Home => Alternatieve geneeswijzen => Alternatieve therapieën => Gemoedstoestanden => Groep 3: Onvoldoende interesse in het nu

Groep 3: Onvoldoende interesse in het nu

Onvoldoende interesse in het nu (3)

Chestnut Bud
kastanje knop
Als je merkt dat je er met je gedachten nooit helemaal bij bent, wat verstrooid bent en telkens weer dezelfde dingen vergeet omdat je met je gedachten alweer bij het volgende bent. Als je merkt dat je telkens tegen dezelfde problemen aan loopt, alsof je een blinde vlek hebt. Er zit wat, maar je kunt er niet echt de vinger op leggen. Koppijn krijg je ervan. En blauwe plekken aan je benen, die je telkens weer stoot…
3
Kastanje knop maakt dat je je weer verbindt met wat je doet. Opent je ogen voor hoe iets gedaan wordt, door jezelf of door een ander. Handelen (bewust handelen) gekoppeld aan ervaren wordt tot ervaring.
Clematis
bosrank
Als je teveel opgaat in dagdromen, telkens wegschiet in de wereld van je wensen en verlangens. Als het je stoort at anderen met domme dagelijkse dingen aan je kop zeuren. Als het leven een beetje langs je heen gaat omdat je teveel in je gedachtewereld, dus in je hoofd zit. Ook vluchtgedrag in de vorm van een wijntje of andere afleidingen (teveel tv kijken, naar de bios, esoterisch trippen enz.) kan er bij voorkomen.
3
Bosrank opent de weg voor je om de creatieve kracht in te zetten in de dagelijkse realiteit, het opent je ogen en oren, zodat de wereld in je hoofd weerklank kan vinden.
Honeysucke
kamperfoelie
Liefdeskommer en kwel is wel een heel puur voorbeeld. Iets uit je verleden wil je nog iets zeggen. Of je verlangt er naar terug omdat je toen iets had dat je nu mist, maar eigenlijk niet missen kunt. En omdat je blik op dat verleden gericht blijft, zie je geen kans met je verlangens of behoeften in het heden iets te doen. Heimwee en nostalgie zijn ook tekenen dat je kamperfoelie kunt gebruiken.
3
Kamperfoelie verzoent je met je leven en leert je zien dat elke ervaring iets aan je ontwikkeling bijdraagt.
Mustard
herik
Als de hele wereld op je schouders lijkt te drukken, je je onverklaarbaar somber voelt en nergens meer een lichtpuntje kunt ontdekken. Het gaat wel weer over…en komt ook zo nu en dan weer terug…en is koud en triest. Geen straaltje zon dringt nog in je hart door.
3
Herik herstelt de verbinding met je ziel, met je innerlijke licht en laat de schaduwen verdwijnen. Je leert dat elke ochtend de zon weer opgaat,

Bekijk ook

Groep 4: Eenzaamheid

Eenzaamheid (4) Heather Struikheide Als je tot de trieste constatering komt dat niemand meer naar …