Home => Lichaam & Geest => Van de bovenste plank! => In lak’ech Mayakalender 2009 – Ronald Bos

In lak’ech Mayakalender 2009 – Ronald Bos


Een Cholq’ij (Tzolkin) wandkalender en handleiding in één

De laatste jaren neemt de belangstelling voor de Maya’s enorm toe en dat is niet voor niets. 21 december 2012, wanneer de Mayakalenders aflopen, is niet meer zo heel ver weg. De Dreamspell/Wavespell of 13 Manenkalender is wereldwijd bekend geraakt als ‘de Mayakalender’. Toch is deze kalendertelling pas in de jaren ’90 door José Argüelles ontworpen en nooit door de oude Maya’s gebruikt. Er bestaat een kalendertelling die al bijna 3000 jaar ononderbroken gebruikt wordt door de traditionele Mayastammen. De traditionele telling is in Nederland nauwelijks bekend en vormt de basis van de In lak’ech Mayakalender.

Deze kalender neemt je mee naar de levenswijze van de Mayabegroeting ‘In lak’ech’, wat ‘ik ben een andere jij’ betekent.

In lak’ech is een morele code, een manier van leven. Niet alleen toon je eerbied aan mensen onderling, maar aan alle levensvormen in onze kosmos.

De naam ‘kalender’ dekt hier niet helemaal de lading. De In lak’ech Mayakalender siert niet alleen ruim een jaar lang de wand, maar is er ook een om actief mee aan de slag te gaan; het is een wandkalender en handleiding in één. Om uit te leggen hoe de Mayakalender in het dagelijks leven gebruikt kan worden, zijn voor betekenissen en interpretaties zowel traditionele als Dreamspell bronnen geraadpleegd.

Auteur Ronald Bos kreeg waardevolle informatie van o.a. een Mayapriester/astroloog uit Guatemala en van schrijfster Aluna Joy Yaxk’in. Hierdoor bevat de kalender alle basisingrediënten van de Cholq’ij (Tzolkin) en slaat hij een brug tussen twee (interpretatie)stromingen.

Nieuwkomers op dit gebied zullen de In lak’ech Mayakalender gemakkelijk begrijpen en aangemoedigd worden zich erin verder te verdiepen.


Je kandeze kalender ook bestellen:

In lak’ech Mayakalender
Ronald Bos
ISBN: 9789090233154
Pagina’s: 40
formaat: Gebonden harde kaft
Onderwerp: Mayakalender, Tzolkin, Persoonlijke ontwikkeling

Pubicatie Datum: 04/09/2008
Uitgeverij: 7 Men
Prijs:27,00 €

Klik hier of op de afbeelding om naar de boekenwinkel te gaan


Je kan ook de promotiefolder downloaden voor een meer uitgebreidere informatie met afbeelding:

Bekijk ook

Zeven wegen naar een gelukkig leven - Deepak Chopra

Zeven wegen naar een gelukkig leven – Deepak Chopra

Hoe zou het zijn als je de kinderen in je leven 7 wetten kon leren die hen hielpen op weg naar een gelukkig leven? Deeprak Chopra presenteert hier de 7 lessen die iedereen zou moeten leren, nog voordat je tot 7 leert tellen! Chopra geeft ons met dit prachtig geïllustreerde boek de handvaten om deze wijze wegen aan elk mens - jong of oud - over te dragen.