Home => Lichaam & Geest => Inspiratiepad => Kruidig Interessant => Hoera, de pompoenen zijn rijp!

Hoera, de pompoenen zijn rijp!


Spaar de pitten want daar zit de geneeskracht in!

De pompoen is het symbool voor vruchtbaarheid. In de vorm van de pompoen kun je een zwangere buik of volle borsten zien. Getrouwde kinderloze vrouwen schonk men pompoenen omdat ze zinnenprikkelend zouden werken en de vrouw wellicht snel zwanger zou worden. Wat prachtig om een vrouw die moeilijk zwanger kan worden te laten zien hoe mooi ze is.

Het is altijd een oranje pompoen, alle andere kleuren ten spijt. Oranje is de kleur van energie en zonnekracht geven, aan hart, lever en bloed. Dit is geven en weten op een dieper niveau!

Naast de boodschap van de vorm en de kleur voor de vrouw. Was het eten van de pompoen ook voor mannen bedoeld. Hij kan ook meer energie gebruiken. Zijn vruchtbaarheid zit in de pompoen: wat een rijkdom aan zaden. Deze zaden verwijzen naar het zaad van de man. Het gaat dan om het niet goed of voldoende kracht(energie) hebben om zaad te lozen.

In mijn praktijk raad ik mannen met prostaatproblemen aan om pompoenpitten te eten. Zo’n 40 per dag!
Laat de verzamelde pitten drogen na het afspoelen en peuzel ’s avonds op de bank een handjevol weg. Het buitenste harde velletje eraf peuteren en de kern opeten. Natuurlijk mag je ook zaden halen bij de natuur- of Turkse winkel.
Spaar de pitten ook om vruchtbaarheidskettingen te rijgen. Vruchtbaarheid voor het land, in het voorjaar als je zaait. Of voor de vruchtbaarheid in contacten, van plannen of ideeën.
Natuurlijk een ketting maken met de wens om een kind te mogen ontvangen. Daarbij kunnen allerlei symbolen gevoegd worden of kleurige kralen. Heerlijk om in stilte te rijgen en alles wat in je op komt of langs komt te laten gebeuren. Rijgen als meditatie.

Tot slot nog een heerlijke pittige pompoencake:
Wat heb je er voor nodig:

  • pak cakemeel,
  • 300 gram geraspte pompoen,
  • ½ thl. kruidnagel,
  • ½ thl. cayennepeper,
  • ½ thl. gemberpoeder
  • en een zakje pijnboompitten.

Cake maken zoals op het pak of zoals je gewoon bent. Samen met het meel ook de kruiden toevoegen. De pompoen er op het laatst doorheen roeren. Bakken en smullen maar.
Of invriezen voor Halloween.

Een kruidige groet,

Marjanne Huising

Bekijk ook

De kracht van kruiden - Tijm Thymus vulgaris

De kracht van kruiden – Tijm Thymus vulgaris

Tijm is al eens eerder aan bod gekomen in het kort. Het is echter een kruid dat veel meer te vertellen heeft vandaar deze keer de volledige aandacht voor tijm. In deze tijd van kou en somberen wil ik vertellen over de winterharde tijm.