Mediumschap doorgelicht


Marion Berndsen is medium, healer en daarnaast auteur. Ze is geboren in 1955 en heeft sinds 1996 een eigen praktijk in Amsterdam.

Als kind had Marion bijzondere ervaringen. Het zien van personen die er volgens anderen niet waren en tevens helderziende waarnemingen en dromen. Ze was hier nog niet klaar voor en wist het nog niet zo goed te plaatsen. Ze wilde niet uitgelachen worden en ze vroeg deze wezens om weg te gaan. Echter helemaal weg zijn deze entiteiten nooit gegaan. Herhaaldelijk lieten zij zich toch weer zien.

Haar jonge leven was niet makkelijk met als kind veel gezondheidsproblemen en vele ziekenhuisopnames. Uiteindelijk heeft ze, doordat zij iets aan haar gezondheid wilde doen, een opleiding gevolgd tot yogadocente bij het instituut voor Raja Yoga. Zij heeft 15 jaar lesgegeven in Hatha- en zwangerschaps-yoga. Deze opleiding ziet zij als haar basis als medium, maar ook als hoe zij als mens in het leven staat tegenover anderen en tegenover zichzelf.

Ze kwam via het boek van Gaye Muir (Doden zoeken contact) in contact met Gaye zelf. Gaye vertelde Marion dat ze zeer mediamiek is en dat het haar taak was om als medium naar buiten te treden. “You don’t have to learn how to be a medium, Marion, you are a medium!”

Van toen af aan is Marion actief als medium en verbindingsstuk tussen ons en gene zijde. Voor haar gaat het vanzelf om contact te leggen, ze hoeft zich gewoon te zetten, intunen en dan komt de verbinding vanzelf tot stand. Dikwijls is het al op voorhand dat de overledenen zich aanmeldt, en is ze goed voorbereid tegen de tijd dat de cliënt(e) toekomt!

Het contact leggen met gene zijde is eerder voeding voor haar dan dat het haar vermoeit, maar als haar “werkdag” erop zit, sluit ze dan alles af, dat is wel nodig. Het kan wel eens gebeuren dat er iemand haar tijdens de nacht stoort maar dan is het ook omdat het dringend en “echt” nodig is”

Als we Marion vragen hoe zij deze overledenen mensen “ziet” is het héél simpel! “Transparant”!

Soms gaan deze beelden gepaard met geuren, zoals bv oudere mensen die tijdens hun aardse leven rookte, krijgt zij die sigarengeur ook mee door. Het zijn niet enkel personen maar ook woorden en symbolen die doorkomen zoals bv rozen in diverse kleuren, die elk op zich een eigen betekenis hebben.
Het is wel zo dat haar gidsen rekening houden met haar beeldkennis en symbolentaal.
Achim haar hoofdgids, die zij trouwens van uit een vorig leven kent maar ook niet meer zal reïncarneren op aarde, begeleidt haar het meeste als “medium”.

Het is voor Marion héél belangrijk dat ze de dingen die ze doorkrijgt, in de zuiverste vorm doorgeeft. Ze is er zich terdege bewust van dat zij een grote verantwoordelijk draagt in haar manier van verwoorden van wat ze ziet of hoort.

Om te weten of ze met de juiste entiteit te maken heeft, gaat ze aan de cliënt een aantal scènes omschrijven die ze binnen krijgt, beelden van personen van” hoe groot ze zijn, welke kleur van haar ze ziet en dikwijls ook een aantal typische karakter trekken die ze hadden tijdens hun aardse bestaan. Zo krijgt ze ook beelden door van (huis)kamers van de overledenen, of kan ze een duidelijke omschrijving van hoe het huis er tegenwoordig uitziet, zoals een lamp die verplaatst is, of opmerkelijke zaken die enkel de cliënt en de “transparante” kunnen weten.

Eenmaal het contact bevestigd wordt, kan er verder gegaan worden met de verbinding. Marion merkt wel dat zij een “troostverbinding” is. Er worden héél veel troostende woorden overgebracht, zodat de achtergeblevene het verlies beter kan verwerken. Dat kan soms ook gepaard gaan met toekomst gerichte inzichten waarin bv een vrouwelijke cliënte met een sterke kinderwens te horen krijgt dat er “een jongetje” naast haar gezien wordt!

“Tijd is relatief en iets dat wij als aardse mensen gecreëerd hebben maar ook wel een struikelblok per momenten” Zegt Marion. Soms ziet zij zaken die gaan gebeuren zoals bij haar vriendin die toen een moeilijke periode doormaakte. Marion had toen duidelijk het beeld dat zij een nieuwe leuke relatie zou krijgen binnen een aantal jaar, ze vermoedde iets van een tijdspanne van 3 jaar. Wel, ze had het wel juist gezien, alleen kwam die relatie er al na 6 maanden.

Wanneer we Marion vragen waarvoor zij het meeste gevraagd wordt, is dat heel variërend. Soms wordt ze gevraagd voor bij politiezaken maar het meest van al voor troostende woorden van gene zijde.

“Wat ik als één van mijn meest dankbare opdrachten ervaar, is ouders in contact te brengen met hun overleden kind.” Aldus Marion.

De gave die ze heeft kan ze enkel voor anderen gebruiken want hoe graag ze ook wil, rechtstreeks contact leggen met haar overleden vader of nichtje, lukt helaas niet. Dat kan alleen via haar gids als medium die af en toe korte boodschappen overbrengt.

“Helderziendheid en contact leggen met overledenen, kan je leren” zegt Marion “maar dat mag je niet onderschatten. Véél geduld is wel op zijn plaats!”. We zijn mensen met onze eigen beperkingen. Niet iedereen is voorbestemd om “medium” te worden, je hebt er talent voor, of je hebt het niet! Marion zegt wel dat ze tijdens de workshops die ze geeft, mensen wel richting aangeeft waar ze mogelijk naartoe kunnen groeien. Zie het maar zo: De ene is voorbestemd om “Architect” te worden terwijl iemand anders zijn praktische aard naar boven laat komen.

Als we vragen wat haar plannen zijn in de nabije toekomst,mogen wij er vanuit gaan dat er een vervolg komt op haar boek “Gewoon Marion”, hier komt ze later wel op terug!

Wat is Marion haar advies voor ons? Gewoon jezelf zijn!

Door: Aumée Kerselaers

Bekijk ook

Wat is helderziendheid?

Wat is helderziendheid?

Helderziendheid wordt meestal aangeduid als het kunnen voorspellen van de toekomst of het zien van aura's of geesten. Met alleen deze mogelijkheden wordt helderzeindheid erg krap bekeken, want er zijn enorm veel energieën die een helderziende zou kunnen waarnemen.