Home => Spiritualiteit & Nieuwe tijd => Paranormaal => Divinatie & orakelen => Alfons De Voegt met de Wichelroede

Alfons De Voegt met de Wichelroede


Op een drukke baan in Lier in een gezellig spiritueel winkeltje, zit Alfons De Voegt (53) achter zijn bureau nog snel een telefoon af te handelen vooraleer wij aan ons gesprek kunnen beginnen. De kijkers van het programma van het zesde zintuig zullen hem vast wel herkennen. De eerder wat nuchtere, serieuze uitziende man, ros harig en met een bril half op de neus hebben we allemaal wel bezig gezien in diverse proeven tijdens de uitzending.

Als we goed en wel aan tafel zitten, vraag ik Alfons hoe hij aan dit spirituele avontuur is begonnen. De katholieke opvoeding en achtergrond zal je dat niet gebracht hebben want spiritualiteit en het paranormale was toen zeker niet zo open besproken zoals dat nu is. Klopt dat?

Alfons: “Mijn ouders waren landbouwers en het enige dat toen wel eens ter sprake kwam, was als er in de buurt een open avond was waar een handoplegging werd gedaan, zij er wel naartoe gingen. De zogenaamde “Quantum touch” zoals wij dat nu noemen. En daarmee was de kous af.”

Mijn eerste stappen in het paranormale waren rond 1981 toen ik in contact kwam met Noud Van Den Eerebeemt (1928-1997), daar ging ik mijn eerste cursus Tarot volgen. Nadien volgden er meer opleidingen zoals Numerologie, Astrologie (4 jarige opleiding) Hand- en gelaatsanalyse, pendelen en om het rijtje af te maken, kaartleggen met Mll Lenormand. Al deze disciplines gebruik ik in mijn praktijk. De ene methode bevestigt de andere en dat heb ik wel nodig!

“Ik ben van nature zeer sceptisch en zal dan ook alles wat ik tegenkom persoonlijk uittesten” zegt Alfons.

Velen zullen zich misschien afvragen of je helderziend of paranormaal begaafd bent, is dat zo?

Iedereen is in meer of mindere mate helderziend of heldervoelend. Alleen ontwikkelen wij de vermogens niet of nauwelijks. Ikzelf noem me niet paranormaal begaafd. Het is eerder het goed weten gebruiken van (hulp)middelen dat het succesvol maakt. Uiteraard is mijn totaal vertrouwen op mijn intuïtie (heldervoelend of aanvoelend vermogen) wel één van mijn troeven. Meestal brengt het mij op het juiste spoor.

In één van de aflevering van het zesde zintuig konden wij jou onder anderen aan het werk zien in een proef waarin jij met een wichelroede een persoon hebt kunnen lokaliseren zonder enige aanwijzing. Hoe doe je dat en hoe werkt dat nu precies?.

“Wichelroede is een techniek waarmee ik in aanraking kwam toen ik mij aansloot bij het “Koninglijke Kring voor Radiëstesie van België” medio 1983. Daar werden we uitvoerig getest op het vinden van objecten, in de meeste gevallen een schilderij die de eerlijke vinder naderhand mocht houden als trofee. Van toen af aan ben ik mij meer gaan verdiepen in dit onderwerp. Een nieuwe passie is toen ontstaan.

WichelroedeAls we even de wichelroede bekijken (zie afbeelding) is het materiaal hoofdzakelijk gemaakt van rood en geel koper met 2 bewegende handvaten er rond. Je kan deze voor allerlei doeleinden gebruiken, net zoals je een pendel zou gebruiken. Het verschil hierin is dat de pendel makkelijker is voor kleinere objecten en meer “binnendienst” heeft, terwijl de wichelroede makkelijker is om buiten te werken omdat deze stabieler is tijdens het lopen.

Een wichelroede kan gebruikt worden voor het opsporen van water, energieën en voor allerlei (duidelijke) vragen waarop enkel “ja” of “nee” kan geantwoord worden. Als de pinnen van de wichelroede elkaar kruisen is het antwoord “ja”, lopen deze uit elkaar is het duidelijk “nee”. Dat is het verschil met pendelen, dat kan altijd variëren.” zegt Alfons.

“Ik gebruik mijn wichelroede om allerlei vormen van energieën mee op te sporen, dit helpt mij vooral als ik bezig ben met het energetisch reinigen van huizen.”

Er wordt meermaals beroep op mij gedaan voor uiteenlopende problemen. Zo was er een dokterspraktijk met aangrenzend het woongedeelte. Elk gezinslid was in het bezit van een eigen TV. Op de slaapkamer van de ouders ging hun TV DVD spontaan weer aan nadat deze volledig af werd gezet (geen slaapstand dus). De film die ze die avond hadden gezien begon weer opnieuw af te spelen. Dit herhaalde zich meermaals gedurende die nacht en elke keer weer kon één van de ouders weer uit bed om de toestellen weer uit te zetten.

“Die mensen hebben toen contact met mij opgenomen omdat dit fenomeen zich niet meer zou herhalen. Het bleek, na verder onderzoek, dat het 2 overleden zusters waren die op zeer jonge leeftijd zijn overleden aan de pest en hier altijd zijn blijven rondhangen”. Nadat het huis werd gezuiverd door mij, hadden zij geen last meer.”

Wat doe jij dan tijdens zo’n zuivering van het huis? Hoe ga jij te werk?

“De meeste mensen hebben een fout beeld over “energieën” en denken dat het altijd kwaadaardig is maar dat is niet zo, het is eerder vreemd.
Hoe zou je zelf zijn als er zich vreemden in jouw huis bevinden en je krijgt ze maar niet weg?” grinnikt Alfons.

“Maar omdat het ongevraagde energieën zijn, kan ik die met een paar reinigingsrituelen vriendelijk verzoeken het huis of de ruimte te verlaten. Met mijn wichelroede loop ik de kamers rond en waar ik verstoorde energie opvang ga ik te werk. Aanvullend vraag ik hulp met het aanroepen van “poortwachters” (die staan voor de 4 windrichtingen), uitroken en diverse reinigingsrituelen die Wicca georiënteerd zijn, wat op zich goed werkt.

Wichelroede, kan je dat makkelijk leren? Moet je daar talent voor hebben?

“Iedereen kan met een tennisraket op een bal kloppen maar ze zijn niet allemaal Kim Clijsters” zegt Alfons nuchter.”

“Je kan dit wel (aan)leren, daarom dat ik 2 maal per jaar een cursus geef voor geïnteresseerden, één in het voorjaar en één in het najaar telkens op een dinsdagavond. Wil je hieraan meedoen kan je er wel veel van leren maar alle verantwoordelijk ligt bij jezelf. Je moet vertrouwen hebben in je kunnen en vooral veel oefenen.

Als we zo horen ben je een druk bezet man! Hoe kom jij tot rust? Je deelname aan het programma “Het zesde Zintuig” zal je zeker en vast meer werk bezorgen, niet?

“Het werk dat ik doe, geeft mij rust en tegelijkertijd energie, dat is wat ik graag doe en ik ervaar het ook niet als “werk”, eerder als passie. Het leuke ervan is, dat ik er mijn werk van heb kunnen maken! Grijnst Alfons J

En dat geloven wij graag!

Door Aumée Kerselaers

Wil je meer weten over Alfons en zijn activiteiten, kan je altijd zijn website bezoeken. Voor elk wat wils!

Foto: Mariane Houzet

Bekijk ook

Ouija Bord of glaasje draaien

Ouija Bord of glaasje draaien

Bijna iedereen heeft het wel eens gedaan; glaasje draaien. Je pakt zet een glas ondersteboven op een ouijabord, of maakt er zelf een van papiertjes met letters, cijfers en ja en nee. Alleen weinigen beseffen hoe gevaarlijk dit 'spelletje' kan zijn.