Home => Kaartleggen-orakelen => Tarot kaarten => Osho Zen Tarot => De Regenboogreeks => Vrouw van regenbogen – Bloei

Vrouw van regenbogen – Bloei


De vrouw van regenbogen is als een fantastische plant die de top van haar bloei en haar kleurenpracht heeft bereikt. Ze is heel seksueel, springlevend en zit vol mogelijkheden. Ze knipt met haar vingers op het ritme van de liefde en haar dierenriemketting hangt zo dat Venus op haar hart ligt. De mouwen van haar gewaad bevatten een overvloed aan zaad, dat door de wind wordt verspreid en wortel schiet waar het kan. Het maakt niet uit of het zand op de grond of op de stenen belandt – zij verspreidt het alleen in alle richtingen uit pure levensvreugde en liefde. Van bovenaf dalen bloemen op haar neer, in harmonie met haar eigen bloei, en het water van de emoties wervelt speels onder de bloem waarop ze zit.

Op dit moment voel je je misschien als een bloementuin, van alle kanten overspoeld door zegen. Verwelkom de bijen, nodig de vogels uit je nectar te drinken. Verspreid je vreugde zodat iedereen erin kan delen.

Zen wil dat je leeft, overvloedig leeft, totaal leeft, intens leeft – niet minimaal zoals het christendom van je vraagt, maar maximaal, tot overstromens toe. Je leven moet anderen raken. Je gelukzaligheid, je gezegendheid, je extase mogen niet als een zaadje in je opgesloten blijven. Ze moeten zich openen als een bloem en iedereen deelgenoot maken van hun geur – niet alleen je vrienden maar ook vreemden.

Dat is de ware compassie, dat is de ware liefde: je verlichting, je dans uit die andere wereld met anderen delen.


(Uit: Christianity, the deadliest poison and Zen, the antidote to all poisons, hoofdstuk 5)

Bekijk ook

5 - De buitenstaander (Regenboog)

5 – De buitenstaander (Regenboog)

Het jongetje op deze kaart staat achter een hek en kijkt erdoorheen. Hij is zo …