Zonnesteen


Dit is een doorschijnende, rood-oranjeachtige steen waarin kleine blaadjes ijzerglans ingesloten zitten. De zonnesteen hoort tot de veldspaten. Het is een steen die niet zoveel gebruikt wordt, omdat bijvoorbeeld de carneool ook als enigszins hetzelfde werkingsgebied bestrijkt. Maar toch is het een steen die de moeite waard is. Alleen de naam ‘zonnesteen’ is toch veelbelovend!

De zonnesteen geeft net zoals de zon levenskracht en maakt zonnig en blij. Alle positiviteit van de zonnekracht is ook de positiviteit van de zonnesteen. Het enige nadeel van deze steen is dat het een kwetsbare steen is die nogal gauw kapotgaat. De steen barst snel, en dat is erg jammer en vaak ook de reden voor het kiezen van een andere steensoort.

Werking

Zonnesteen werkt stemmingsverbeterend en stimuleert levensvreugde, optimisme, daadkracht, eigenwaarde, zelfvetrouwen, een goed humeur en een positieve instelling en kijk op het leven.

Het is een doeltreffende steen tegen alle vormen van depressie, met name de seizoensgebonden variant.
Daarnaast stimuleert zonnesteen het zelfgenezend vermogen van het lichaam en heeft een positieve invloed op chronische keelpijn, maagzweren en reuma.

Chakra

Zonnevlechtchakra (3e)

Chemische eigenschappen

Samenstelling: (Ca,NA)(Al,Si)2Si2O8, hardheid: 6,5-7,2 dichtheid: 2,62-2,65.

Bekijk ook

Chrysopraas

Chrysopraas

Dit is een groene steen. De kleur kan licht appelgroen zijn maar ook heel fel. Het is een uitgesproken vrouwelijke steen, die een goede verbinding is tussen zachte, moederlijke gevoelens en de groeikracht van het leven.