Amaterasu


Mythologie

Amaterasu Omi Kami is de shinto-zonnegodin van Japan. Nadat haar wrede broer, de stormgod Susano0k, haar had beledigd, trok ze zich terug in een grot en weigerde ze naar buiten te komen. Uzume, de sjamaan-godin, was verdrietig om het verdwijnen van de zon en voerde een grappige scabreuze dans uit om de goden en godinnen te vermaken en om Amaterasu’s nieuwsgierigheid te wekken. Toen Amaterasu haardeur op een kiertje zetten om te kijken, raakte ze verblind door haar eigen schoonheid die weerspiegeld werd door een spiegel die de goden en godinnen hadden neergezet, en kwam ze naar buiten.

Betekenis

Amaterasu raadt je aan je te koesteren in je eigen stralende schoonheid. Ben je je bewust van je unieke schoonheid of denk je dat je niet mooi kunt zijn omdat je niet op een mannequin of een filmster lijkt? Ben je oud en grijs en vind je dat soms lelijk? Misschien durf je je schoonheid niet te tonen, uit angst dat je ongewenste energieën aantrekt? Amaterasu zegt dat alle vrouwen het licht van het vrouwelijke bezitten en dat licht is schoonheid. Ze raadt je aan je vooroordelen over schoonheid te laten varen en je eigen schoonheid te accepteren. We koesteren onze heelheid wanneer we al onze aspecten bezingen en vrouw zijn betekent dat we mooi zijn.

Bekijk ook

Eostre

Eostre

De Germaanse godin van vruchtbaarheid, landbouw en lente, Eostre of Eastre, werd vereerd met het ritueel ontsteken van vuren bij zonsopgang, ter bescherming van de gewassen.