Home => Oosterse Stromingen => Traditionele Chinese Voedingsleer => Indeling voeding per element: Water

Indeling voeding per element: Water


Organen: Nieren, Blaas

Granen:

haver, rijst

Groenten:

algen, zeewier, kombu, nori, wakame

Peulvruchten:

Alle boonsoorten

Kruiden / specerijen:

Agar-agar, miso, sojasaus, zout

Vlees / vis:

aal, ansjovis, baars, forel, garnaal, kabeljauw, krab, langoest, zalm, tonijn, schol, mossel, zeekreeft, alle gerookte vissoorten, inktvis, kaviaar, oester, karper

Drinken:

mineraalwater

Bekijk ook

Voedingsleer volgens de 5 elementen

Voedingsleer volgens de 5 elementen

Binnen de TCV wordt er veel gebruik gemaakt van de vijf-elementenleer. Hierbij worden processen in onszelf en in de natuur beschreven vanuit vijf basiselementen. Elk element staat voor een bepaalde voeding, kleur, orgaan, seizoen, emotie enzovoort.