SodalietSodaliet heeft een donkerblauwe tot grijsblauwe kleur met soms wat witte aders er in. Het is een steen die niet zoveel gebruikt wordt, omdat in veel gevallen de Lapis Lazuli een sterkere werking heeft. Zijn diepblauwe kleur is rustig en kalmerend en vooral bij een te hoge bloeddruk kan de Sodaliet uitstekende hulp bieden. Ook voor het versterken van het derde oog is de Sodaliet een goede steen en kan vooral een exemplaar met witte adertjes heel verdiepend werken. De Sodaliet maakt dat er dieper ‘naar binnen’ gekeken kan worden. Voor gejaagde mensen kan een wat grotere Sodaliet die op het bureau gelegd of in de zak meegedragen wordt heel rustgevend zijn.

Algemeen:
kalmering; normalisering en harmonisering van de bloeddruk; bij vegetatieve klachten. Sodaliet dankt zijn naam aan het natriumgehalte (Engels: sodium).


Immuniteit:
tegen verkoudheden, ontstekingen en infecties.

Keel:
tegen heesheid, keelpijn en problemen met de stembanden of het strottenhoofd.

Mentaal:
stimuleert ordelijkheid en uitdrukkingsvermogen, versterkt het verlangen naar vrijheid en zet ertoe aan om zich los te maken van achterhaalde voorstellingen.

Geestelijk en spiritueel:
helpt het identiteitsbewustzijn te vinden, verlost van schuldgevoelens en veroorlooft het uitleven van de eigen gevoelens.

Chakra:
voorhoofdchakra.

Corresponderende Sterrenbeelden:

RamBoogschutter

Bekijk ook

Chrysopraas

Chrysopraas

Dit is een groene steen. De kleur kan licht appelgroen zijn maar ook heel fel. Het is een uitgesproken vrouwelijke steen, die een goede verbinding is tussen zachte, moederlijke gevoelens en de groeikracht van het leven.