De boodschap van de kaars


Het kijken in de vlam heeft op iedereen een haast hypnotiserend effect. Met weinig moeite dwaal je af naar andere werelden. Het is de ideale manier om je te concentreren of te mediteren.
Vuur kan op zichzelf niet bestaan. Daarvoor heeft het andere elementen nodig. Hieruit leiden we af dat zij een transformerend karakter heeft. Vuur correspondeert met passie, wilskracht en autoriteit. Van al deze eigenschappen maak je gebruik met kaarsenmagie.


Als je de kaarsjes van je verjaardagtaart hebt uitgeblazen terwijl je een wens deed, heb je in feite al aan kaarsenmagie gedaan. Want alle principes van magie kwamen aan bod:

  • Concentratie: het uitblazen van alle kaarsjes,
  • Visualisatie: de wens
  • Wilskracht: het geloof dat de wens uitkomt.

Kaarsenmagie is een van de meest toegankelijke vormen van magie. Het vergt weinig ritueel en de benodigdheden zijn overal te krijgen. Elke slaap of zitkamer voldoet om kaarsenmagie toe te passen.

Als je kaarsen aanschaft houd dan rekening met de maat. Het is bij de meeste rituelen de bedoeling dat de kaars in zijn geheel opbrandt. De zogenaamde kerstboomkaarsjes zijn hiervoor de ideale maat. Binnen twee uur zijn deze opgebrand.

Zorg ook altijd voor een veilige plek waar de kaars kan opbranden als je er niet bij wilt blijven zitten. Wees praktisch en zet haar bijvoorbeeld in de badkuip. Als een ritueel om herhaling vraagt heb je een grotere maat nodig. De meeste heksen vinden het niet gepast om de kaars uit te blazen. Gebruik een kaarsendover of knijp de vlam met natte vingers uit.
Je kunt natuurlijk ook zelf kaarsen maken. In mijn optiek geeft je de kaars daarmee meer kracht. Een smalle hoge pan zoals de aspergepan werkt goed om de kaarsen in te trekken. Je kunt de was kleuren met voedselkleurstof.

Veel heksen hechten er waarde aan dat de kaars door en door gekleurd is. Mijn eigen ervaring is dat andere kaarsen ook kunnen werken. Niet alleen het feit dat de kaars door en door gekleurd is geeft de doorslag of je magie zal werken. Er zijn meerdere facetten waarmee je rekening kunt houden om het geheel kracht te geven. Uiteindelijk doen je eigen concentratie, visualisatie en wilskracht dat.
De kleur van de kaars is aangepast aan je intentie en daarbij kun je de kaars nog versieren met inscripties. Denk hierbij aan de symbolen van de dierenriem, alchemistische symbolen, runen of zelfgemaakte. Allen dienen te corresponderen met je wens.
Om de kaars te wijden zalf je de kaars met olie. Als draagolie gaat mijn voorkeur uit naar jojoba olie. Ze is reukloos en lang houdbaar. Je kunt de olie eventueel versterken met een toepasselijke etherische olie. Om iets naar je toe te halen zalf je naar het midden van de kaars. Begin net iets onder de lont. Daarna vanaf de onderkant naar het midden. Ga zo de kaars rond. Zalf met je vinger,telkens in de zelfde richting. Om iets te bannen zalf je van het midden naar de einden.
Een ander aspect om rekening mee te houden is timing. Maak gebruik van de maanfase, de maan in de tekens en de planeeturen.

Het is van belang dat je altijd een maagdelijke kaars gebruikt. Kaarsen die al gebruikt zijn hebben vibraties opgepakt die je intentie kunnen verstoren. Overweeg om je kaars aan te steken met een actieve bron, zoals een houtspaander of een kaars die je daar speciaal voor gebruikt. Lucifers bevatten namelijk sulfer, een element dat correspondeert met bannen. Je intentie kun je opschrijven op een papiertje. Ook hier kun je weer met kleuren en symbolen werken. Het papiertje wordt in de kaarsvlam verbrand. Zorg voor een vuurvaste schaal (bijvoorbeeld je ketel) waarin je het brandende papiertje kunt laten vallen.

Als het papiertje is verbrand neem je de tijd om naar de vlam te kijken, terwijl je concentreert op het doel van je ritueel. Dit is de tijd dat de vlam van zich kan doen spreken. Wees je bewust van de grootte van de vlam, de rook, de kleuren die zich manifesteren en de bewegingen die ze maakt. Let ook op geluiden zoals sissen of knappen.

Als je de kaars aansteekt en er is zwarte rook: Negatieve energie uit je wens worden verwijderd.
Witte rook: Je doel zal bereikt worden maar er zijn nog wat strubbelingen te verwachten.

Een sterke vlam: De kaars stuurt veel energie naar je doel.
Een zwakke vlam: De energie van de kaars werkt langzaam. Er kan sprake zijn van negatieve vibraties in je intentie of tegenwerking voordat je doel bereikt wordt. Is je doel duidelijk genoeg?
Springende vlam: Je doel bevat sterke emoties. Zijn je intenties positief? Ben je geaard en geconcentreerd?

Rook naar het noorden: Je werk voor het doel zal vruchtbaar zijn.
Rook naar het zuiden: Succes komt snel maar zal van korte duur zijn.
Rook naar het oosten: Je zult geduld moeten hebben en slim moeten zijn. Wellicht moeten je motieven opnieuw onderzocht worden.
Rook naar het westen: Je bent te emotioneel betrokken. Neem afstand en verhelder je gedachten.

Af en toe geluiden: Teken van intieme conversatie en pure gedachten.
Constant mild geluid: Teken van aanwezigheid van een autoriteit.
Frequent sissen en knappen: Teken van onenigheid.
In het algemeen geldt: Hoe meer geluid, hoe meer tegenwerking je zult ondervinden.

Mocht de kaars om wat voor een reden dan ook uit gaan, dan is het werk gedaan. Het is niet de juiste tijd of je intentie kan geen doorgang vinden.

Geschreven door Willie

Bekijk ook

Ouija Bord of glaasje draaien

Ouija Bord of glaasje draaien

Bijna iedereen heeft het wel eens gedaan; glaasje draaien. Je pakt zet een glas ondersteboven op een ouijabord, of maakt er zelf een van papiertjes met letters, cijfers en ja en nee. Alleen weinigen beseffen hoe gevaarlijk dit 'spelletje' kan zijn.