Home => Oosterse Stromingen => Traditionele Chinese Voedingsleer => Indeling voeding per element: Water

Indeling voeding per element: Water


Organen: Nieren, Blaas

Granen:

haver, rijst

Groenten:

algen, zeewier, kombu, nori, wakame

Peulvruchten:

Alle boonsoorten

Kruiden / specerijen:

Agar-agar, miso, sojasaus, zout

Vlees / vis:

aal, ansjovis, baars, forel, garnaal, kabeljauw, krab, langoest, zalm, tonijn, schol, mossel, zeekreeft, alle gerookte vissoorten, inktvis, kaviaar, oester, karper

Drinken:

mineraalwater

Bekijk ook

Wat biedt de Traditionele Chinese Voedingsleer?

Wat biedt de Traditionele Chinese Voedingsleer?

In de Chinese voedingsleer wordt er onder andere gekeken of uw lichaam de voedende stoffen uit uw eten wel goed verwerkt. Er worden relaties gelegd tussen kleur en smaak van voedingsmiddelen en bijvoorbeeld weer, klimaat, seizoenen, organen en tijdstippen van de dag.