Home => Lichaam & Geest => Van de bovenste plank! => De Weg naar Boven is hobbelig van Paulus Peeters

De Weg naar Boven is hobbelig van Paulus Peeters


Dit is het verhaal van mijn struggle for life, met als leidraad: mijn zoektocht naar spirituele rijkdom en innerlijke rust. Dat is altijd de prioriteit in mijn leven geweest, al ging dit gepaard met veel opofferingen en verlies. Desondanks blijf ik na zestig jaar in dit leven bij mijn standpunt: geestelijk inzicht neem ik mee, al de rest moet ik achterlaten. Geest keert terug naar geest, stof blijft bij stof. De subtitel is: “Mijn paranormale Avonturen” en ik heb inderdaad de meest ongewone gebeurtenissen van mijn leven gebundeld in dit boek, teneinde het spannender te maken voor de lezer. Ik hoop dat ik daarin geslaagd ben en dat mijn voorbeeld anderen mag inspireren om ook verder te kijken dan het alledaagse. Er is nog zoveel wonderlijks te ontdekken, dat aan onze gewone zintuigen ontsnapt! Sta er voor open en laat je verrassen, zoals ik het al zo dikwijls heb mogen meemaken. Dankbaar voor zoveel wonderlijke ervaringen. Paulus Peeters

Voorwoord boekbespreking;

Als recensent maak ik het me zelf niet altijd naar zin om een boek te bespreken voor plaatsing. En is het soms nodig om een boek vanuit een ander oogpunt te bezien dan ik mezelf heb aangeleerd.

Hoe en waarop beoordeel ik nu een boek? Dat is natuurlijk teveel om nu te benoemen.Een kleine uitleg over “de boeken van nu; in eigen beheer uitgeven”, wil ik wel kwijt!

“Dit boek”, zou vanuit “mijn oud patroon van lezen en beoordelen” best afgewezen kunnen worden, mits ik niet even de tijd nam, om het vanuit een ander gezichtspunt te lezen. Tegenwoordig worden boeken in eigen beheer uitgegeven en mis ik vanuit de oude, maar zeker geliefd patroon,” de werkwijze van een uitgever”. En was het voor mij nodig over te schakelen naar een vernieuwd inzicht, dat tijd ook vernieuwing brengt bij het schrijven van een boek. Een nieuwe werkwijze voor het uitgeven van een boek kan mij niet altijd bekoren, en zal er ook wel eens een boek afgekeurd worden voor plaatsing. Voor mij is een goede schrijfstijl (zonder al teveel taal- en grammatica fouten), spanning en goede opbouw, zeker een eerste vereiste voor een boek. Een reden voor afwijzing kan bij mij bv. het volgende zijn; als in een boek verwijst naar verleden tijd, bv. de middeleeuwen, dan is het in mijn beleving nodig, dat het” taalgebruik van tegenwoordig”, niet toegepast wordt in de middeleeuwse tijd.

Het boek van Paulus Peeters voldoet zeker aan bovengenoemde voorwaarden van een “goed boek”.

Natuurlijk is het uiteindelijk de lezer, die bepaalt op welke plank in de boekenkast dit boek komt te staan. En hoop ik wel dat de lezer ook even de tijd neemt, om “het vernieuwde schrijven” een kans te geven. Ik bewonder Paulus zijn oprechtheid van schrijven, waarin hij zichzelf heel kwetsbaar heeft opgesteld.

Het boek is autobiografisch, met voornamelijk “de paranormale weg” van de schrijver beschreven. Wat ik erg leuk vind van dit boek, is dat de schrijver zijn Moedertaal “het Belgische” gebruikt. Voor mij was het erg plezant te lezen.

Een paar hoofdstukken uitgelicht;

Hoofdstuk 2; Meer tussen Hemel en Aarde,

In dit hoofdstuk wordt veel verteld over de schrijver zijn “uittredingen”, het bewust zijn van “bewegen in een andere dimensie”.

Vb 1; op een morgen ben ik weer eens op stap; ik vlieg over de omgeving van mijn huis en passeer toevallig het huis van een tante, dat echter op dat moment niet meer bewoond is en er zelfs half afgebroken bij staat. In de situatie van dat moment echter, is het huis intact en er staat zelfs een aangetrouwde nicht buiten de ramen te kuisen. Ik stop en vraag of zij wil proberen om onze ontmoeting goed in zich op te nemen, zodat ze zich dit zal herinneren als zij wakker wordt. Van de rest van het gesprek herinner ik mij momenteel niets meer. Diezelfde dag bel ik haar op om te vragen of zij nog weet dat ik met haar gebabbeld heb, of dat zij heeft staan poetsen. Het antwoord is ontkennend.

Vb 2; het is op een wintermorgen omstreeks 9 uur als ik vertrek, het heeft gesneeuwd en ik concentreer mij krampachtig op de baan voor mij in het besef dat hij (buurman) maar even voorbij de eerste bocht woont. Het vergt echter een grote mentale inspanning om dit vol te houden, maar eens voorbij de bocht zie ik zijn huis en vlieg er in één ruk naartoe. Ik meen net via de muur aan de straatkant binnen te vliegen, als ik hem zie buiten komen via zijn rechter garagepoort. Het volgende moment bevind ik mij recht boven hem, zie dat hij een donkerblauwe anorak draagt en iets met de sneeuw doet. In een opwelling wil ik hem mijn aanwezigheid laten voelen door snel langs hem heen te vliegen. Het gevolg is dat ik onmiddellijk in mijn bed beland! Een uurtje nadien vraag ik of hij even de tijd heeft en op mijn vraag naar het voorgaande, in de hoop op bevestiging, herinnert hij zich dat hij de rechter garagepoort heeft geopend en de sneeuw daar heeft weggeschopt! En bevestig hij ook het dragen van een blauwe anorak.

“Veel voorbeelden van ervaringen van “uittreden ” worden in de eerste hoofdstukken beschreven. De schrijver is in die fase op zoek naar zijn bevestiging van deze belevenissen, genoemd als vliegen of uittreden.

Hoofdstuk 6; Contact met overledenen, via het geschreven woord;

Dit is één van de meest gebruikelijke manieren om in contact te komen, met zoals de schrijver benoemt; gene zijde en dit via hulp van een medium.

Een sessie uit 1988;

De vriendin had graag haar grootmoeder gesproken en het medium ging na een tijdje in een soort trance, waarbij haar hoofd langzaam op haar borst zonk, haar ogen gesloten waren, zodat zij de indruk gaf in slaap gevallen te zijn. Ineens begon zij met grote gebaren van haar linkerarm en met gebalde vuist over de tafel te bewegen. Ik begreep wat de bedoeling was en vroeg de dochter des huizes om snel potlood en papier te halen! Het potlood werd in de gesloten vuist van de moeder” het medium” geduwd, een bloknoot geplaatst en begon het medium met hanenpoten te schrijven.

Verder worden er nog diverse ervaringen beschreven met behulp van kaartleggen, pendelen en in contact komen via dromen. Ik vermeld als recensent, dat dit wel de ervaringen zijn van de persoon Paulus Peeters, want elk ander zal zijn “eigen interpretaties” hebben op de zoektocht naar “wat er meer zou kunnen zijn, tussen hemel en aarde”.

Uit hoofdstuk 11, opleiding tot Lichtwerker

Kracht – Wijsheid – Liefde.

Deze alinea vind ik persoonlijk erg mooi verwoord. Wanneer kun je werkelijk “ Lichtwerker” ZIJN? Toch altijd naar ”het zijn” van en in het moment.

Kracht alleen, zonder wijsheid en liefde; de bullebak die iedereen naar zijn/haar pijpen wil laten dansen, maar meer door krachtintimidaties, dan door respect.

Wijsheid alleen, de dorpsfilosoof met wereldvreemde ideeën. Doordat liefde ontbreekt, zijn zijn/haar ideeën raar en het gemis aan kracht maakt haar/hem ongeloofwaardig.

Liefde alleen, de goede ziel die zichzelf leeg geeft en waar altijd geprofiteerd wordt door de een of de ander.

Er worden in dit hoofdstuk meerdere combinaties uitgelegd.

Verder beschrijft Paulus zijn opleidingen en ervaringen op meditatie gebied.

Met dit boek heeft de schrijver mij in duidelijkheid zijn “ hobbelige paranormale weg” laten zien en voelen. En wens ik hem de innerlijke rust toe welke hij zo verlangt.

Er zal Vrede zijn als er Vrede is in U.

Dankjewel Paulus Peeters,

Trijntje ter Horst

Het boek kan je online bestellen bij Lulu

Bekijk ook

Zeven wegen naar een gelukkig leven - Deepak Chopra

Zeven wegen naar een gelukkig leven – Deepak Chopra

Hoe zou het zijn als je de kinderen in je leven 7 wetten kon leren die hen hielpen op weg naar een gelukkig leven? Deeprak Chopra presenteert hier de 7 lessen die iedereen zou moeten leren, nog voordat je tot 7 leert tellen! Chopra geeft ons met dit prachtig geïllustreerde boek de handvaten om deze wijze wegen aan elk mens - jong of oud - over te dragen.