Groep 1: Angst

Angst (1)

Aspen
ratelpopulier (esp)
Angst voor de angst,angst voor de dood, voor hel en verdoemenis. Het akelige gevoel dat er iets vreselijks op de loer ligt, dat je nog wel gestraft zult worden, dat het allemaal op een nachtmerrie zal uitlopen…kippenvel…ongrijpbaar…het kan nooit goed gaan…Als het klamme zweet je uitbreekt en je overal spoken gaat zien wordt het tijd voor ratelpopulier.
1
Ratelpopulier of esp geeft je levensmoed en de kracht je echte angst of onzekerheid onder ogen te zien. Het maakt zo de weg vrij voor een nieuwe kijk op jezelf en de wereld, waarin vertrouwen in zowel jezelf als de ander weer een plek krijgt
Cherry Plum
kerspruim
1
Kerspruim geeft je weer het vertrouwen in jezelf terug en maakt dat je weer een beetje afstand van de dingen kunt bewaren.
Mimulus
maskerbloem
Typisch gewone menselijke angsten als plankenkoorts, opzien tegen een onprettig gesprek, bijvoorbeeld met je chef of huisbaas. Angst dat je ziek wordt, aids krijgt. Voor ongewenste zwangerschap, voor intimiteit, voor afwijzing.
1
Mimulus laat je weer om jezelf glimlachen en geeft kracht als het nodig is jezelf in moeilijke situaties te overstijgen.
Red Chestnut
Als je merkt dat je een zwartkijker gaat worden en je om alles en (vooral) iedereen zorgen maakt. Oh, wee, als er maar niet dit gebeurt…als ze maar uitkijken voor ze oversteken…als elke mug een olifant wordt.
rode kastanje
1
Als je mensen voor hun noodlot beschermen wilt en daarbij niet meer aan jezelf toekomt geeft rode kastanje je vertrouwen in de wereld en kom je zelf weer een beetje in beeld.
Rock Rose
zonneroosje
Diep geschokt zijn, paniek of angst dat je doldraait en je hoofd verliest. In gevallen van levenscrises, als je letterlijk of figuurlijk een “cold-tukey” meemaakt. Als je verschrikt en verdwaast rondloopt en volledig uit evenwicht de boel niet meer kunt overzien.
1
Geeft moed en standvastigheid.

Bekijk ook

Groep 3: Onvoldoende interesse in het nu

Onvoldoende interesse in het nu (3) Chestnut Bud kastanje knop Als je merkt dat je …