Heliotroop (Bloedsteen)


Heliotroop is een groene jaspis met rode stippen of vlekjes en behoort bij de kwartsgroep. De vlekken zijn ontstaan uit ijzer.
Heliotroop is een beschermende steen. Hij maakt voorzichtig en bevordert het idealisme en de onbaatzuchtigheid. Dit zal onder meer de reden zijn dat de heliotroop ook wel “christussteen” genoemd wordt.
Een andere naam die deze steen heeft is ‘ bloedsteen’ vanwege de rode vlekjes, maar ook omdat het een steen is die zeer bloedzuiverend is en goed werkt op alle zuiverende organen. De combinatie van het groen en het rood is krachtig en werkt als het ware samen om zo snel mogelijk alle giften naar buiten te werken. Heliotroop is een bloedstelper, zowel inwendig als uitwendig. Uitstekend geschikt voor herstellen van een ‘bloedend’ hart
Voor mensen die voorspellende dromen willen hebben, is een heliotroop geschikt om onder het kussen te leggen. De dromen worden duidelijker en worden beter onthouden. Verder maakt de heliotroop gevoeliger en ontvankelijker voor etherische invloeden.
Er wordt gezegd dat indien men de heliotroop erft, deze de drager hulp en steun van de vorige bezitter verleent. Hij versterkt de intellectuele vermogens, geeft inzicht en medeleven voor omgeving en mens.

Voorbeelden van toepassingen:

Hij heeft een positieve invloed op de samenstelling van het bloed en een stelpende werking met name bij neusbloeding, maar ook bij andere bloedingen bijvoorbeeld bij verwondingen, aambeien en maagzweren. Heliotroop wordt geheel door het lichaam aanvaard waardoor hij bijzonder reinigend werkt en de afvoer van afvalstoffen door de lever en nieren bevordert., Hij vergemakkelijkt ook de bevalling.

Chakra:

wortelchakra, heiligbeenchakra, hartchakra, en keelchakra .
Corresponderende Sterrenbeelden:

TweelingenSchorpioen

Bekijk ook

Chrysopraas

Chrysopraas

Dit is een groene steen. De kleur kan licht appelgroen zijn maar ook heel fel. Het is een uitgesproken vrouwelijke steen, die een goede verbinding is tussen zachte, moederlijke gevoelens en de groeikracht van het leven.