Amazoniet


Etymologie

Amazoniet is genoemd naar de rivier de Amazone.

Werking

Amazoniet brengt balans en is een sterke beschermer tegen negatieve energie, electromagnetische straling (mobiele telefoons, computers, magnetrons, etc) en de schadelijke invloeden van milieuvervuiling en wateraders e.d.. Daarnaast werkt de steen kalmerend en brengt evenwicht bij extreme stemmingswisselingen, verdriet, bezorgdheid, angst, trauma’s, zorgen en rouw. Het versterkt de vrije wil, vermindert een slachtofferhouding en helpt bij het oplossen van problemen omdat het verstand en intuïtie in balans brengt. Fysiek werkt amazoniet ontkrampend en heeft een positieve invloed op de stofwisseling, zenuwen en het zenuwstelsel, de hersenen, hypofyse, thymus, osteoperose, tanden en bij calciumtekort.

Toepassingen

Amazoniet kan je bij je dragen, enige tijd op een relevante plaats op het lichaam leggen en kan ingenomen worden als een edelsteen essence.

Chakra

Hartchakra (4e) keelchakra (5e).

Vindplaats

Amazoniet wordt o.a. gevonden in de Verenigde Staten (Colorado) en in het Oeralgebergte in Rusland.

Chemische eigenschappen

Samenstelling: KAlSi3O8, hardheid: 6 dichtheid: 2,5-2,6.

Bekijk ook

Chrysopraas

Chrysopraas

Dit is een groene steen. De kleur kan licht appelgroen zijn maar ook heel fel. Het is een uitgesproken vrouwelijke steen, die een goede verbinding is tussen zachte, moederlijke gevoelens en de groeikracht van het leven.