De Jassentechniek


Het mooiste wat je kunt worden is jezelf maar je kunt jezelf pas worden wanneer je ballast en blokkades zoals: angsten, negatieve overtuigingen, patronen, projecties, karma en verbindingen,… los kunt laten.

Onder al dat puin komt dan je ware zelf tevoorschijn, je essentie, wie je werkelijk bent. Maar hoe doe je dat dan, dat loslaten? Met de Jassentechniek wordt al deze troep gewoon in de vorm van energetische jassen uitgedaan, moeiteloos.

Tijdens de Jassentechniek Workshop die in 2 bijeenkomsten gegeven wordt, maakt ieder voor zich zijn eigen reis. De ervaringen die opgedaan worden tijdens de sessie zijn niet in woorden te vatten. Zonder eindeloze sofasessie´s of diep gegraaf in treurige trauma´s en herbeleving van pijnlijke emoties.

Wat is de Jassentechniek?

De Jassentechniek is een behandelingsmethode die je in staat stelt om in een korte tijd een enorme hoeveelheid ballast – lees jassen – los te laten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan angsten, negatieve overtuigingen, patronen. De Jassentechniek geeft uitstekende resultaten bij burn-out symptomen, angsten, spanning, stress, onverwerkte trauma’s, vermoeidheidsklachten en een groot aantal fysieke klachten. Het werd ontwikkeld door de Nederlandse Hans de Waard maar wordt ondertussen al in 10 landen waaronder USA, Aruba,… toegepast. Ook bij ons krijgt het steeds meer bekendheid.

Het ontstaan van de naam Jassentechniek.

De naam Jassentechniek is ontstaan doordat hij ons fysieke lichaam vergeleek met een kapstok, waaraan onze ballast in de vorm van jassen hangt. Wanneer er teveel jassen aan een kapstok hangen, zie je de kapstok niet meer, je ziet dan niet meer wie je echt bent, wat bij je past en wat je daadwerkelijk voedt in het leven.

Voor wie werkt deze techniek?

Iedereen draagt jassen – ballast of de bekende rugzak – met zich mee. Bij de een zijn deze wat dikker als bij een ander. Echter, jij bepaalt zelf of je daar last van hebt of niet. Wanneer deze jassen je tot last worden kan deze techniek iets voor je betekenen. Kenmerkend voor mensen die last van hun ballast hebben is wanneer deze meer vermoeid en futloos zijn. Sommigen hebben het gevoel niet vooruit te komen en vast te zitten in werk of relatie. Anderen hebben meer het gevoel in cirkeltjes te draaien of tegen de stroom in te zwemmen. Weer anderen ervaren hinder van onverklaarbare gevoelens, negatieve gedachten, toenemende angst, stress of worden dagelijks “achtervolgd” door een onverwerkt verleden. Kortom ieder mens ervaart zijn of haar belastende verleden anders. Er is één duidelijke overeenkomst; iedereen wil er vanaf.

Wat doet het met je?

Ook dit is persoonlijk en subjectief. De een wordt duidelijk fitter en de ander ervaart een intens gevoel van vrijheid. Opvallend veel mensen zitten na het loslaten van hun ballast en trauma’s uit het verleden beduidend beter in hun vel, zijn veel fitter en hebben meer vertrouwen in zichzelf en in de toekomst! Vaak merken we dat fysieke klachten eveneens kunnen afnemen omdat lichaam en geest met elkaar verbonden zijn.

De Stap

Zonder ballast kun je beter bij je gevoel komen en al datgene loslaten waaraan je je zo krampachtig hebt vastgehouden. Wanneer je loslaat kom je als het ware in “de natuurlijke flow” van het Leven terecht. Dan kan het Leven jou laten zien wie je bent en wat bij je past. Het enige wat je “in de flow” hoeft te doen is je positieve gevoel volgen. Dit bewustwordingsproces heeft Hans De Stap genoemd en leidt ons uiteindelijk naar een moeiteloos leven zonder strijd en weerstand. In zijn boekDe Jassentechniek beschrijft Hans De Waarddit proces heel duidelijk. Het boek is eveneens te verkrijgen bij Kiowa. Een aanrader voor jezelf of leuk om cadeau te geven!

Welke jassen zijn er?

De ballast die wij bij ons dragen is binnen de Jassentechniek onderverdeeld in specifieke jassen waarvan de naam de inhoud van de betreffende jas weergeeft. Op deze wijze zijn er meer dan 50 jassen beschreven binnen de Jassentechniek. Dan denken we bijvoorbeeld aan een energetische verbindingsjas waarbij je aan de slag gaat met oa. afhankelijkheidsgevoel, een traumajas die gevuld is met onverwerkte boosheid of angst of verdriet, een projectiejas met de overtuigingen die vanuit je omgeving door de jaren heen in je leven geslopen zijn en die voor jou mee jouw persoonlijkheid en gevoel kleuren. Ook zijn er jassen die je fysiek letterlijk ziek maken zoals de miasmajas en de stressjas.

Alles bestaat uit energiën, zo ook ons lichaam. De Jassentechniek is een energetische behandelmethode waarbij je de energie die bij een of meerdere jassen hoort gaat omzetten naar een harmonieuzere trilling. De snaar wordt opnieuw gestemd als het ware. Hierdoor ga je je beter in je vel voelen, voel je je fitter, kan je zaken uit het verleden een plaatsje geven, kan je schoon schip maken met zaken die jou in het dagelijks leven beperken zodat je kan zijn wie je bent!

Voor meer informatie, therapie of opleidingkan je uiteraard op onze website vinden.

Liefs,

Marianne Vervoort.

Bekijk ook

Intuïtief schilderen

Intuïtief schilderen

Elke vorm van expressie is ook een vorm van communicatie, het vertelt een verhaal. Soms kan je gaan schilderen vanuit een situatie die zeer moeilijk geuit kan worden met woorden maar gemakkelijker en klaarder wordt op een creatieve wijze .