Home => Lichaam & Geest => Van de bovenste plank! => GOOZZE, een kleurrijke expeditie door jezelf – Marcel Dekker

GOOZZE, een kleurrijke expeditie door jezelf – Marcel Dekker


Vragen over ons leven hebben we zo nu en dan allemaal! Deze kunnen o.a. te maken hebben met je loopbaan, je relatie, je studie, de opvoeding van je kinderen of je lichamelijke of geestelijke gesteldheid. Het vinden van een bevredigend antwoord staat of valt met het gebruik van een goed stuk gereedschap. Goozze is een krachtig en exact hulpmiddel waarmee je je vragen concreet, doelgericht en treffend te lijf kunt gaan en heeft het verrassende karakter van een ontdekkingsreis.

Het systeem is opgebouwd rond 21 kleurpatronen die over vier series zijn verdeeld. Per serie bepaal je welke kleurpatronen je voorkeur hebben. Ieder kleurpatroon en de plaats van je keuze heeft een karakteristieke betekenis. Aan de hand van de door jou gekozen combinaties krijg je zicht op jouw specifieke talenten en kwaliteiten, de wijze waarop je omgaat met relaties en welke vaardigheden je inzet voor je werk of voor de activiteiten die je onderneemt. De expeditie laat je zien hoe de eerste fasen van je leven hierop van invloed zijn geweest. Het brengt je in contact met de invloed van je ouders en je voorouders. Het maakt duidelijk hoe je je beide hersenhelften gebruikt en op welke gebieden van je leven weerstand en compensatie een rol spelen.

De belangrijkste bouwstenen van dit systeem zijn zo bij elkaar gezet dat je Goozze alleen kunt doen of samen met iemand die je beter wilt leren kennen, zoals je partner, kinderen, ouders, vrienden, buren, leerlingen, leraren, klasgenoten of collega’s op je werk.

een voorbeeld van een aantal gebruikte kleurpatronen

GOOZZE in de praktijk

Met behulp van Goozze zijn de afgelopen acht jaar honderden mensen begeleid bij het beantwoorden van de meest uiteenlopende levensvragen. Voor hen heeft het werken met Goozze dikwijls geresulteerd in een andere kijk op het eigen leven en het inslaan van een nieuwe richting voor de toekomst. Op het werkvlak kunnen mensen beter omgaan met een bestaande situatie of bewustere keuzes maken voor een volgende stap in hun loopbaan. In relaties begrijpen partners meer van zichzelf en van elkaar. Ze ervaren meer zelfvertrouwen om binnen een relatie zichzelf te kunnen zijn. Mensen krijgen inzicht in de achtergronden en oorzaken van hun huidige situatie en zelfbeeld. Ze komen meer in contact met hun eigen creativiteit en gevoel van balans.

GOOZZE achtergrond

Goozze is ontstaan uit de vraag hoe het komt dat we zijn, reageren en handelen, zoals we dat doen. De bedenker van Goozze, Marcel Dekker werkte voor talloze organisaties en initiatieven in de kunstenwereld, de welzijnssector en het bedrijfsleven en werd vooral geraakt door de mensen die hij daar ontmoette en door wat hen bezielde. Wat beweegt iemand om juist deze baan te kiezen, – op deze manier met zichzelf en anderen om te gaan, – zo een organisatie te leiden of – zich vooral in die richting te ontwikkelen? Marcel volgde opleidingen en cursussen op het gebied van projectmanagement, coaching en zelfonderzoek en las honderden boeken op het vlak van psychologie, geneeskunde, meditatie, klank ritme, antropologie en kunst. De belangrijkste inspiratie vond hij in verschillende optieken over de elementen Ether, Lucht, Vuur, Water en Aarde. Vanuit deze inspiratie ontwikkelde hij het systeem, zoals je het nu in het boek en op internet kunt lezen en ervaren.

De naam Goozze is bedacht door Marcel naar aanleiding van een droom die hij hadwaarin een gans aan hem de weg wees. Goozze is een verbastering van het engelse woord voor gans; goose. Ganzen trekken in familieverband of grote troepen en manifesteren zich op hun reis als opmerkelijk sociale dieren.In Indiais de gans (hamsa) alssymbool verbonden aan Sarasvati, de godin van kunst en wetenschap.Hamsa of Aham Sa betekent zoveel als “Ik Ben”. In de christelijke Keltische traditie staat “the wild goose” voor de heilige geest. Het nederlandse woord gans is etymologisch verbonden aan de begrippen gezond, genezen en heel.

Foto:Marcel Dekker

GOOZZE voordelen

  • Goozze is snel. Je hoeft geen honderden vragen te beantwoorden. Via internet heb je binnen drie minuten al een eerste beeld over jezelf.
  • Goozze is minder gevoelig voor het forceren van een gewenste uitslag.
  • Goozze is onder begeleiding goed inzetbaar bij mensen die “taal” minder beheersen.
  • Goozze is onder begeleiding goed inzetbaar bij kinderen vanaf 8 jaar.
  • Goozze werkt niet vanuit een typologie, maar maakt een dynamiek zichtbaar tussen de kwaliteiten Denken, Intuïtie, gevoel en Fysiek en de vermogens tot Ontvangen en Geven, die ieder mens ter beschikking heeft, maar net even anders gebruikt.
  • Goozze maakt niet alleen de dynamiek zichtbaar, maar geeft tevens ingangen over het ontstaan ervan.
  • Goozze is een van de weinige systemen die in haar benadering en uitkomsten specifiek rekening houdt met de verschillen tussen vrouwen en mannen.


Meer informatie:

Indien je meer informatie wenst over de methode “Goozze” van Marcel Dekker of je wenst hem te contacteren, kan je dit doen door hem te contacteren op onderstaande link “Contacteer mij” te klikken.

Je kanhet boek ook bestellen:

GOOZZE, een kleurrijke expeditie door jezelf
Marcel Dekker
ISBN: 9789077219379
Pagina’s: 156
Prijs: 22.50 €
Klik hier of op de afbeelding om het boek te bestellen.

Bekijk ook

Zeven wegen naar een gelukkig leven - Deepak Chopra

Zeven wegen naar een gelukkig leven – Deepak Chopra

Hoe zou het zijn als je de kinderen in je leven 7 wetten kon leren die hen hielpen op weg naar een gelukkig leven? Deeprak Chopra presenteert hier de 7 lessen die iedereen zou moeten leren, nog voordat je tot 7 leert tellen! Chopra geeft ons met dit prachtig geïllustreerde boek de handvaten om deze wijze wegen aan elk mens - jong of oud - over te dragen.