Home => Lichaam & Geest => Parapsychologie => Ontwakend bewustzijn => Energetische bescherming tegen een hectische en overspoelende wereld.

Energetische bescherming tegen een hectische en overspoelende wereld.


Tijdens de workshops die ik geef in Amsterdam, Alkmaar (en binnenkort in België) vragen deelnemers mij: hoe komt het toch dat ik zoveel voel? En direct erop volgend: en waarom heb ik er meer last van dan de ander?

Een vraag die zich niet zomaar laat beantwoorden. Zelfs de geschiedenis van de geestelijke ontwikkeling van de mens speelt er een rol in, dus het is een beetje zoeken naar de woorden.

We hebben een lichaam, zeg ik dan. Dat is onze graadmeter, het geeft ons gevoelens over wat we doen: of we iets doen waar we blij mee zijn, erdoor geïnspireerd raken, of juist ‘weten’, “dit is het toch niet helemaal, ik stop er nu mee”. Ook geeft het ons signalen door die anderen naar ons uitstralen.

We hebben ook een brein. Dat bestaat uit miljoenen cellen, die biochemische reacties doorgeven als we prikkels opnemen via onze zintuigen.

En we hebben een ziel: dat is ons bewustzijn dat in ons lichaam en ons brein een huis heeft gevonden. Een deel van onze ziel heeft connectie met iets dat hoger is dan wij: een groter overkoepelend iets, dat door de Kabbalisten Ein Sof wordt genoemd: dat wat was, is en altijd zal zijn. Iets dat onverwoestbaar is zal ik maar zeggen. Het is het geheim waar velen naar op zoek zijn.

Voor wetenschappers is het bewuste brein ons bewustzijn. Ons bewustzijn is volgens hen gelokaliseerd in ons brein. Dat is al sinds de 17e eeuw zo. De rede – het rationeel denken – werd sexy, het gevoel werd definitief weggevaagd. Voor de gevoeligerds onder ons is dit nu onvoldoende. Zij zoeken naar meer. Ze hebben misschien wel meer last om ze naar het geheim te leiden! Zij ervaren het bewustzijn als bewust Zijn…

Ons bewustzijn bestaat uit een onderbewustzijn, een dagelijks bewustzijn en een hoger bewustzijn.

Het onderbewustzijn vindt het lichaam als uitlaatklep. Het is het vat waar alle eerder ervaringen in worden opgeslagen. Een enkele zintuiglijke ervaring zorgt ervoor dat uit dit vat een emotie te voorschijn wordt getoverd, die we evenwel al eerder hebben ervaren. Het reageert namelijk op impulsen, heeft een goede samenwerking met de zintuigen, en geeft primaire reacties prijs als angst, woede, depressie en walging.

Zodra onze zintuigen overprikkeld raken, heeft het dagbewustzijn de taak die prikkels te reguleren, maar door de veelheid momenteel raakt het uit balans. Vooral visuele prikkels (o.a. televisie, computer) zorgen voor overprikkeling, maar ook het beelddenken schept hier een fundament voor overprikkeling. Het zijn vooral de hoog gevoeligen onder ons die dit principe leren kennen en –gedwongen- op zoek moeten gaan naar oplossingen. Omdat ze anders er aan ten onder gaan en langzaam maar zeker aansturen op een burn-out bijvoorbeeld.

Het gevoel huist in de rechter hersenhelft. De linkerhersenhelft en de rechterhersenhelft vormen ons dagelijks bewustzijn, maar verschillen wezenlijk van elkaar. Ze reageren anders op binnenkomende prikkels: de rechterkant doet dat via voelen, de linkerkant via ordenen en structureren. Links is de verbale kant. De rechterkant is de creatieve en ruimtelijke kant. Het is de onbegrensde kant in ons, de kant die alleen maar wil ervaren en op wil gaan in het grotere geheel. Altijd op zoek is naar contact. Eerlijk gezegd heb ik de laatste tijd mogen ervaren dat deze kant het rechtstreekse kanaal naar de Ene is. Als we gaan nadenken over de Ene raken we in de knoop, dan willen we bewijzen. Het is dus onze intuïtie en ons vermogen om te voelen, dat we de Ene kunnen ervaren.

Van veel gevoelige personen is bekend dat ze een groot hart hebben. Ze zijn hulpvaardig en letten goed op de ander, ze willen graag dat de ander zich goed voelt. Het zou best eens kunnen dat ze zich nog goed hun zielenopdracht herinneren: voor elkaar zorgen en gezamenlijk oplossingen vinden voor de problemen waar we ons momenteel voor gesteld zien bijvoorbeeld, vinden gretig gehoor bij de HSP.

Maar er is nog iets: de aura van deze gevoelige mensen is zo ingesteld dat de 4e laag, de astrale laag, voordurend reikt naar de wereld. Deze laag is verbonden met het hartchakra. Zo graag willen ze helpen! Deze 4e astrale laag kun je zien als hun Engelenvleugels, ze slaan die maar wat graag om anderen heen en vergeten voor zichzelf te zorgen! In die 4e laag ontmoeten ze evenwel alle gedachtevormen die er rondzweven. En dat maakt ze nou juist zo gevoelig. Want in de lucht om ons heen zweven alle gedachtevormen. Wat anderen denken en voelen is onzichtbaar, maar wel aanwezig als trillingen en sfeer. Wat anderen maken zien we. Het heeft een vorm gekregen en dus is het voor ons zichtbaar geworden. Wat ze denken en voelen is echter onzienlijk.

In de workshops leren de deelnemers dan ook hun astrale laag kennen als de verbinding tussen hen en de wereld om zich heen. Het is goed om te weten dat iedereen iets uitstraalt, en dat die uitstraling weliswaar na een tijdje vervliegt in die gedeelde 4e laag, maar eerst altijd een poosje rondzweeft voor het is teruggegeven aan en getransformeerd door dat grote onverwoestbare geheel: het Ein Sof oftewel God, het Al, het universum, de Ene of hoe jij het ook wilt noemen.

We hebben 2 ogen, 2 oren, 2 armen, 2 benen, 2 voeten. Dat betekent tweeheid. Tweeheid betekent verdeeldheid. Waar eenheid is is geen verdeeldheid. Als je wilt dat je energie niet versnippert, is het zoeken naar eenheid de juiste weg: de juiste samenwerking dus tussen je linker en rechterkant. Dit biedt ongelooflijk veel kracht en is de beste bescherming tegen de – voor gevoelige mensen overweldigende- wereld.

Als je goed in je lichaam aanwezig bent en dit ziet als een warm en omhullend lijf, kun je er altijd naar terugkeren na je reizen in de 4e laag. Het vormt je thuisbasis. De principes van deze manier van energetische bescherming leg ik graag uit in deze columns en de workshops. Ik noem ze de Energy Switch. Als je vragen hebt kun je altijd mailen.

De eerstvolgende workshop wordt dit keer gegeven in België, in Kapelle op den Bos.

Volgende maand vertel ik graag over de opbouw van onze externe lichamen (de aura) die zo’n belangrijke rol spelen in onze contacten in de wereld.

Sylvia van Zoeren


Sylvia van Zoeren

Sylvia van Zoeren – Alkmaar (NL)(klik om meer te lezen)

Sylvia van Zoeren is auteur, hypnotherapeute – ze volgde een opleiding Neuro Linguïstisch Programmeren en Hypnotherapie – en werkt met gevoelige kinderen en volwassenen. Zeven jaar geleden startte ze haar fulltime praktijk, omdat ze een nieuwe weg in wilde slaan wat werk betreft.

www.de-praktijk.org

www.energyswitch.nl

Bekijk ook

Ik

Ik, de anderen en de wereld.

Betekent het eind der tijden soms: het eind van onze ongebreidelde materiële creatiekracht? De mens ervaart sinds een paar decennia een kracht in zich die kan maken (en breken). We gaan meer en meer inzetten op de positieve kracht. De negatieve kracht hebben we door en door leren kennen, denk aan de tweede wereldoorlog. Een culminatie van kwade energiëen werd daar zichtbaar!