Home => Alternatieve geneeswijzen => Alternatieve therapieën => Bach Bloesems van A to Z => Chestnut bud / Knop van de witte paardekastanje

Chestnut bud / Knop van de witte paardekastanje


Voor hen de slechts gedeeltelijk profijt trekken uit waarnemingen en ervaringen en die veel meer tijd nodig hebben dan anderen om de lessen uit het dagelijks leven te leren. Als voor de meeste onzer één ervaring voldoende zou zijn, zouden deze er verscheidene nodig hebben, voordat zij de les geleerd hebben. Tot hun schande ervaren deze personen dat zij bij verschillende gelegenheden in dezelfde fouten vervallen, terwijl een herhaling toch eigenlijk niet nodig zou moeten zijn, of het observeren van anderen hen zelfs het maken van die fout voor de eerste maal zou kunnen besparen.


Sleutelsymptomen van de negatieve toestand: steeds dezelfde fouten maken, gebrek aan observatie en concentratie en herhanglingspatroon.

Uitspraken: ‘dat gebeurt me nou iedere keer!’, ‘ik ben er weer ingelopen’ en ‘ik leer het ook nooit!’.
Als je merkt dat je er met je gedachten nooit helemaal bij bent, wat verstrooid bent en telkens weer dezelfde dingen vergeet omdat je met je gedachten alweer bij het volgende bent. Als je merkt dat je telkens tegen dezelfde problemen aan loopt, alsof je een blinde vlek hebt. Er zit wat, maar je kunt er niet echt de vinger op leggen. Koppijn krijg je ervan. En blauwe plekken aan je benen, die je telkens weer stoot. Kastanje knop maakt dat je je weer verbindt met wat je doet. Opent je ogen voor hoe iets gedaan wordt, door jezelf of door een ander. Handelen (bewust handelen) gekoppeld aan ervaren wordt tot ervaring.

Botanische informatie:

aesculus hippocastanum

Ook de bloesems van de paardekastanje worden gebruikt voor de bereiding van een essence, reden waarom we hier de benaming afkorten tot paardekastanjeknop. De knop van de plant verbergt namelijk, onder een kleverige laag van maar liefst veertien vliezen, zowel de bloem als de bladeren.

Bekijk ook

Clematis / Bosrank

Clematis / Bosrank

Remedie nummer 09 Clematis / Bosrank Categorie indeling 3