Home => Alternatieve geneeswijzen => Alternatieve therapieën => EFT : Emotional Freedom Techniques

EFT : Emotional Freedom Techniques


Heel veel mensen hebben klachten die rechtstreeks of onrechtstreeks in verband staan met hun emoties.

Zoals stress, een hoge bloeddruk, en op langere termijn, hart- en vaatziekten kan veroorzaken, kunnen onverwerkte emoties klachten veroorzaken zoals depressie, faalangst, verslavingen, migraine, gewichtsproblemen,…

Hoeveel mensen volgen jaren van therapie of opleiding om zich te “bevrijden” van hun klachten en emotionele problemen, met slechts beperkte resultaten???

Wel er is goed nieuws !!! Neen, fantastisch nieuws !!!

Want nu is er EFT : Emotional Freedom Techniques

EFT is een methode die er vanuit gaat dat elke klacht of probleem, veroorzaakt wordt door een verstoring in het energiesysteem van het lichaam. (Accupunctuur werkt op dezelfde manier)

Het wordt meer en meer toegepast op een groot scala van problemen, zowel emotioneel als lichamelijk.

Door het aantikken met je vingers op aangeduide meridiaanpunten en het tegelijkertijd formuleren van je klachten, komt er terug een doorstroming in je energiebanen. De verstoring wordt als het ware geneutraliseerd (de oorzaak), en de klachten verdwijnen…soms zelfs binnen enkele minuten.

EFT bestaat al langer. Dr Callahan, een psychiater, ontwikkelde zijn methode (TFT) met verbluffende resultaten. De toepassing was echter erg ingewikkeld en moeilijker om op je eentje toe te passen.

Gary Craig (ingenieur en priester), vereenvoudigde deze methode tot wat we nu kennen als EFT. Er zijn minder punten aan te tikken, de punten zijn in een vaste volgorde bepaald, met even verbluffende resultaten, en nu voor iedereen toegankelijk…

Vele lichamelijke klachten hebben een psychische of emotionele oorzaak, langs de andere kant veroorzaken onverwerkte emoties vaak ook lichamelijke klachten…

Door de oorzaak aan te pakken, verdwijnen de klachten vanzelf in de meeste situaties en wordt je als mens ook VRIJ !

VRIJ van angst, vrij van depressie, vrij van verslaving, vrij om te zijn wie je echt bent, te genieten van je lichaam en je leven….

EFT is zo eenvoudig, dat het soms moeilijk te geloven is, maar het werkt !!!

Door EFT toe te passen komen stilaan, laag per laag, de onverwerkte emoties in de vorm van herinneringen of gevoelens naar boven, jouw energetisch systeem bepaald hoe snel dit mag gaan voor je… Enkele tranen kunnen vloeien, maar je zal zeker niet “crashen” met EFT!

In meer dan 85% van de situaties wordt het probleem opgelost met één of enkele consulten.

De resultaten zijn bijna altijd blijvend !

EFT vervangt nooit een arts bij medische klachten, maar kan perfect gecombineerd worden met de behandeling door je arts.

Tijdens een consult, leer ik je de techniek aan en krijg je informatie mee naar huis, zodat je meestal maar één keer op consult hoeft te komen. Ervaar je dat het toch niet lukt om het alleen te doen, dan zijn er een paar extra consulten nodig om al je blokkades op te ruimen.

De ervaringen die ik tot op heden heb met klanten zijn gewoon schitterend, soms gebeuren er kleine wonderen op minder dan 1 uur tijd !!!

Er zijn ook een aantal cursussen gepland :

Afslanken in Liefde met EFT

Verliefd, verloofd, gescheiden (omgaan met scheiding en verlies)

Brigitte Hendrickx

Brigitte begon op haar 16 jaar reeds met een cursus pendelen bij Orpha Cochie…

In de loop der jaren bleef zij verschillende cursussen en opleidingen volgen die haar steeds een stuk verder brachten op haar pad (Intuïtieve Ontwikkeling, Regeneratie therapie, Reiki, Chrysolight elixirs, Quantum Touch, EFT, Sedona Methode, …)

Haar opleiding als Maatschappelijk werkster en de nodige levenservaring, maken dat zij nu een brede waaier van kennis en technieken bezit om mensen verder te helpen.

Zij is Energetisch Therapeute, erkend EFT Advanced Practitioner, Reiki Master.

Je kan haar bereiken voor meer info via onderstaand contactformulier.

Bekijk ook

Intuïtief schilderen

Intuïtief schilderen

Elke vorm van expressie is ook een vorm van communicatie, het vertelt een verhaal. Soms kan je gaan schilderen vanuit een situatie die zeer moeilijk geuit kan worden met woorden maar gemakkelijker en klaarder wordt op een creatieve wijze .