Olive / Olijf


Voor hen die veel geleden hebben – moreel of fysiek – en zo moe zijn, zo uitgeput, dat zij zich niet meer in staat voelen tot welke inspanning dan ook. Het dagelijks leven betekent voor hen een zware taak, de hun geen enkele vreugde brengt.

Sleutelsymptomen van de negatieve toestand: innerlijke leegte, totale uitputting na langdurige belasting en mentale en fysieke uitputting.

Uitspraken: ‘ik ben zo uitgeput, ik kan wel janken’, ‘ik ben helemaal op’, ‘ik kan echt niet meer’, ‘ik ben innerlijk gewoon moe, echt moe’, en ‘ik word al moe als ik er aan denk’.

Na een verbouwing van je huis, het verplegen van een langdurig ziek, een familie crisis, een lange periode van grote zorgen, een veel te lange periode van overwerken. Kapot gesappeld en leeg gemolken. Te moe om te slapen en te moe om wakker te blijven. Je kunt niet stoppen en ook niet meer verder. Zoals de duif een olijftak meebracht als symbool voor het nieuwe, ontluikende leven, blaast olijf ook jouw krachten nieuw leven in. Het is ook een goed moment om je eens af te vragen hoe je je krachten verdeelt, of je nog leeft in overeenstemming met je zelf.

Botanische informatie:

Olea europaea

De altijd groene olijfboom bloeit al naar gelang de landstreek in een van de lentemaanden: iedere okselstandige bloeiwijze telt twintig tot dertig kleine witte bloemen.

Bekijk ook

Aspen / Esp - Ratelpopulier

Aspen / Esp – Ratelpopulier

Remedie nummer 02 Aspen / Esp - Ratelpopulier Categorie indeling 1