Home => Alternatieve geneeswijzen => Alternatieve therapieën => De grote kracht van Holistic Pulsing is bewustwording.

De grote kracht van Holistic Pulsing is bewustwording.


Marlene Baert heeft al 9 jaar een praktijk aan huis waar zij integratieve massages en Holistic Pulsing in combinatie met healing geeft. Om daar het fijne van te weten, belde ik haar op en maakte een afspraak.
De dag van ons gesprek, de eerste warme, zonnige lentedag, word ik hartelijk en warm ontvangen door een kleine, rustige, zonnige vrouw met pretlichtjes in haar ogen. De warme verwelkomende energie straalt van haar af, het is haast tastbaar, zo’n uitstraling is bijzonder en prettig om te ervaren.

Marlene Baert (52) heeft al een bewogen leven achter de rug en heeft intussen een serieuze rugzak gevuld met ervaringen, dat merk je als ze van wal steekt met haar verhaal.

“Als kind al koesterde ik al het verlangen om met mensen te werken. Mijn interesse voor menselijke relaties was en is nog altijd groot. Ik werd jong moeder, behaalde mijn diploma en ging uiteindelijk werken als bediende in de bankwereld. Steeds bleef de wens leven om me te heroriënteren op beroepsvlak..
Knuffelen of welke lichamelijke vorm van aanraking was van thuis uit taboe. Op het sterfbed van haar moeder heeft Marlène haar voor de eerste keer dan ook echt “aangeraakt”.
“Ik voel nog steeds je handen” is hetgeen haar moeder ooit via channeling van gene zijde overbracht.

Marlène: “Ik heb altijd geweten dat ik iets in mij heb wat mensen aantrekt. Het was duidelijk dat ik met mijn handen zou gaan werken. Mijn handen zijn mijn magische kracht .”

In 1995 nam haar leven een nieuwe wending en startte ze de opleiding “Emotioneel lichaamswerk” in Centrum Venwoude. Vanuit deze achtergrond leerde ze veel i.v.m. opslagen van emoties in ons lichaam en groepsprocessen. De karakterstructuren van W. Reich gebruikt ze nog steeds als achtergrond in haar benadering van Holistic Pulsing. Haar intuitie en haar groot invoelingsvermogen zijn haar kracht om mensen te begeleiden.

Op basis van een Inzichtkaartje : “Zeg volmondig ja tegen dat wat je pad kruist”, ging ze in op het voorstel om de opleiding Holistic Pulsing te volgen. Het voelde vanaf het begin zo goed aan dat alles vanzelf ging zonder enige inspanning. Het leren en toepassen ervan werd een tweede natuur voor haar.

Holistic pulsing is een zelfhelende dieptewerking en is ontwikkeld door Tovi Browning, een natuurarts en osteopate uit Nieuw-Zeeland. Uitgangspunt is de kracht van water, omdat ons lichaam voor meer dan 70% uit water bestaat. Vergelijk dit met een helder stromend bergriviertje, dat af en toe een steen in zijn stroom meeneemt of erodeert. Wie helder stromend in het leven staat voelt energie en levensimpulsen, terwijl stilstaande energie je moe, dor en futloos maakt.

Marlène: “Met je kleren aan breng ik je lichaam in een onafgebroken stroom van zacht golvende, rekkende bewegingen. De continuïteit van de pulsen nodigt uit om diep te ontspannen en weg te zakken in je lichaam. Dit gevoel maakt je bewust van wat je lichaam te vertellen heeft. De grote kracht van Holistic Pulsing is bewustwording maar het forceert niets! Ik laat me tijdens het hele proces leiden door wat er is of zich aandient. Soms is dat uitsluitend genieten op een heel diep niveau.”

“Ons lichaam kan je vergelijken met een computer! Wat je erin steekt, blijft erin!”

Marlène: “ Net zoals je een computer af en toe dient op te schonen is het fijn als je je lichaam ook de kans geeft om zich te herprogrammeren. Het is vooral belangrijk dat Ik de mensen zelf laat voelen, de meeste onder ons kennen alleen hun lichaam als ze pijn hebben.”

Bij de vraag of Holistic pulsing voor iedereen geschikt is zegt Marlène beslist dat bij haar weten deze holistische methode voor iedereen geschikt is behalve voor psychotische mensen. “Daar is deze behandeling te krachtig voor omdat deze mensen geen extra input mogen krijgen. Bij twijfel nodigt ze uit om een arts te raadplegen.

Marlène biedt mij een korte behandeling aan om zelf aan den lijven te ondervinden wat het precies doet. Voor iedereen is het een aparte, unieke ervaring, hier volgt mijn persoonlijk verslag.

Met zachte muziek op de achtergrond kom ik met wiegende, golvende bewegingen langzaam tot ontspanning en rust. Ik merk dat mijn gedachten minder sterk worden en ik geef mij over aan de bewegingen en sluit mijn ogen. De zachte, sussende, kalmerende bewegingen gaan gepaard met veel kleuren. Het gekke ervan is, dat elke kleur gepaard gaat met de diverse lichaamsdelen die Marlène aanraakt. Een vederlichte aanraking op mijn borstbeen doet mijn lichaam anders dan normaal reageren. Ik merk dat ik moeilijker kan ademen, het voelt alsof ik 100 kilo op mij heb liggen. Bewust weet ik dat hier een blokkade is, en zonder enige aanleiding zie ik meerdere beelden en symbolen zonder ze onmiddellijk te snappen. Een plotselinge emotie overvalt mij en een prop schiet naar mijn keel. Met de golvende bewegingen van mijn lichaam, ebt de emotie weg en komen er nieuwe kleuren en vormen voorbij mijn ogen. Wat gek !

Om af te sluiten houdt Marlène mijn voeten vast, en vraagt mij wat ik voel. Ik kan het alleen maar “symbolisch” uitleggen: “Beeld je in dat je een stekker bent die op een stroomblok is aangesloten. Plotseling voel ik een energiestroom door mijn lichaam jagen, mijn voeten en handen tintelen, af en toe gevolgd met kleine schokjes, zoiets als wanneer je net in een diepe slaap valt, je lichaam kort maar hevig schokt. Als ze haar handen loslaat en stilletjes praat, blijft mijn lichaam nazinderen. Wat een ervaring!

Als ik haar vraag hoe dit allemaal kan en vanwaar die energie komt, zegt ze: “Ik open en verbind me met het Universele veld en ben een doorgeefluik van zuivere, onvoorwaardelijke liefdesenergie. “

Tijdens haar reis in Peru vorig jaar werd alles nog duidelijker voor Marlène. Inzichten en prachtige symbolen werden haar getoond bij inwijdingsgrotten van Inca priesteressen. Nu, meer dan ooit, weet ze héél zeker dat het een opening is geweest naar een hoger doel. In haar hart is thans de ISHVARA energie, zeg maar een oermoeder energie, werkzaam. Ze weet ook dat ze ook met de “Christus Energie” mag gaan werken, een vorm van onvoorwaardelijke liefde, in de nabije toekomst. Haar Peru avontuur heeft haar trilling verhoogd en andere kanalen geopend!

Tot slot zegt Marlène: “Het leven leeft zich voorwaarts en het wordt achterwaarts begrepen. Pas dan snappen we waarom we de dingen zijn tegengekomen zoals ze geweest zijn. Kijk naar je leven, je rode draad en zie je groeimogelijkheden. Stap uit je drama, durf toegevingen te doen zodat je de kracht krijgt om het anders te bekijken!”

We mogen dankbaar zijn voor deze mooie levenslessen.

Door Aumée Kerselaers

Bekijk ook

Intuïtief schilderen

Intuïtief schilderen

Elke vorm van expressie is ook een vorm van communicatie, het vertelt een verhaal. Soms kan je gaan schilderen vanuit een situatie die zeer moeilijk geuit kan worden met woorden maar gemakkelijker en klaarder wordt op een creatieve wijze .