Anus => Azijn


Anus

Als je droomt over je anus, verwijst dit naar negatieve emoties die je binnenhoudt of onderdrukt. Het staat voor schuldgevoel, schaamte en zelvertrouwen. De anus wordt tevens geassocieerd met gierigheid.


Appartement

Wanneer je droomt over een groot, weelderig appartement duidt dit op een flinke boost van je inkomen of een verbetering in je familieleven. Een droom over een rommelig of donker appartement voorspelt pech en mogelijk verlies van een geliefde of geld.


Appel

Als je droomt over boom waar appels in groeien, symboliseert dit wijsheid en grote voorspoed. Een welverdiende beloning ligt in het verschiet. Wanneer je in je droom een appel eet, duidt dit op harmonie, plezier en vruchtbaarheid. In een bijbelse context staat het eten van een appel symbool voor je sexuele drive, lustvolle verlangens en sexueel bewustzijn zoals gesuggereerd wordt met de appel in de hof van eden.

Groene appels vertegenwoordigen een liefde die nog tot bloei moet komen.

Als je droomt over rotte of aangegeten appels suggereert dit dat je naar iets streeft wat je niet echt voldoening zal schenken, of zelfs slecht voor je is. Het kan tevens staan voor achteloosheid.


Applaus

Als je applaus hoort in je droom, wijst erop dat je naar toejuiching en erkenning streeft. Je zou jezelf deze bevestiging moeten schenken in een bepaalde situatie.


Aquarium

Als je droomt over een aquarium, duidt dit erop dat je je emoties hebt onderkend, maar ze nog niet geconfronteerd hebt. Een aquarium kan derhalve verwijzen naar onbewuste gedachten of onderdrukte sexuele verlangens.
Het zou kunnen voelen alsof je leven nergens toe leidt, of dat alles zich herhaalt. Een alternatief is dat deze droom aangeeft dat je het wat kalmer aan moet doen en wat tijd moet reserveren voor jezelf om te ontspannen.


Arbeider

Als je arbeiders ziet in je droom, wijst dit erop dat je aan jezelf dient te werken en je geest zou moeten verkennen.


Archeoloog

Als je droomt dat je een archeoloog bent, suggereert dit dat je zou moeten leren van voorgaande ervaringen of dat je naar het verleden moet kijken om antwoorden te vinden voor huidige kwesties.


Archiefkast

Dromen dat je een archiefkast ziet voorspelt dat je zaken zult ondernemen die weinig voordeel zullen opleveren. Het zien van archiefkasten, en daar rekeningen en andere belangrijke stukken in opbergen, voorspelt geanimeerde discussies over actuele onderwerpen, waardoor je je onzeker kan gaan voelen.


Architect

Als je droomt dat je een architect bent, duidt dit erop dat je creativiteit aan het werk gezet is, waarschijnlijk omdat je met een nieuw project bezig bent waar deze creativiteit een vereiste is.


Arena

Wanneer je droomt dat je in een arena bent, suggereert dit dat je behoefte hebt aan een omgeving waar je jezelf vrijelijk kunt uiten. Je hebt een podium nodig voor zelf-expressie. Een alternatieve uitleg van deze droom is dat een probleem geadresseerd moet worden.


Arm

Wanneer in je droom de nadruk wordt gelegd op je armen, is dit een verwijzing naar je verzorgende kant en je vermogen om mensen te helpen. Aan de andere kant kan deze droom de uitdagingen in je leven vertegenwoordigen.
Als je droomt dat je arm gewond is, suggereert dit dat je niet in staat bent om goed voor jezelf te zorgen of contact te maken met anderen. Je zou het idee kunnen hebben dat je beperkt bent in je vrijheid of acties.

Je rechteram staat voor de extraverte kant van je persoonlijkheid en word veelal geassocieerd met mannelijke energie. Je linkerarm staat voor de ondersteunende en verzorgende eigenschappen en wordt gezien als typisch vrouwelijk. Wanneer je eender welk een arm verliest, duidt dit op een falen in het erkennen van ofwel je mannelijke of vrouwelijke kant.


Artiest

Als je droomt dat je een artiest bent en een schilderij maakt, verwijst dit naar de creatieve en intuïtieve kant van je karakter. Het schilderij dat je aan het maken bent in je droom kan visualiseren hoe je momenteel in het leven staat.


As

Als je droomt over as, duidt dit op bittere veranderingen en verstoring. As kan een verbroken relatie symboliseren of een mislukte zakelijke relatie. Het zou kunnen voelen alsof de goede tijden voorbij zijn en er maar weinig leuks en waardevols is overgebleven in je leven. Deze droom zou ook kunnen betekenen dat je teveel naar het verleden hangt. Je moet leren om dingen los te laten.


Asbak

Als je droomt over een asbak, suggereert dit dat je oude gevoelens of herinneringen probeert kwijt te raken. De asbak symboliseert relaties die niet langer intact zijn. Deze droom zou daarentegen ook kunnen stammen uit het feit dat je probeert te stoppen met roken.


Aster

Een droom over asters symboliseert blijdschap, vriendschap en lol. Het refereert tevens aan zomerse pleziertjes.


Astrologie

Wanneer je droomt over astrologie, suggereert dit dat je bezorgd bent over je toekomst. De astrologische voorspelling in je droom bevat een belangrijke boodschap die nauwkeurig onderzocht moet worden.


Astronaut

Als je droomt dat je een astronaut bent, duidt dit erop dat je je bewustzijn verruimd. Je benut de informatie die je hebt gekregen ten volle en doet er je voordeel mee.


Atleet

Dromen waarin je een atleet bent, suggereren dat je het uiterste van jezelf gevergd hebt. Je hebt iets bereikt waarvan je altijd had gedacht dat het je nooit zou lukken.


Atoombom

Een droom over een atoombom suggereert gevoelens van hulpeloosheid, bedreiging en een verlies van controle. Je zou hevige vijandigheid en woede kunnen ervaren, tot het punt dat het vernietigend werkt.
Een andere betekenis kan gevonden kunnen worden in het onbewust verlangen iets van je karakter kwijt te willen. Deze droom kan er tevens op duiden dat er iets cruciaals en dierbaars beindigd is en belangrijke veranderingen op til staan.


Auditie

Als je droomt dat je auditie doet, duidt dit op gevoelens van onzekerheid en moeite om jezelf uit te drukken. Je zou het gevoel kunnen hebben dat je getest wordt of in een kwetsbare positie gemanoeuvreerd bent. De houding en het gedrag van het publiek is maatgevend voor hoe anderen jou zien.


Augurk

Als je droomt over een augurk, wijst dit op bezorgdheid, vrees of het besef dat je in problemen bent. Een andere droomuitleg is dat een augurk symbolisch is voor de penis. Sexuele berichten uit het onbewuste zijn gewoonlijk vermomd in de vorm van symbolen.


Aura

Wanneer je in je droom een aura rond jezelf of iemand ziet, duidt erop dat belangrijke informatie via deze droom wordt doorgegeven en je goed moet letten op de boodschap. Ontleen hier je kracht aan.


Autopsie

Wanneer je droomt over een autopsie suggereert dit dat je afgesneden bent van je gevoel, of verstoken bent van emoties. Je zou voorzichtig de gevolgen van je daden moeten evalueren.


Avond

Als je droomt dat het avond wordt, duidt dit op het einde van een cyclus, veroudering of dood. Het kan ook symbool staan voor ongerealiseerde hoop.


Avonturier

Als je droomt dat je een avonturier bent, suggereert dit dat je je te vaak alles op jouw manier wilt doen. Als je dit blijft doen, daal je in eer en aanzien. Mischien is het slim je handelswijze te veranderen.


Azië

Als je droomt dat je in Azië bent, suggereert dit dat je je aan een bepaalde situatie moet aanpassen. Als je van plan bent om naar Azië te reizen of hierover nadenkt, dan vertegenwoordigt deze droom niks anders dan de verwachting over deze reis.


Azijn

Als je azijn ziet of drinkt in je droom, suggereert dit dat je ergens een zuur gevoel over hebt. Het zou kunnen verwijzen naar een relatie die verkeerd gelopen is. Je bent bezorgd over iets.

Bekijk ook

Auto => Autogordel

Als je droomt dat je een auto bestuurt, is dit een verwijzing naar je ambitie, …