Home => Spiritualiteit & Nieuwe tijd => Paranormaal => Divinatie & orakelen => Automatisch schrijven of -schrift

Automatisch schrijven of -schrift


Via automatisch schrift worden boodschappen, teksten, raadgevingen doorgegeven van je gidsen.
Jouw hand fungeert op dat moment als brug om hun woorden voor ons tastbaar/zichtbaar te maken.
Vaak zal je zien dat de tekst in een ander handschrift geschreven wordt dan het jouwe of dat er woorden gebruikt worden die jij in het dagelijks leven niet gebruikt. Soms kan het zelfs gebeuren dat je in een andere taal schrijft dan jouw eigen taal. Wanneer ik ga zitten om te schrijven zijn de woorden vaak zonder spatie tussen dus over de ganse bladzijde zijn de letters aan elkaar geschreven.

Eigenlijk kan iedereen het leren. Om hiermee aan de slag te gaan volstaat het met een ontspannen houding, een pen die jou gemakkelijk in de hand ligt en een schriftje of een blad papier te gaan zitten. Ikzelf steek een kaarsje aan en een wierookstokje om de energie in de ruimte waarin ik me bevind op te schonen.
Sommige mensen gebruiken ook edelstenen die de eigenschap hebben contact met de andere wereld te verbeteren of te versterken.

Nog een element om de verbinding tot stand te brengen is vertrouwen. Weet dat je gidsen jou altijd op een positieve, behulpzame en liefdevolle manier benaderen.
Bij elke schrijfsessie omhul ik me in blauw licht zodat ik beschermd ben indien er een andere energie wil schrijven dan de gidsen die me omringen. Ik vraag ook steeds drie keer of de gids die me iets wil vertellen van het Licht is. Wanneer ik drie keer een duidelijke “ja” hoor of schrijf weet ik dat ik helder contact heb en niks hoef te vrezen. Komt het antwoord twijfelachtig of niet, dan bedank ik in Licht en Liefde en probeer op een ander moment opnieuw. Ook gronding vind ik heel belangrijk wanneer ik met andere energieën aan de slag ga. Het hoort bij mijn voorbereiding tot schrijven en even tot jezelf komen brengt ook rust in je hoofd zodat de boodschappen gemakkelijker op te pikken zijn.

Wie pas begint met automatisch schrift zal merken dat het een leerproces is. In het begin zal je slechts letters of woorden schrijven of misschien zelfs alleen een streepje links en rechts. Het is zoals leren schrijven in de lagere school, letter voor letter. Ook zal je merken dat je gaandeweg “mooier” gaat schrijven. In het begin lijkt het allemaal hoekig en een mengeling van grote en kleine letters of lijnen maar hoe meer je schrijft hoe soepeler het zal gaan. Als de informatie op gang komt ervaar je in het begin veelal een bepaalde sensatie in de schrijfarm, trillingen, een zekere kilte of juist een warm gevoel.
Dit gevoel gaat vaak na een tijdje over en maakt, als het schrijven eenmaal vlot gaat, plaats voor een prettig of licht gevoel.
Hoe weet je nu dat de woorden die je schrijft niet jouw gedachten zijn? Voor mij ligt dat antwoord in de snelheid van hetgeen ik binnenkrijg. Stel ik een vraag en het antwoord komt sneller dan het einde van mijn vraag, dan weet ik dat het niet door mij gestuurd is. Ook de woordenschat die gebruikt wordt of de zinsbouw die soms anders is dan mijn eigen taalgebruik toont mij het onderscheid tussen wat van mij is of wat van “de andere wereld” komt.
Je gidsen willen je tijdens het schrijven zeker antwoord geven op levensvragen waarmee jij zit. Formuleer je vragen zo duidelijk mogelijk.
Zijn er geen specifieke vragen dan kan je vragen op een boodschap te schrijven over een thema dat zij voor jou of je omgeving belangrijk vinden.
Bedenk dat aan de andere zijde geen tijd is zoals wij die kennen en vragen over de toekomst dus niet in onze tijd gemeten kunnen worden. Belangrijk is dat je niet zomaar alleen gaat experimenteren maar zorg dat je door een zuiver en deskundig persoon begeleidt wordt.
Sluit je sessie steeds al in alle respekt en dankbaarheid. Je kan je geschreven teksten bewaren zodat je later kan zien hoe je geëvolueerd bent in het automatisch schrift. Ook is het leuk om achteraf nog eens na te lezen wat de boodschappen waren en hoe deze zich vertaald hebben in je leven.
Ik wens iedereen veel inzicht en wijsheid!

Blessings,
MarianneMarianne VervoortMarianne Vervoort -Retie (BE)


Door de jaren heen ben ik gegroeid tot iemand waar mensen en dieren terecht kunnen voor behandelingen begeleiding zoals JassenTechniek, reiki, voetreflexologie of cranio sacrale therapie.

Praktijk Kiowa
Duinberg 8 te 2470 Retie (BE)
Tel: +32 (0)499 136 167 of E-mail:marianne@symbolic.be

Bekijk ook

Ouija Bord of glaasje draaien

Ouija Bord of glaasje draaien

Bijna iedereen heeft het wel eens gedaan; glaasje draaien. Je pakt zet een glas ondersteboven op een ouijabord, of maakt er zelf een van papiertjes met letters, cijfers en ja en nee. Alleen weinigen beseffen hoe gevaarlijk dit 'spelletje' kan zijn.