Home => Spiritualiteit & Nieuwe tijd => Dromen en duidingen => Droomwoordenboek => Begrafenis – Begrafenisondernemer

Begrafenis – Begrafenisondernemer


Dromen over je eigen begrafenis symboliseren een eind aan een situatie of een einde van een bepaalde kant van jezelf. Je zou sommige gevoelens kunnen onderdrukken en deze droom zou een signaal kunnen afgeven om deze emoties te (h)erkennen. In plaats van je emoties te confronteren, probeer je ze liever te vermijden, en ze als het ware te begraven. Als je de dood nadert, dan relateert een begrafenisdroom aan je angsten en gevoelens aangaande je eigen dood.

Wanneer je in een droom bij de begrafenis van iemand anders bent, wijst dit erop dat je een oude relatie begraaft, en het verleden afsluit. Je zou bepaalde gevoelens waar je al (te) lang aan vastklampte (wrok, woede of vijandigheid naar iemand) uiteindelijk los kunnen laten.

Een droom over een begrafenis van een voor jou onbekend persoon suggereert dat er iets in je leven is dat je terzijde moet schuiven om zo ruimte te maken voor iets nieuws. Je zou verder moeten onderzoeken welk aspect van jezelf je eigelijk beter kan missen.

Wanneer je droomt dat je een begrafenis bezoekt van een nog steeds levend ouder, suggereert dat je jezelf af zou moeten scheiden van de beperkingen en die ouders opleggen. De symbolische dood kan je de moed geven om de volgende stap te zetten naar meer onafhankelijkheid.


Begrafenisondernemer

Een begrafenisondernemer in je droom symboliseert je behoefte om controle over je eigen leven te nemen, evenals de verantwoordelijkheden die erbij horen.

Bekijk ook

Anus => Azijn

Anus Als je droomt over je anus, verwijst dit naar negatieve emoties die je binnenhoudt …