Home => Numerologie => Huisnumerologie => Huisnummer 2

Huisnummer 2

nr2De 2 is een gevoelsgetal, ook wel het ‘zwaantje’ genoemd. Wie kent er niet het uiterst romantische beeld van 2 zwanen die met gebogen hals in de vorm van een hart tegenover elkaar zitten. De tegendelen komen bijeen, mannelijke en vrouwelijke energieën ontmoeten elkaar zeer harmonieus. De bewoners houden rekening met elkaar, waardoor de samenhorigheid toeneemt.

Mensen kunnen het gevoel hebben dat ze voor elkaar geboren zijn. Er is toegeeflijkheid en een sterke uitwisseling van emoties. Doordat de tegenpolen er mekaar ontmoeten zal er ongetwijfeld ook wel eens twijfel heersen. Toch is het er prettig en gezellig wonen. Het dagelijks leven verloopt er soepel en afgerond, met de keuken als middelpunt van het huiselijke leven. In een 2-huis bestaat niet zelden de neiging om een barricade op te werpen tegen de buitenwereld, het is ineens veiliger wonen binnen deze huiselijke cocon. Het is hier echter wel belangrijk om zich niet helemaal door de emoties te laten overweldigen.

Een anderebenadering van Denise Linn ‘Een huis vol bezieling’ is als volgt:

Twee staat voor evenwicht, de verbinding tussen het bewuste en onbewuste. In de tarot is het de Hogepriesteres, uitgebeeld tussen twee zuilen die zowel het bewuste en onbewuste uitbeelden. In balans betekent het zelfovergave, anderen belangrijk vinden, aantrekkingskracht en het samengaan van tegengestelden.

Een twee huis is bijzonder geschikt voor mensen die de woning zullen delen met huisgenoten of als geliefden. Het is een huis waar een huwelijk of een andere relatie uitstekend tot groei kan komen. Je voelt je sterk verbonden met anderen die het huis delen en verlangt naar vrede en harmonie.
Volgens Linn zul je in een twee woning steeds gevoeliger worden voor de subtiele energie die huist in muziek, natuur en aura velden van anderen. Daarom ziet zij in zo’n woning de mogelijkheid tot een sterke ontwikkeling van paranormale en intuïtieve gaven.
Het nadeel van een twee huis kan, volgens Linn, zijn dat het soms anderen lijkt buiten te sluiten omdat de bewoners nogal met zichzelf bezig zijn.

 

Bekijk ook

Huisnummer 4

Het cijfer 4 wordt in de numerologie vaak de negatieve zon genoemd. Toch verschaft de …