Clematis / Bosrank


Dit is een middel voor de dromers; degene die slaperig, niet goed wakker zijn. Rustige mensen die niet echt gelukkig zijn in hun huidige situatie en meer in de toekomst dan in het heden leven. Zij leven in de hoop op gelukkiger tijden, waarin hun ideaal werkelijkheid zal kunnen worden. Wanneer zij ziek zijn doen zij weinig moeite om te herstellen; soms doen zij zelfs helemaal niets. In enkele gevallen komt het voor dat zij de dood met een zekere vreugde tegemoet zien, in de hoop op een beter leven of het mogelijk weerzien van een overledene die hen lief was.

Sleutelsymptomen van de negatieve toestand: vluchten in illusies en fantasieën, onverschilligheid en dromerig.

Uitspraken: ‘ik zou zo graag…’, ‘ik droom van …’, ‘ik geloof dat ik flauwval’.
Als je teveel opgaat in dagdromen, telkens wegschiet in de wereld van je wensen en verlangens. Als het je stoort dat anderen met domme dagelijkse dingen aan je kop zeuren. Als het leven een beetje langs je heen gaat omdat je teveel in je gedachtewereld, dus in je hoofd zit. Ook vluchtgedrag in de vorm van een wijntje of andere afleidingen (teveel tv kijken, naar de bios, esoterisch trippen enz.) kan er bij voorkomen. Bosrank opent de weg voor je om de creatieve kracht in te zetten in de dagelijkse realiteit, het opent je ogen en oren, zodat de wereld in je hoofd weerklank kan vinden.

Botanische informatie:

Clematis vitalba
Deze ‘houtachtige’ klimplant groet in kalkhoudende grond in struiken, heggen en bossen. De steel van de oudere, tot 12 meter lange plant heeft wel iets van touw met een dikte van 2 tot 3 cm. De bosrank bloeit vanaf juli tot september. De wel riekende bloemen hebben vier groen witte, roomkleurige kelkblaadjes. In de herfst worden de stijlen van de bloemen draderig, met een zilverwitte glans, zoals het haar van een grijsaard.

Bekijk ook

Cherry Plum / Kerspruim

Cherry Plum / Kerspruim

Remedie nummer 06 Cherry Plum / Kerspruim Categorie indeling 1