Wild Rose / Hondsroos


Voor hen die schijnbaar zonder voldoende redenen zich neerleggen bij alles wat hen overkomt. Zij laten zich rustig met de stroom van het leven meedrijven, nemen alles zoals het is, zonder de geringste inspanning te doen om situaties te verbeteren of wat vreugde te vinden. Zij hebben zonder te klagen afstand gedaan van de strijd om het bestaan.

Sleutelsymptomen van de negatieve toestand: onverschilligheid, lusteloosheid en depressie.


Uitspraken: ‘het zit bij ons in de familie’, ‘daar moet ik nou eenmaal mee leren leven’ en ‘voor mij is het toch allemaal te laat’.

Als je dom doorloopt, maar al lang niet meer weet waarom en waar naar toe. Baan of uitkering, hypotheek of te hoge huur, de hond die uitgelaten wordt, het kan je geen barst meer schelen. Je doet het, maar het is net alsof je er maar half bij bent. Niets is nog echt leuk. En je bent te moe om in opstand te komen, gewoon dom doorlopen. Hondsroos werkt als een frisse lenteregen en spoelt het stof uit je ogen. Je energie komt terug en daarmee ook je lol in het leven. Je laat je dagen niet meer als zand door je vingers glippen. Je hart gaat weer slaan en je bloed weer stromen.

Botanische informatie:

Deze overvorm van talloze kweekvariëteiten van de roos – groeit langs zonnige bosranden, hagen en stenige hellingen. De witte, lichtroze of dieproze bloemen hebben vijf grote, kernvormige bloemblaadjes en ontluiken – als solitair of in groepjes van drie – tussen juni en augustus.

Bekijk ook

Cerato / Loodkruid

Cerato / Loodkruid

Remedie nummer 05 Cerato / Loodkruid Categorie indeling 2