Home => Lichaam & Geest => Van de bovenste plank! => Wij sterven niet – Teresa Van Marcke

Wij sterven niet – Teresa Van Marcke


Is er leven na de dood ?

In haar nieuwste boek gaat Teresa Van Marcke dieper in op deze problematiek. ” Wij sterven niet ” is een zoektocht naar waarheden die tot nog toe verborgen bleven.
Sedert Teresa Van Marcke contact heeft gehad met haar overleden ouders geraakte ze gefascineerd door het onderwerp en ging er met niet aflatende ijver in op. Zij noteerde ervaringen, vergeleek verschijnselen, analyseerde die en rapporteert erover in haar boek.
Wat haar vooral opviel is dat de wetenschap achterop hinkt. Critici ontkennen, wetenschappers huiveren. Het bewijs te kunnen en te moeten leveren van het bestaan van een fenomeen als de geest, een hoger bewustzijn, schrikt hen af. Tijdens haar jarenlange zoektocht ontdekte ze dat veel bewijsmateriaal wordt achtergehouden en heel wat academici zichzelf het zwijgen opleggen als onze rationele denkwereld in het gedrang komt. Onderzoek naar het leven na de dood blijkt dus nog altijd taboe. Menige wetenschap zal echter binnen afzienbare tijd de aard van onze werkelijkheid, zoals we die beleven op dit ondermaans bestaan, moeten herzien.
Teresa Van Marcke was nieuwsgierig; zij wou weten. Daardoor heeft ze het ongeloof doorbroken. Haar queeste naar de spirituele wereld die we niet kennen is volbracht, de waarheid ontdekt, de toekomst ligt open want er is leven na de dood.


Interpretatievan Marianne Vervoort

“Is er leven na de dood?” Op die vraag wordt een antwoord gezocht aan de hand van verschillende voorbeeldsituaties. De rode draad doorheen het boek is haar eigen verhaal wat begint bij het overlijden van haar ouders. Voor haar was dit het kennismaken met een nieuwe wereld die bestond uit gesproken of geschreven boodschappen uit de andere wereld en visioenen. Verder worden er foto’s gebruikt om onderwerpen als transcommunicatie via TV/radio of GSM te staven, voorbeeldsituaties aangehaald van mensen die een nabije doodservaring zelf mochten beleven en teksten getoond die in automatisch schrift tot stand kwamen.

De hoofdstukken over heldere dromen en reïncarnatie werden duidelijk en objectief uitgelegd, ook voor wie nog niet zo vertrouwd is met die materie.
In de categorie esoterie zou ik het bij de betere informatieve boeken rekenen.
De inhoud vind ik overzichtelijk en de gedichten bij het begin van elk nieuw hoofdstuk zijn een aangename opener.
Wie zich met een open geest in deze onderwerpen wil verdiepen zal verdriet bij verlies van een dierbare anders kunnen beleven en plaatsen.
Een minpuntje vond ik dat een groot deel van het boek in het Frans geciteerd werd. Voor wie geen affiniteit heeft met deze taal kan dat waarschijnlijk wel als vervelend ervaren worden. En als dierenvriend miste ik misschien een hoofdstuk over bijvoorbeeld de “Hondenhemel” want als mensen naar een nieuwe wereld gaan waar ze terug gezond en gelukkig kunnen zijn, waar gaan onze trouwe vriendjes dan heen? En is reïncarnatie dan voor elk levend wezen weggelegd of enkel voor de mens? Op welke manier kunnen dieren contact maken met de zielen die over ons waken? Misschien stof voor een opvolger?

Ik kijk er al naar uit…


Marianne Vervoort

Marianne Vervoort – Berchem (BE)

Door de jaren heen ben ik gegroeid tot iemand waar mensen en dieren terecht kunnen voor behandelingen zoals reiki, voetreflexologie of cranio sacrale therapie.


Bekijk ook

Zeven wegen naar een gelukkig leven - Deepak Chopra

Zeven wegen naar een gelukkig leven – Deepak Chopra

Hoe zou het zijn als je de kinderen in je leven 7 wetten kon leren die hen hielpen op weg naar een gelukkig leven? Deeprak Chopra presenteert hier de 7 lessen die iedereen zou moeten leren, nog voordat je tot 7 leert tellen! Chopra geeft ons met dit prachtig geïllustreerde boek de handvaten om deze wijze wegen aan elk mens - jong of oud - over te dragen.