Aanbidden => Advocaat


Aanbidden

Dromen dat je iets of iemand aanbidt, wijst erop dat je teveel aandacht aan deze persoon besteedt of aan wat het voorwerp vertegenwoordigt. Deze droom kan ook betekenen dat je open staat-, of ontvankelijk bent voor invloeden van buitenaf.


Aandelen

Wanneer je droomt over de aandelenmarkt, vertegenwoordigt dit de ups en downs in je leven. Deze droom kan ook verwijzen naar risico’s die je bereid bent te nemen.


Aanhangwagen

Een droom over een aanhangwagen suggereert dat je je overbelast voelt. Je hebt een grotere last op je schouders dan je hoeft te hebben. Deze droom zou ook aan kunnen geven dat je meer een volger dan een leider bent.


Aanraken

Dromen waarin je iets of iemand aanraakt, duiden erop dat je tracht je gevoelens te communiceren en op een behoefte aan contact. Je zou ook een situatie proberen te evalueren of informatie te verzamelen over je omgeving.


Aanval

Als je droomt dat je iemand aanvalt, suggereert dit dat je slechte humeur en temperament ertoe kunnen leiden dat je iemand kwaad doet. Je laat opgekropte frustratie en boosheid los. Je hebt het gevoel dat je onrecht is aaangedaan. Dergelijke gevoelens zijn makkelijker in een droom te uiten dan in het echte leven.


Aap

Als je droomt over apen, duidt dit op teleurstelling, ondeugendheid en valsheid. Een andere uitleg zou kunnen zijn dat je nodig wat dient te kalmeren. De aap kan tevens verwijzen naar je wilde innerlijke kant, met name het sexuele aspect.


Aardappel

Een aardappel staat symbool voor luiheid en/of domheid. Als je aardappelpuree ziet of eet in je droom, is dit een aanwijzing dat je je bezorgd maakt over financiele zaken.


Abdij

Een abdij in je droom betekent spiritualiteit, peace-of-mind en bevrijd worden van angst. Je ben tevreden. Voor jou is er altijd hulp beschikbaar.


Abnormaal

Dromen over abnormale dingen geeft aan dat je binnenkort een oplossing vind voor problemen die je gedachten al een poosje in beslag hebben genomen. Iets dat er abnormaal uitziet vraagt om specifieke aandacht. Iets in je leven stemt niet overeen met hoe jij voelt hoe het zou moeten zijn.


Aboriginal

Een aboriginal in je droom vertegenwoordigt je ongetemde, natuurlijke zelf en onschuld. Je zou meer in contact moeten komen met je intuitie en aangeboren kracht. Dit droomsymbool kan ook betekenen dat je te emotioneel bent of geen grenzen meer kent. Je kan je gevoel van welbehagen kwijtraken als je niet beter jezelf leert beheersen.


Abortus

Als je droomt dat je een abortus ondergaat, wil dit zoveel zeggen dat je jezelf hindert en je eigen groei in de weg staat. Je twijfelt om een nieuwe weg in je leven in te slaan. Deze droom kan uiteraard ook slaan op een abortus die je in het echte leven hebt ondergaan. In dat geval is deze droom een manier om met dit trauma om te gaan en een begin van het natuurlijk helingsproces en zelfacceptatie.


Abscess

Een droom waarin je een abscess hebt, geeft aan dat iets geuit moet worden.


Accordeon

Als je de muziek van een accordeon hoort in je droom, duidt dit erop dat amusement en plezier je gedachten zullen afleiden van een trieste en deprimerende situatie. Als je zelf accordeon speelt in je droom, suggereert dit dat intense emoties zorgen voor fysieke belasting en moeheid.


Accupunctuur

Als je droomt dat je met accupunctuur behandelt wordt, duidt dit erop dat je behoefte hebt om verzorgd te worden. Je zou je energie moeten steken in ander zaken.


Accupunctuur

Als je droomt dat je met accupunctuur behandelt wordt, duidt dit erop dat je behoefte hebt om verzorgd te worden. Je zou je energie moeten steken in ander zaken.


Achtbaan

</P>

Als je droomt dat je in een achtbaan rijdt, suggereert dit dat je onstabiel gedrag vertoont. Dit gedrag kan veroorzaakt zijn door een situatie, of omdat je het mischien wel over jezelf hebt afgeroepen. Het is heel wel mogelijk dat je in het echte leven regelmatige ups en downs hebt.


Achtervolgd worden

Achtervolgd worden is een veel voorkomende droomverschijnsel. Het vindt zijn oorsprong meestal in angsten uit het dagelijkse leven. Achtervolgingsdromen geven mogelijkerwijs aan hoe je met angst en stress omgaat. (Weg)rennen is een instinctieve reactie wanneer er gevaar dreigt. Een typisch scenario van een achtevolgingsdroom is dat iemand je volgt die je kwaad wil doen, of je zelfs wil vermoorden. Je rent dus weg, je verstopt je of je probeert de achtervolger te slim af te zijn. Vraag jezelf eens af wie degene is die je achtervolgt, zodat je inzicht krijgt in de bron van je stress of angst.


Acrobaten

Wanneer je droomt over acrobaten, suggereert dit dat je belemmert wordt in het uitvoeren van een taak als gevolg van je angst voor vreemden. Dromen waarin je samen optreedt met acrobaten duiden erop dat het gekonkel van je rivalen ondragelijk vervelend aan het worden is.


Acteur / actrice

Een acteur of actrice in je droom vertegenwoordigt je zoektocht naar plezier. Bewondering voor een specifieke beroemdheid zou kunnen betekenen dat je ook graag enkele fysieke- of karaktereigenschappen van deze persoon zou willen hebben. Wie is deze acteur/actrice en welke eigenschappen vind je zo aantrekkelijk? Dit zouden dezelfde eigenschappen kunnen zijn die je van jezelf zou moeten leren aanvaarden.


Adam en Eva

Als je een vrouw bent en droomt over Adam en Eva suggereert dit dat je het mannelijke aspect van je karakter negeert. (Voor mannen is dit precies andersom) Adam en Eva zijn klassieke voorbeelden van de animus en anima. Een andere uitleg is dat de droom aangeeft dat een gebeurtenis in je leven ervoor zorgt dat je alle hoop kwijt raakt, net als je kans op succes.


Adder

Een adder symboliseert een sluw of gewiekst persoon: iemand die niet vertrouwd kan worden. Het kan ook iets of iemand vertegenwoordigen dat uit je handen geglipt is.


Aders

Als je je aders ziet in je droom, vertegenwoordigt dit een uitdaging die dient om je te testen. Deze droom kan suggereren dat je dingen niet voor vanzelfsprekend moet aannemen, zeker wanneer ze makkelijk aan lijken te waaien.


Adoptie

Als je droomt dat jij of anderen een kind adopteren, duidt erop dat je iets nieuws en anders onderneemt. Vraag bij jezelf eens af wat je precies mist in je leven om je gelukkig te worden. Als je droomt dat je geadopteerd bent, suggereert dit dat je op zoek bent naar het kind in jezelf


Adres

Wanneer je droomt over je oude adres, suggereert dit dat je van het verleden zou moeten leren. Dromen over een nieuw adres duiden op een behoefte aan verandering.


Advertentie

Een droom waarin je door advertenties bladert, suggereert dat een je onderbewuste je iets duidelijk wilt maken. Let op de aard van de advertenties om te bepalen welk gedeelte van je leven aanvaard zou moeten worden om zo verder te groeien.


Advies

Als je droomt dat je advies krijgt, suggereert dat je zou moeten luisteren naar je instinct en boerenverstand. Dromen waarin je advies geeft, duidt erop dat je de wijsheid / kennis hebt om anderen te helpen.


Advocaat

Een droom waarin je een advocaat bent, staat voor trouw aan je eigen principes en loyaliteit aan je vrienden.

Bekijk ook

Auto => Autogordel

Als je droomt dat je een auto bestuurt, is dit een verwijzing naar je ambitie, …