Home => Lichaam & Geest => Van de bovenste plank! => Het “Ei” van Bert Janssen is gelegd

Het “Ei” van Bert Janssen is gelegd


De ontmoeting met Bert Janssen zal vandaag 17-04-2009 gaan plaats vinden. De man die zichzelf auteur, onderzoeker en ontdekkingsreiziger noemt. Maar hij is veel meer dan dat hij zich benoemt in dit moment. Het zou eigenlijk wel eens kunnen dat hij volgende week of later, iets toevoegt of wijzigt aan zijn bewoording die hij voelt die hij is “in dat en het” moment.

Waarom ik de datum als eerste noem in dit interview, heeft te maken met een paar interesses van Bert; Wiskundige berekeningen, het bestuderen van patronen en structuren.

Ook Numerologie, de leer van de getallensymboliek. Deze wordt wel tot de pseudowetenschap, esoterie, of occultisme gerekend. De datum van vandaag heeft als eindgetal vijf; het getal wat in de symboliek wordt genoemd als één van de getallen die als grondslag ligt aan de wereldorde. Het geen vertaald kan worden naar het pentagram.

Hopelijk draagt deze dag iets bij aan het ordenen van.

Mijn intentie van deze ontmoeting was; wat fijn zou het zijn, als het gesprek in harmonie zou verlopen. Ik had me niet voorbereid om vragen op papier te zetten.

Het zou de bedoeling zijn de lezer mee te laten lopen, om de mens Bert een klein beetje te ontmoeten. Ik zeg een” klein beetje”, want wat is deze man “ gezegend’ met de nieuwsgierigheid naar kennis in vormen, taal, kunst en wetenschappen enz. enz.

Je kunt op zijn website heel veel aan informatie vinden, van deze veelzijdige man.

Maar wat deze ontmoeting nou zo bijzonder maakte voor mij, is te mogen ervaren dat hij uitstekend de balans en harmonie kan laten zijn. Natuurlijk kan ’k alleen voor mezelf spreken, want elk ander mens zal Bert op zijn eigen wijze ervaren.

We waren het beiden eens, het gesprek te hebben in een natuurlijke omgeving en niet in de drukke stad.

Het park dicht bij het station was een prima optie! Voor we aan de wandeling en het gesprek konden beginnen werden we heel even geconfronteerd, met geduld hebben in druk verkeer en het gebruik van Tom Tom, de elektronische wegwijzer. Deze kent niet altijd de voordeligste route, helaas! Wel leuk om te ervaren dat we binnen de moderne technologie onze hersens kunnen overgeven aan vernuft. En dan komen we natuurlijk uit op technologie en of deze nu wel zo modern is. Zijn er” anderen”, die een grotere technologie kennen die iets met Graancirkels en het ontstaan ervan kunnen verwoorden, of een poging er toe wagen.

Tijdens het gesprek blijkt dat Bert een eigen visie heeft over het ontstaan van de graancirkels.

Dan benoemt hij de negatieve wet van de thermodynamica. Heel duidelijk kan hij dit uitleggen in zijn boek.

Ook vertelt hij over zijn interesse voor de geometrie en de werking die de vormen van de graancirkels op mensen kunnen hebben.

Voor mij is het interessant, dat zijn visie anders is dan informatie over graancirkels, welke ik in diverse boeken heb gelezen. Meestal wordt er uitgelegd dat de graancirkels een link hebben met Ufo’s.

Door dit afwijkende antwoord ben ik toch wel verrast over Bert zijn uitleg.

In zijn nieuwste boek Sophia’s Ei, kan hij vakkundig uitleggen over zijn visie van o.a. leven en wetenschap.

Dit boek is zo de moeite waard om te lezen. Met plezier heb ik genoten van Bert’s visie over Mystieke onderwerpen, verzamelt met een dosis goede uitleg, en is het tevens een spannend ” Roman” geworden, zoals hij het boek noemt!

Hij geeft de mens ruimte, het verhaal zelf te interpreteren, wat een kunst op zich is, dat in een boek te laten gebeuren.

Een echte creativiteit; om oude kennis en mystiek in een spannend verhaal te gieten.

Bert JanssenTijdens de wandeling door het prachtige park kwamen we op een gegeven moment uit bij een verhoogde heuvel, waar in een cirkel bomen waren geplaatst en met de mogelijkheid om op de stenen banken, even te genieten van een moment van jawel!, vormen en getallen.

Bert wilde graag het aantal bomen van de cirkel kennen. Opgeteld zijn het elf bomen, waarvan één als enige de weg naar binnen had genomen in groei, zijn kruin steekt dan ook in het midden met volle glorie in de lucht.

Zo kwamen we in de cirkel uit op kennis betreffende informatie van stenen, dat de oude sjamanen de rotswezens kennen, die informatie kunnen geven aan degene die daar voor openstaan.

Het zijn uiteindelijk momenten van geschiedenis, van vervlogen tijden.

En natuurlijk rijst dan de vraag op; waar we als mens, onze wijsheid en mystieke ervaringen vandaan halen. Of er een God bestaat, wie wij zijn als mens, binnen dit Grote Geheel.

Bert verhaalt in zijn boek heel veel vanuit ook de oude kennis en vertaalt deze voor hem, naar deze tijd.

Hij ziet het leven ook grappend als een speeltuin, waar we allemaal ons eigen spel spelen met onze eigen spelregels. Wel heeft hij een heel aparte uitleg hoe hij het schepping- verhaal met God de Schepper ziet.

En deze versie had ik nog niet eerder gehoord. Er bestaan zoveel scheppingsverhalen, elke religie of cultuur kent zijn eigen verhaal.

Waar Bert zijn rol ziet als speler en leraar, is het geven van o.a. workshops over mystiek kennis, wetenschap, geometrie enz. die hij in de Mystieke school Oroloro wil aanreiken. Bert wil kennis aanreiken, hoe je je “eigen god” kunt worden en je eigen leven kunt creëren.

Natuurlijk wens ik hem daar veel geluk, liefde en kracht mee toe, want als elk mens toch eens zijn eigen geluk en vrede weet te creëren in het leven. Zou de wereld er dan gaan uitzien zoals we als mens hopen.? In vrede met zichzelf, mede mens en alle levende wezens! Wat zou dat een wondere wereld worden.

De weg naar het einde van het gesprek kwam in zicht en was het afscheid geen echt afscheid voor mij.

Het was een werkelijke verrijking in de ontmoeting met een gevoelig en kennisvolle man.

Hij gaf mij zijn nieuwste boek gesigneerd mee; Zolang je het licht volgt, loop je altijd een stap achter Wees het licht!

Deze wijze woorden neem ik natuurlijk graag mee om ze ook weer door te geven.

Er komt een vervolg op dit boek, zo mocht ik dit mededelen!

Nog meer van Bert zijn interesses zijn te vinden op zijn website. www.bertjanssen.nl

Dankjewel Bert,

Trijntje ter Horst

Bekijk ook

Zeven wegen naar een gelukkig leven - Deepak Chopra

Zeven wegen naar een gelukkig leven – Deepak Chopra

Hoe zou het zijn als je de kinderen in je leven 7 wetten kon leren die hen hielpen op weg naar een gelukkig leven? Deeprak Chopra presenteert hier de 7 lessen die iedereen zou moeten leren, nog voordat je tot 7 leert tellen! Chopra geeft ons met dit prachtig geïllustreerde boek de handvaten om deze wijze wegen aan elk mens - jong of oud - over te dragen.