VeranderingenVoelen jullie dat ook zo sterk de laatste tijd, die energie van veranderingen die in de lucht hangt?? Ik word er soms niet goed van en moet me er goed voor afsluiten….

Nu weer in Luik dat appartementsgebouw dat is ingestort, begin Januari de aardbeving in Thaïti. Toen we onze vrienden en familie dit jaar een goed en gelukkig Nieuwjaar toewensten had ik een hele wrange smaak in mijn mond…ik had zo’n heel raar gevoel van “dit jaar gaat enorm veel gebeuren???”

En we zijn nu goed 1 maand vertrokken in 2010 en er is alweer van alles gaande in de wereld maar ook dicht in onze omgeving gebeuren onenigheden, ongelukken, ruzies, liefdeloze situaties of wat dan ook.

De acties voor Haïti zijn natuurlijk ook wel weer hartverwarmend om te zien, alleen de vraag komt altijd bij mij omhoog van “komt dat geld allemaal wel terecht bij de juiste mensen”??

De wereld zit in een eliminatie fase, dat is duidelijk, er is een grote opruimingsactie begonnen en diegenen die de ramp hebben overleeft zullen zeker iets te brengen hebben, anders mochten zij niet verder leven?

Ik kreeg in de week een mail over het schuldensaldo van Haïti dat ooit gemaakt is , doordat de staat getekend had voor een lening van valse geldschieters die nu het geld meteen opeisen!!!! Gaat het geld van onze acties nu naar hun defensie of toch echt naar de arme zielen die echt niets meer hebben om een menswaardig leven te kunnen leiden???

We worden zo zelf ook eens even met de twee voeten op de grond gezet en maken onbewust een optel som van hoe we er zelf voor staan op dit moment…..veel ontslagen zijn gevallen bij Opel in Antwerpen of elders…..zijn dit allemaal lessen in het “consu-minderen” en moeten we tevreden zijn met enkele basis dingen in ons leven? We leven in een over materialistische maatschappij en een stap terug doen valt erg zwaar en voor de buitenwereld wordt je als armzalig betiteld als je met een klein zuinig autootje rondrijdt en niet ieder jaar op vakantie gaat, wat zeg ik …sorry,twee keer per jaar is eigenlijk een heel normaal gegeven…

Oh ja en dan al die dure merkkleding, flatscreen televisies en LCD schermen…hebben we dit allemaal nodig om gelukkig te zijn?? Kijk eens naar Haïti en Luik terug, die mensen zouden blij zijn als hun vader, moeder, zus of broer,oom of tante nog leefde….zou jij dit willen ruilen voor al die luxe? Ik in ieder geval niet! Dat zal zeker de hoofdles zijn die we dit jaar en de komende jaren moeten leren….

Mijn macrobiotische kooklessen zijn trouwens enorm druk bezocht de laatste tijd, er is ook een positieve tendens gaande naar bewustere en gezondere voeding, al komt het op je pad via een ziekte of via een kennis, voor veel mensen begint de “euro” te vallen en voelen ze zich veel beter met deze bewuste voedingswijze.

Joepie, een lichtpuntje voor mij om weer iedere keer mensen te mogen inspireren met lekkere en gezonde recepten!!

Joyce


Joyce Parren – Limburg (BE)
Ik geef vegetarische en macrobiotische (yin-yang) kooklessen bij mij thuis of op locatie. Ook geef ik (op)voedingsconsulten en maak ik gelegenheidsbuffetten klaar.

Mijn maandelijkse bijdragen kan je terug vinden onder de rubriek: Gezondheid Voeding > Positive Cooking

Bekijk ook

Spannende dingen...

Spannende dingen…

Ik weet niet wat het is, maar ik voel zo’n enorme veranderingen de laatste tijd? Hebben jullie dat ook dat je die energie bijna niet volhoudt? Ik heb zoveel ideeën en dromen over wat ik nog graag wil gaan doen mijn verdere leven...