Home => Kaartleggen-orakelen => Tarot kaarten => Tarot jaarkaarten => 2 – De Hogepriesteres

2 – De Hogepriesteres


In ieders leven zal De Hogepriesteres hoogstens eenmaal als jaarkaart verschijnen, en voor velen zelfs helemaal nooit. Na 1 januari 1998 zullen er tot 31 december 9958 (totaal 10.001 = 2) geen Hogepriesteres-jaren meer komen. Bent u geboren met een viertallig grondgetal groter dan 2000, dan zult u De Hogepriesteres helemaal niet krijgen.

Dat betekent niet dat u haar eigenschappen niet kunt ontwikkelen. Als het werk goed verricht is door degenen die eerder zijn geweest, zult u meer kans dan voorheen hebben om haar wijsheid deelachtig te worden. Kijk naar uw jaar van Gerechtigheid (11), of jaar van Kracht (als u Kracht als 11 gebruikt) om te zien hoe u met haar energie in uw leven omgaat.

Bestudeer uw jaar van De Hogepriesteres als u er een hebt. Het is onderdeel van een tweejarige cyclus van het vrouwelijke, aangezien het gevolgd wordt een jaar van De Keizerin. Vrouwen zijn voor uw leven heel belangrijk. Vaak is er een toegenomen belangstelling voor het paranormale. Metafysische of droomwerelden. Het is een jaar waarin u moet leren op uzelf te vertrouwen en onafhankelijk en zelfstandig te zijn. Veel mensen voelen zich aangetrokken tot de spiritueel getinte vrouwenbeweging (nieuw voor deze generatie feministen).

Bent u een vrouw, dan merkt u wellicht dat mensen naar u toe komen voor raad en begrip – u bent een vertrouwelinge of geliefde voor velen, maar niemands bezit.

Bent u een man, dan merkt u mogelijk dat u geïnspireerd wordt door een vrouw op uw werk of in uw privé-leven, een muze voor uw creativiteit. Als een projectie van uw anima wekt zij het vrouwelijke beginsel in u.

Breng uw vakanties door aan zee of bij andere waterplaatsen – voor genezing en meditatie en om u weer op de natuur af te stemmen. Wees u bewust van de maancycli en hoe ze u beïnvloeden. Dit is een jaar waarin u erop moet leren vertrouwen dat uw instincten en innerlijke wijsheid u naar de door u te leren lessen zullen leiden. Soms komt u oog in oog te staan met uw diepste angsten en hoop en vooral dromen.

Bekijk ook

10 - Het Rad van Fortuin

10 – Het Rad van Fortuin

Het begin van een jaar van Het Rad van Fortuin is gewoonlijk onmiskenbaar. Na een …