Baarmoeder => Benen


Baarmoeder

Een droom over een baarmoeder vertegenwoordigt je kinderwens of nerveusiteit over de op handen zijnde geboorte. Metaforisch gezien kan deze droom ook de ontwikkeling van een creatief proeject symboliseren.


Baby

De baby vertegenwoordigt de onschuld , warmte en een nieuw begin. Babies kunnen iets uit je innerlijk symboliseren dat puur, kwetsbaar on onaangetast is. Als je droomt dat je op weg bent naar het ziekenhuis om te bevallen, dan verwijst deze droom naar je kwesties met betrekking tot afhankelijkheid en je behoefte om zelf verzorgd te worden. Mischien wil je liefst wat minder verantwoordelijkheid.

Als je droomt dat je vergeten had dat je een baby hebt, dan suggereert deze droom dat je eigen kwetsbaarheid probeert te verhullen: niemand mag weten wat je zwaktes zijn. Als je in het echte leven zwanger bent, dan is deze droom simpelweg een vertaling van je dagelijkse bestaan en is deze droom een heel natuurlijke manier om met je angsten en onzekerheden om te gaan.

Een huilende baby in je droom duidt op een gedeelte van jezelf dat verwaarloosd is en om aandacht en verzorging vraagt. Een alternatieve uitleg is dat de huilende baby staat voor onbereikte doelen en een gevoel dat je iets mist in je leven.


Backgammon

Een droom over het spel backgammon voorspelt dat je een onwelkome gast zult krijgen in de nabije toekomst.

Wanneer je in je droom verliest met backgammon suggereert dit dat je pech hebt in de liefde. Je zou de neiging kunnen hebben om op de verkeerde personen te vallen. De weg naar liefde is niet altijd even makkelijk.


Bagage

Als je droomt over bagage, verwijst dit naar problemen die je met je meedraagt. In de bagage kan ook de oplossing voor deze problemen gevonden worden. Bagage is tevens symbolisch voor je identiteit. Let erop wat er in de bagage zit, want hierin ligt een aanwijzing waarom er een last op je schouders drukt.


Bal

Dromen over (spelen met) een bal symboliseert compleetheid en volledigheid. Het zou er ook op kunnen wijzen dat je meer in contact zou moeten komen met je innerlijke kind.

Als je droomt over een balspel, duidt dit erop dat je vaker het initiatief zou moeten nemen. Je gebrek aan actie kan uit je verlegenheid stammen, iets wat je moet overwinnen. Misschien ben je te zelfbewust.


Ballet

Een droom waarin je een balletvoorstelling ziet, symboliseert balans, samenwerking en harmonie.

Wanneer je in het bijzonder droomt over balletschoentjes, geeft de droom aan dat je de principes van gracieusheid en balans doorhebt. Je komt waarschijnlijk elegant over en werkt goed samen met anderen.


Ballon

Een droom over een ballon duidt op afnemende hoop in je zoektocht naar liefde. Een situatie in je leven kan een ongewenste wending nemen. Ballonnen symboliseren tevens arrogantie. Je zou een een opgeblazen gevoel over jezelf kunnen hebben.

Zwarte ballonnen in je droom symboliseren depressie, zeker als ze dalen. Stijgende ballonen wijzen op frustraties in je leven, waar je bovenuit zou willen stijgen. Een positieve noot is dat ballonnen ook festiviteiten vertegenwoordigen. Je zou het kind in jezelf moeten erkennen.

Wanneer een ballon klapt verwijst dit naar een onvervulde droom of niet gerealiseerd doel. Deze droom symboliseert de stress in je leven, die mischien wel te veel voor je zou kunnen worden. Probeer het wat relaxter aan te doen.


Banaan

Dromen over bananen kunnen een metafoor zijn voor onderdrukte sexuele verlangens en behoeftes. De banaan is een fallussymbool en vertegenwoordigt mannelijke sexualiteit. Als je in je droom bananen eet, duidt dit erop dat je harde werk weinig beloning of vooruitgang zal opleveren.


Banden

Dromen over banden suggereren dat je teveel in het verleden blijft stilstaan, en dat je juist voorwaarts richting toekomst dient te bewegen. Het verwijst tegelijkertijd naar je emotionele gezondheid en hoe dit je in de ene naar de andere situatie brengt.

Een droom over een lekke band duidt erop dat je je vermoeid en emotioneel leeg voelt. Je doelen worden tijdelijk belemmerd, waardoor je als resultaat even niet vooruit komt.


Bang

Als je droomt dat je bang bent om een bepaalde situatie voort te zetten, duidt dit op problemen thuis of in zaken. Als anderen bang zijn in je droom, suggereert dit dat een vriend(in) zodanig in beslag is genomen door zijn/haar sores, dat ze je even niet bij kunnen staan met iets.


Bankschroef

Als je een bankschroef ziet in je droom, suggereert dit dat je je beperkt en gevangen voelt. Je zou het gevoel kunnen hebben dat je je niet volledig kunt uitdrukken.


Barbiepop

Een barbiepop vertegenwoordigt idealen van de maatschappij. Je zou het gevoel kunnen hebben dat je niet aan de verwachtingen van anderen voldoet. Een andere uitleg zou kunnen zijn dat de barbie verwijst naar het verlangen om te ontsnappen aan dagelijkse beslommeringen.


Baviaan

Als je droomt over een baviaan, suggereert de droom dat je beter je gevoelens moet leren uiten. Je zou wat directer moeten zijn met vertellen hoe je je voelt. Een andere uitleg daarentegen is dat deze droom aangeeft dat je je op een ongepaste manier gedraagt.


Bed

Een bed in je droom staat voor je intieme zelf en het ontdekken van je eigen sensualiteit. Als je slaapt in je eigen bed, duidt dit veiligheid en het herstellen van je innerlijke balans. Je bent op zoek naar huiselijke vrede en harmonie. Als je in je droom wakker wordt in het bed van iemand anders, of een onbekend bed, dan vertegenwoordigt het bed de consequenties van beslissingen die je genomen hebt.

Als je in je droom zoekt naar een bed, suggereert dit dat je moeite hebt met het accepteren van de intieme kant van jezelf. Je kan je geremd voelen om je sexualiteit volledig te beleven. een alternatieve uitleg is dat je op zoek bent naar harmonie en huiselijk geluk.

Een droom waarin je naar bed gaat met een vreemd geeft vaak aan dat je te snel vrienden maakt. Je zou mischien wat terughoudender moet wezen.

Als je droomt dat je boven je bed zweeft, of vanuit je bed in de lucht wegdobbert, suggereert dat je je hulpeloos voelt en geen binding voelt met degenen om je heen. Je ideeen en opvattingen kunnen mensen van je vervreemden. Mischien zou je je sterke persoonlijkheid iets moeten dimmen ten faveure van de ideeen van anderen.


Bedanken

Als je droomt dat je iemand bedankt, duidt dit erop dat je een bepaalde eigenschap die deze persoon vertegenwoordigt in jezelf erkent en accepteert.


Bedrieger

Als je een bedrieger ziet in je droom, betekent dit misleiding of verwijst dit naar een wrede en cynische kant van je karakter. De bedrieger kan in je droom verschijnen om verwoesting in je leven tot stand te brengen of om gewoon de sleur te doorbreken.


Bedroefd

Als je droevig bent in je droom, suggereert dit dat je kan leren van teleurstellingen en jezelf blij zou moet maken. Probeer om niet in het negatieve te blijven hangen.


Beeldhouwer

Als je droomt dat je een beeldhouwer bent, suggereert dit dat je in staat bent om jezelf doelen te stellen en deze te behalen door alle obstakels te overwinnen. Een andere droomuitleg is dat je eraan werkt om jezelf te vinden en tot de kern van de zaak wil komen.


Beer

Als je droomt dat je achtervolgd wordt door een beer, duidt dit op agressie, overweldigende obstakels en concurrentie. Je zou jezelf met een bedreigende situatie geconfronteerd zien.

Een andere droomuitleg daarentegen is dat beren symbool staan voor de cirkel van leven en dood en vernieuwing. Deze droom zou dan kunnen wijzen op een periode van introspectie en denken.


Behang

Dromen dat jij of iemand anders behang aan het plakken is, suggereert dat je een barrière of een of ander schild opwerpt tussen jezelf en de anderen. Deze droom zou ook aangeven dat je iets probeert weg te moffelen, een geheim of iets dergelijks. Een alternative uitleg is dat er iets is dat iets fraaier gemaakt dient te worden.

Wanneer je behang van de muur haalt in je droom, geeft dit aan dat je het muurtje om je heen begint af te breken. Het wijst er ook op dat je aspecten van jezelf openbaart die voorheen goed verborgen zijn gehouden.

De kleur of het patroon van het behang kunnen een belangrijke aanwijzing geven welk soort barrière, geheim of gevoel dooor het behang wordt gevisualiseerd.


Belasting

Dromen dat je belasting betaalt, staat symbool voor de prijs die je betaalt voor het leven dat je leidt. Deze droom zou voort kunnen komen uit een soort schuldgevoel en wat je de maatschappij verschuldigd bent.

Wanneer je weiger belasting te betalen in je droom, duidt erop dat je rebelleert tegen de gevestigde orde. Je bent een non-conformist.


Benen

Als je droomt over benen, duidt dit op herwonnen zelfvertrouwen, zodat je op kunt staan en (opnieuw) de controle over je leven kan nemen. Deze droom wijst tevens op vooruitgang en staat symbool voor je vermogen om zelfstandig door het leven te bewegen.

Wanneer je benen zwak zijn zou je je emotioneel kwetsbaar kunnen voelen. Een droom over de benen van iemand anders geeft je bewondering voor deze persoon weer. Je zou iets kunnen leren van de manier waarop deze persoon dingen doet.

Dromen dat je benen gewond of kreupel zijn suggereren een gebrek aan balans, autonomie of onafhankelijkheid in je leven. Je bent mischien niet goed in staat om voor jezelf op te komen. Als het ene been korter is dan de andere, wijst dit op een of andere onbalans in het echte leven. Je legt teveel nadruk op één ding, terwijl je andere belangrijke aspecten negeert die ook aanndacht behoeven.

Als je droomt dat je drie of meer benen hebt, duidt dit erop dat je teveel hooi op je vork neemt. Je bent bezig met teveel projecten tegelijk. Helaas zullen deze projecten vruchteloos blijken en zonde van de moeite.

Bekijk ook

Anus => Azijn

Anus Als je droomt over je anus, verwijst dit naar negatieve emoties die je binnenhoudt …