Home => Spiritualiteit & Nieuwe tijd => Nieuwetijdskinderen => Opvoeding, begeleiding & info => Bescherming schenken aan kinderen door visualisatie.

Bescherming schenken aan kinderen door visualisatie.


We staan er niet bij stil maar dagdagelijks zijn wij onderhevig aan en vangen wij energieën op van onze directe omgeving, waarvan de ene soms sterker is dan de ander. Héél veel kinderen weten niet hoe zij zich moeten afsluiten zodat ze niet overweldigd worden door andermans energie.

Het is als ouder haast onmogelijk om je kinderen altijd tegen welke invloed dan ook te beschermen en ze veilig onder je vleugels te hebben. Soms zijn kinderen in een omgeving waar zij zich niet veilig voelen en je kan hen leren om zichzelf te beschermen.

Dit kan je onder anderen doen door een visualisatie, het is een kracht dat velen onder ons onderkennen. Onderschat de kracht van de gedachte niet! Kinderen zijn van nature héél creatief en daarom is een visualisatie niet zo moeilijk voor hen.

Omdat mijn zoon héél gevoelig is, heb ik hem geleerd hoe hij zichzelf kan beschermen voor energieën buiten zichzelf.

Elke ochtend hebben wij een ritueel die we samen uitvoeren en dat gaat als volgt.

Ik laat mijn zoon een denkbeeldig huisje rond zich tekenen met zijn armen in de lucht, die hij helemaal, al draaiend van beneden tot boven rondom zich afsluit. Er komt een dak bovenop en er worden enkele ramen en een deur erbij bedacht. Als het huisje af is, zegt hij:

“Ik ben Sebastian!”
“Dit is mijn huis!”
“Ik laat enkel in, alleen als ik dat wil!”

Deze visualisatie wordt versterkt door deze affirmatie en is heel krachtig omdat hij zich beschermd weet door zijn veilig huisje. Je geeft hem een inzicht mee dat alleen hijzelf en niemand anders kan beslissen om in zijn energieveld te komen. Hij kan kiezen of hij iemand binnen laat of niet. Dat is een héél veilig gevoel.

Dit is iets wat je als ouder samen met je kind kan doen. Door een dagelijkse repetitieve handeling, wordt deze handeling een levenshouding zodat het na een tijdje niet meer nodig blijkt te zijn omdat hij het zich eigen heeft gemaakt.

Mijn zoon is wel al eens huilend thuis gekomen en gezegd dat het niet gewerkt heeft omdat kinderen hem gepest hebben. Hij was erg boos en teleurgesteld hierdoor. Hij zou de dag erop maar een kasteel bouwen, wist hij mij te zeggen.

Er zullen altijd wel mindere dagen zijn maar daar kan je op inspelen door je kind te vertellen dat het leven niet altijd verloopt zoals je het wenst maar dat je hierdoor alleen maar sterker en alerter door wordt. Al doende leert men!

Wil je hierover meer weten, kan je mij altijd contacteren door te klikken op “contacteer mij”

Ik hoop dat deze visualisatie jullie mag brengen wat het ons gebracht heeft

Aumée

Bekijk ook

Hoogbegaafdheid: probleem of talent?

Hoogbegaafdheid: probleem of talent?

Hoogbegaafdheid is alvast geen probleem. Een hoogbegaafde heeft geen ziekte, geen handicap die het hem moeilijk of onmogelijk maakt om aan bepaalde activiteiten deel te nemen. Integendeel. Een hoogbegaafde heeft een aantal kwaliteiten die hem in staat stellen bepaalde activiteiten beter of sneller uit te voeren.