen kommetje zwakt de chi af.

Patronen

Om de chi instant te houden kun je lange en dunne verticale strepen gebruiken. Wolken en golven versterken de energie. Voor het afzwakken zijn puntige vormen zoals sterren geschikt.

Bekijk ook

Centrum - Voor een goede gezondheid

Centrum – Voor een goede gezondheid

Element: Aarde Getal: 5 Kleur: Geel-Beige