Home => Lichaam & Geest => Van de bovenste plank! => Anastasia, wie of wat is deze dame?

Anastasia, wie of wat is deze dame?


Anastasia leeft zonder huis en bezittingen teruggetrokken in de Siberische Taiga in volstrekte harmonie met haar omgeving. Zij is nooit naar school gegaan, maar is niettemin op de hoogte van de gebeurtenissen in de wereld en de nieuwste wetenschappelijke ontwikkelingen.
Zij heeft een visie voor de aarde en de mensheid en ze leeft die visie. In 9 boeken, waarvan er tot nu toe 5 vertaald zijn, wordt haar kijk weergegeven op o.a.

  • kinderen (opvoeding en onderwijs)
  • de relatie mens en natuur (milieu)
  • je eigen medicijn (gezondheid)
  • zelfvoorzienend leven in een eigen tuin van een hectare

Anastasia is een jongedame die door Vladimir Megre tijdens één van zijn zakenreizen door de Taiga in Rusland ontdekt werd. Beetje bij beetje realiseert de zeer nuchtere en sceptische man zich dat deze heremiet een gigantische kennis in zich heeft.
Anastasia kende geen school, las geen boeken en verliet zelden of nooit haar open woonplaats in de Taiga. Toch bezit zij een kennis waar naar mijn gevoel geen enkele spirituele leraar of universiteitsprofessor kan aan tippen. Ze werd geschoold door haar grootvader. Het bijzondere is dat deze oude man geen kennis wou overdragen. Hij bracht haar geen informatie, integendeel: hij stelde telkens opnieuw een vraag aan Anastasia. En pas wanneer zij het antwoord vond, kreeg ze de volgende vraag.
Door in stilte, in alle rust en in de prachtige zuivere natuurlijke omgeving stil te staan bij de vragen die ze kreeg, ontdekte Anastasia de sleutel naar de innerlijke wijsheid. Op elke vraag geeft ze een bijzonder wijs antwoord dat ze in zichzelf of in de natuur ontdekt. De boeken zijn wonderlijk mooi en boeiend. Het voelt alsof je na het lezen van dit boek geen stap meer terug kan zetten, alsof er iets in jou ontwaakt wordt, dat zich maar in een richting wil evolueren: naar éénheid en verbinding met de natuur.

De schrijver: Vladimir Megre

De boeken zijn geschreven door Vladimir Megre, die vanwege zijn nuchtere, wetenschappelijke kijk op het leven heel sceptisch blijft. Soms vindt hij haar bijzonder wijs en slim, maar op andere momenten kan zijn wetenschappelijke verstand en door de maatschappij/opvoeding geïndoctrineerde brein/ego niet meer vatten wat Anastasia hem tracht bij te brengen. Op zo’n moment omschrijft hij haar als een ‘dom boswijf’ waar hij zich helemaal in had vergist. Gelukkig blijft het niet enkel bij theorie, maar gaat ook Vladimir in bepaalde belevingen en ervaringen waarbij hij inziet dat deze bijzonder mooie en wijze jonge vrouw toch echt wel waarheid en heel belangrijke informatie mee te delen heeft.

De adviezen van Anastasia, een zaadje als dokter.

Hier volgt een stuk uit het eerste boek waarin Anastasia ons leert hoe we de zaadjes van onze groenten dienen te behandelen:

Anastasia vertelde: ‘elk zaadje dat geplant wordt, bevat een enorme hoeveelheid kosmische informatie, onnoemelijk veel groter dan alle door mensen ontworpen informatiedragers. Zo weet het zaadje tot op de milliseconde nauwkeurig wanneer het weer tot leven moet komen. Het weet wanneer het moet ontkiemen, welke sappen het uit de aarde moet opnemen en hoe het de straling van verschillende kosmische lichamen (zon, maan en sterren) kan benutten. Het weet ook wat voor
soort gewas het moet worden en welke vruchten het moet gaan dragen. De vruchten zijn bedoeld als voedsel voor de mensen. Deze vruchten kunnen – veel effectiever en krachtiger dan alle bestaande en in de toekomst nog door mensen te ontwikkelen medicijnen – helpen met het voorkomen en bestrijden van ziekten van het menselijk lichaam. Het zaad moet daarvoor wel weten in welke conditie dat specifieke lichaam verkeert en voor welke ziekten dat lichaam vatbaar is.
Met andere woorden, de plant dient in contact te komen met de betreffende persoon om aan zijn vruchten tijdens het rijpingsproces de juiste hoeveelheid van de benodigde bestanddelen mee te kunnen geven die nodig zijn voor het genezingsproces.’
Om dat contact tot stand te brengen en het zaad van de komkommer, de tomaat, of welke plant dan ook die men gaat verbouwen, in de gelegenheid te stellen de benodigde informatie op te nemen, raadt Anastasia de volgende procedure aan:
Neem voordat de zaden geplant worden, één of enkele droge zaden – dus niet eerst bevochtigen of weken – en houd deze ten minste negen minuten in je mond, onder de tong.
Houd ze vervolgens ongeveer een halve minuut tussen je handpalmen, terwijl je blootsvoets op het zaaibed staat. Open vervolgens de handpalmen, breng het zaad naar de mond en adem de lucht die je in je longen hebt uit over het zaad. Met verwarmende uitademing nemen de piepkleine zaadjes informatie op
over alles wat er in het lichaam gaande is.
De volgende stap is dat je het zaad een halve minuut in je geopende handpalmen houdt, zodat het kennis kan maken met de hemellichamen. Het zaad kan nu het moment van ontkiemen bepalen. De sterren zullen daarbij helpen en de kiemen van het benodigde licht voorzien.
Nu kan het zaaigoed gezaaid worden. Geef het zaad niet meteen water, dat zou de informatie van de vloeistoffen uit de mond en de handen wegspoelen. Het beste is om het zaaibed pas na drie etmalen te besproeien.
Het zaaiproces moet worden uitgevoerd op dagen die daar volgens de maankalender (de mensheid beschikt daar al eeuwenlang over) geschikt zijn. Vroeg zaaigoed kan beter tegen niet-begieten dan laat zaaigoed. Te vroeg zaaien is niet zo erg als te laat zaaien, als er tenminste niet gesproeid wordt.
Vroeg zaaien als de grond nog vochtig is, is het beste. Wied ook niet al het onkruid dat samen met het zaaigoed opkomt. De rest kan kort worden afgeknipt, om de wortels van het zaaigoed niet te beschadigen.

Volgens Anastasia zal het zaad op deze wijze de maximale hoeveelheid informatie opnemen over de persoon in kwestie. Tijdens het groeiproces neemt de plant dan de energie op – uit de aarde en de kosmos – die bevorderlijk is voor die specifieke persoon. Het onkruid mag niet verwijderd worden, omdat het daar niet zonder reden groeit. Sommige soorten behoeden de plant voor ziekten, andere kunnen aanvullende informatie leveren. Verder is het noodzakelijk om tijdens de groei regelmatig in de buurt van de plant te verkeren en deze minstens één keer bij volle maan aan te raken.

De op deze wijze geteelde gewassen kunnen volgens Anastasia, als ze worden gegeten door degene die de planten verzorgde, hem of haar volledig van iedere ziekte genezen. Ook vertragen ze het verouderingsproces van het lichaam, helpen ze de mens los te komen van slechte gewoonten en verslavingen, doen ze de verstandelijke vermogens aanzienlijk toenemen en brengen ze innerlijke vrede teweeg. De werking is het krachtigst als ze binnen drie dagen na de oogst geconsumeerd worden. Het is raadzaam om deze procedure te doorlopen met alle gewassen die in de moestuin gezaaid worden. Het hoeft niet met alle komkommers of tomaten, maar bijvoorbeeld met enkele plantjes per soort gewas. De op deze wijze geteelde planten zullen niet alleen qua smaak verschillen van de andere. Chemische analyse zal uitwijzen dat ook de samenstelling anders is.

Voor het aanplanten van stekjes, jonge bomen etc., geldt het volgende advies: maak het pootgat met blote handen of woel op zijn minst met blote handen en voeten door de aarde in het gat. Spuug vervolgens in het gat. Op mijn vraag ‘waarom’, legde Anastasia uit dat door het zweten van de voeten allerlei stoffen worden afgescheiden (waarschijnlijk gifstoffen), die informatie geven over de toestand van het lichaam. De stekjes ontvangen deze informatie en geven deze door aan hun vruchten die vervolgens de strijd aanbinden met eventuele kwalen. Anastasia raadde dan ook aan om zo nu en dan met blote voeten door de moestuin te lopen.

Uit: ‘Anastasia, de zoemende ceder’ door Vladimir Megre.Boeken van Anastasia kopen?De boekenreeks van Anastasia (momenteel 5) kan je online bestellen, die ongetwijfeld in je boekenkast thuis horen!

Bekijk ook

Zeven wegen naar een gelukkig leven - Deepak Chopra

Zeven wegen naar een gelukkig leven – Deepak Chopra

Hoe zou het zijn als je de kinderen in je leven 7 wetten kon leren die hen hielpen op weg naar een gelukkig leven? Deeprak Chopra presenteert hier de 7 lessen die iedereen zou moeten leren, nog voordat je tot 7 leert tellen! Chopra geeft ons met dit prachtig geïllustreerde boek de handvaten om deze wijze wegen aan elk mens - jong of oud - over te dragen.