Aspen / Esp – Ratelpopulier


Hier gaat het om vage angsten waarvoor men geen verklaring, geen reden kan geven. De patiënt kan echter zo bang zijn alsof er iets verschrikkelijks staat te gebeuren. Deze vage en onverklaarbare angsten kunnen hem dag en nacht achtervolgen. Deze zieken zijn vaak bang met anderen over hun moeilijkheden te praten.

Sleutelsymptomen van de negatieve toestand: bang in het donker, angstige voorgevoelens en angstdromen.
Uitspraken: ‘ik ben zo bang maar ik weet niet waarvoor’, ‘ik ben bang dat er iets afschuwelijks gaat gebeuren’ en ‘ik heb een naar voorgevoel’.

Angst voor de angst,angst voor de dood, voor hel en verdoemenis. Het akelige gevoel dat er iets vreselijks op de loer ligt, dat je nog wel gestraft zult worden, dat het allemaal op een nachtmerrie zal uitlopen…kippenvel…ongrijpbaar…het kan nooit goed gaan…Als het klamme zweet je uitbreekt en je overal spoken gaat zien wordt het tijd voor ratelpopulier.

Botanische informatie:
Populus tremula

Deze slanke, zelden meer dan 2,40 meter hoge boom groeit zowel in Nederland als in België en komt overal in Engeland voor. De hangende katjes van de esp zijn mannelijk en verschijnen, evenals de vrouwelijke ronde katjes, in maart of april, nog vóór de bladeren.

Bekijk ook

Gorse / Gaspeldoorn

Gorse / Gaspeldoorn

Remedie nummer 13 Gorse / Gaspeldoorn Categorie indeling 2